GENEL - 21 Mayıs 2019 Salı 15:45

Aksaray Belediyesinden yetim çocuklar ve ailelerine iftar

A
A
A
Aksaray Belediyesinden yetim çocuklar ve ailelerine iftar

Aksaray Belediyesi, her Ramazan ayının 15’inci günü kutlanan “Dünya Yetim Çocuklar Günü” nedeniyle yetim çocuklar ve ailelerine yönelik iftar programı düzenledi.

Aksaray Belediyesi, her Ramazan ayının 15’inci günü kutlanan “Dünya Yetim Çocuklar Günü” nedeniyle yetim çocuklar ve ailelerine yönelik iftar programı düzenledi.


Aksaray’da bulunan yetim çocuk ve aileleri, İslam dünyasında Ramazan ayının 15’inci günü kutlanan “Dünya Yetim Çocuklar Günü” farkındalık gününde unutulmadı. Aksaray Belediyesi farkındalık gündemine dikkat çekmek için bugüne özel bir program düzenlendi. İlk olarak yetim çocuklara lunaparkın kapını açan Aksaray Belediyesi, çocukların doyasıya eğlenerek unutulmaz bir gün yaşamalarına olanak sağladı. Belediye Başkan Vekilleri ve Belediye Meclis Üyeleri çocukları bu mutlu günde yalnız bırakmadı. Aynı günün akşamında yetim çocuk ve ailelerine yönelik iftar programı düzenlendi. İftar programına Belediye Başkanı Evren Dinçer, Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, 1.Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi İlker Akkaş, İdare Mahkemesi Başkanı Şenol Karadeniz, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün katıldı. Belediye Başkanı Evren Dinçer, iftar saatinden önce çocuklarla yakından ilgilendi.


Başkan Evren Dinçer yaptığı konuşmada, “Bugün dünyanın en özel çocukları ile aynı sofrayı paylaşıyoruz” dedi. Alemlere Rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in yetimliği yaşadığını aktaran Başkan Dinçer, “Bu yüzden Peygamberimizin bir emaneti olarak sizleri görüyor, başımızın tacısınız diyorum. Bizde bu özel günde sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyuz. Sadece yılın bir gününde değil her zaman yanınızdayız. Rabbim sizin yüzünüzden tebessümü eksik etmesin” diyerek Ramazan ayının hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.


İftardan sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Evren Dinçer, kimi çocuklarla da öz çekim yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.