YEREL HABERLER - 04 Aralık 2012 Salı 14:58

AKSARAY`A MEVSİMİN İLK KARI DÜŞTÜ

A
A
A
AKSARAY`A MEVSİMİN İLK KARI DÜŞTÜ

Aksaray`da mevsimin ilk karı yağdı. Sabah saatlerinde başlayan sağanak, yerini kar yağışına bıraktı.
Aksaray`da zaman zaman karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olan yağış, özellikle yüksek kesimlerde şiddetli şekilde etkisini gösteriyor. Karayolları ekipleri olası kazalara karşı değişik noktalarında hazır bekletilirken, trafik ekipleri de sürücüleri kayganlaşan yollarda dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Kar yağışına hazırlıksız yakalandıklarını belirten vatandaşlar sürprizle karşılaştıklarını söylediler.
Aksaray Meteoroloji Müdürü Adem Altınsoy, Aksaray`a mevsimin ilk kar yağışının düştüğünü belirterek, ``Bugün mevsimin ilk karı bölgemize düşmüş oldu. 4 Aralık itibari ile. Dün başlayan sağanak yağmur ve arkasından yüksek kesimlerdeki soğumayla birlikte kara dönüşen yağışın bugün gün boyu etkili olmasını bekliyoruz. Çarşamba günü ara verecek olan yağışımız Perşembe ve Cuma tekrar devam edecek. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı, merkezlerde karla karışık yağmur şeklinde devam etmesini bekliyoruz hafta sonuna kadar. Gündüz en yüksek sıcaklığımız 5-6 derece civarı, en düşük -1-0 derece civarında seyredecek. Kar yağışında ve sıcaklıkların aşırı düşmesinden dolayı oluşacak olumsuz hava şartlarından vatandaşlarımızın etkilenmemesi için gerekli tedbirleri alması gerekmektedir. Özellikle araçlarına kış lastiklerini takarak trafikte daha güvenli seyir halinde bulunabilirler`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."