SPOR - 10 Aralık 2019 Salı 15:40

Rektör Şahin, öğrencilerle voleybol maçı yaptı

A
A
A
Rektör Şahin, öğrencilerle voleybol maçı yaptı

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğrencilerin daveti üzerine öğrencilerle voleybol maçı yaptı.


AHBAP Öğrenci Topluluğu ile Yaratıcılık ve Sosyal Yenilik Öğrenci Topluluğu (YSYT) mensupları, kendi aralarında düzenledikleri voleybol maçına Rektör Şahin’i de davet etti. Öğrencilerin davetini kırmayan ve Rıza Kayaalp Spor Salonu’ndaki maçta YSYT takımında yer alan Rektör Şahin, çekişmeli geçen maçta servis atışlarıyla dikkat çekti. 2-0 geriye düşen YSYT takımı koordineli ataklarla maçı 2-2’ye getirdi ancak, AHBAP oyuncuları son sette, özellikle hücumdaki ağırlığı ile maçı 3-2 kazandı. Maç sonunda tüm oyuncuları tebrik eden ve her iki öğrenci topluluğuyla akşam yemeğinde bir araya gelen Rektör Şahin, sporun dostluğu geliştiren yönüne vurgu yaptı. Kampüste, öğrencilerin kullanımına sunulan pek çok imkan bulunduğunu anımsatan Şahin, “Yüzme havuzu, açık ve kapalı spor alanları, atletizm pisti, bisiklet sahası Tüm bu imkânlar öğrencilerimizin hizmetinde. Buraları en etkin şekilde kullanmak gerekiyor. Öğrencilerimizin bir araya gelerek bu gibi organizasyonlar yapmaları hem spor bilinci, hem de dostluğun gelişimi açısından çok değerli. AHBAP ve YSYT mensuplarını kutluyor, bizi de maçlarına davet ettikleri için çok teşekkür ediyoruz. Çekişmeli bir maç oldu, elimizden geleni yaptık, katkı sunmaya çalıştık. Kazanan takımı tebrik ediyoruz” dedi.


Rektör Şahin, yemeğin ardından öğrencilerin sorun ve taleplerini dinledi ve son dönemde yapılan çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.