GENEL - 29 Aralık 2018 Cumartesi 14:37

Tarım platformu tarım sorunlarını TBMM’ye iletti

A
A
A
Tarım platformu tarım sorunlarını TBMM’ye iletti

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve Damızlık Kolun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giderek AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ile bir araya geldi.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve Damızlık Kolun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giderek AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ile bir araya geldi.


Tarım platformu üyeleri Aksaray’ın tarım ve hayvancılığındaki gelişmeler ve bazı sıkıntıları hakkında Milletvekili İlknur İnceöz’e bilgiler verirken, tarım ve hayvancılığın dünyada ve Türkiye’de olduğu kadar Aksaray’da da çok önemli bir sektör olduğunu vurguladılar. AK Parti Milletvekili İlknur İnceöz, AK Parti hükümetinin tarım ve hayvancılık politikalarını yakından takip ettiğini ve gerekli tüm çalışma ve desteklemeleri yaptığını belirterek, “Üreticilerimiz, emekçilerimiz, ülkemiz için çok önemli bir üretim kesimidir. Biz AK Parti hükümeti olarak iktidarlığımız boyunca tarım ve hayvancılığa Türkiye Cumhuriyeti tarihinde verilmemiş kadar destek ve çalışma yaptık. Önce ülkemiz, sonra da Aksaray’ımız için ne gerekiyorsa yapılacak” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Fındığın ekonomik değeri artacak Düzce’de fındık üreticilerine destek vermek amacı ile geliştirilen proje çerçevesinde fındık üretimi yapan çiftçiler mikro işletmelere dönüştürülecek. Düzce’de üretimi yapılan fındıkların çiftçiler tarafından mikro işletmeye dönüştürülmesi için Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi işbirliğinde bir proje hazırlandı. Proje çerçevesinde üreticilere kırma, ayıklama, kavurma, ambalajlama ve fındık ezmesi yapılabilecek mikro işletmeler konusunda bilgilendirmelerde bulunulacak. Ayrıca Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’nde proje çerçevesinde Fındık Dönüşüm Merkezi açıldı. “Yüksek katma değer elde edebiliriz” Fındık üreticileri için önemli bir proje olduğunu vurgulayan Düzce Valisi Selçuk Aslan, “Bugün ilk adımını atacağımız fındık dönüşüm merkezi Düzce’mizde fındık işi ile uğraşan, fındık ticareti ile uğraşan hemen herkes açısından inanıyorum ki yeni bir pencere, yeni bir vizyon açacaktır. Fındığı dalından topladığımız hali ile değerlendirirsek 50 lira, kavurursak 150 lira, endüstriyel olarak işlersek 550 lira. Hesap böyle. Bu anlamda çiftçimizi işletme haline döndürebildiğimiz ölçüde daha müreffeh kılabiliriz, memleketimiz açısından daha yüksek katma değer elde edebiliriz. Bu mikro ölçekte ilk adım olacaktır. Buradan alacağımız zemin, buradan yakalayacağımız fırsatlar belki tüm çiftçilerimiz tarafından fabrikatör olma, işletmeye dönme imkanı vermese de işlerinde kendilerini farklılaştırabilen, o vizyonu yakalayabilen, dünyaya açılma müteşebbis ruhlu insanlar açısından oldukça güzel bir modeli oluşturacaktır” dedi. “Model fabrika kuruyoruz” Projeyi Düzceli çiftçiler için hazırladıklarını dile getiren Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık da, “Kurmuş olduğumuz model fabrikamızda fındık kırma, ayıklama, kavurma, ambalajlama ve fındık ezmesine dönüştürme işlevlerini yapabilecek 12 makine bulunuyor. Bu model fabrika ile üreticiler, büyük emeklerle ürettikleri fındıklarını katma değerli ürünlere dönüştürebilecek. Burada model fabrika kuruyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Fındık Dönüşüm Merkezi hizmete açıldı. Merkezde bulunan makineler ve fındığa dair araştırmaların yapılacağı laboratuvarda incelemelerde bulunuldu.
Ankara İYİ Parti’de yeni Başkanlık Divanı belli oldu İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk kez toplanan Genel İdare Kurulu’nda yeni Başkanlık Divanı belirlendi. İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu başkanlığındaki ilk Genel İdare Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu, yeni Başkanlık Divanı’nı açıkladı. Dervişoğlu’nun oluşturduğu yeni Başkanlık Divanı’nda yer alan isimler şöyle: "Siyasi İşler Başkanı Enver Yılmaz, Genel Sekreter Uğur Poyraz, Mali İşler Başkanı Ersin Beyaz, Teşkilat İşleri Başkanı Hasan Toktaş, Kurumsal İlişkiler Başkanı Şükrü Kuleyin, Hukuk-Seçim İşleri ve Parlamento ile İlişkiler Başkanı Hakan Şeref Olgun, Uluslararası İlişkiler Başkanı Ahmet Kamil Erozan, Türk Dünyası ve Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı Ayyüce Türkeş Taş, Milli Güvenlik ve Göç Politikaları Başkanı Cenk Özatıcı, Yerel Yönetimler Başkanı Cumali Durmuş, Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı Kevser Ofluoğlu, Medya Tanıtım Başkanı Selcan Taşcı Hamşıoğlu, Ekonomi ve Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, ARGE-Eğitim ve Siyaset Akademisi Başkanı Alpaslan Yüce, STK İlişkileri Başkanı Alper Akdoğan, Toplumsal Politikalar Başkanı İmren Nilay Tüfekçi, Tarım Politikaları Başkanı Kadir Ulusoy, Genel Sekreter Yardımcısı Dursun Çolak, Başdanışman Süleyman Nevzat Korkmaz, Başdanışman Ali Coşkun, Başdanışman Mümtaz Çoban." Dervişoğlu, yeni Başkanlık Divanı’na başarılar dileyerek, "Allah çıktığımız yolculukta zafer nasip etsin" dedi.