EKONOMİ - 13 Haziran 2022 Pazartesi 22:22

Aksaray’a kazandırılan proje ve yatırımların açılışları yapıldı

A
A
A
Aksaray’a kazandırılan proje ve yatırımların açılışları yapıldı

Aksaray Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kente kazandırılan proje ve yatırımların açılış törenleri TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Aksaray Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kente kazandırılan proje ve yatırımların açılış törenleri TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek bir dizi ziyaret ve açılışlar yapmak için Aksaray’a geldi. Hisarcıklıoğlu ve Çiçek’in Aksaray’daki ilk durağı Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Burada “Aksaray iş dünyası ile buluşuyor” programı çerçevesinde düzenlenen 4 farklı açılışa katılan Hisarcıklıoğlu ve Çiçek, ATSO’daki Tahkim ve Arabuluculuk Merkezini, daha sonra Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Tesisi ile Elektrikli Araç Şarj İstasyonu ve Meclis Salonu’nun açılışını yaptı. Daha sonra Aksaray Ticaret Borsası’nda, “Şehrin lokomotifi, şehrine değer katıyor” isimli programa katılan Hisarcıklıoğlu ve Çiçek, burada da Tarımsal Depolar ve İş Yerleri, Organize Besi Tesisleri, Lisanslı Depolar ve ilçelerdeki tarımsal depoların açılışını yaptı ve Tohum Eleme Tesislerinin temel atma törenine katıldı.


"Gıdada kendine yeten ülke olmanın önemini hep beraber tekrar hatırladık" diyen Başkan Hisarcıklıoğlu, “Bu sektör başka hiçbir sektöre benzemiyor. Allah yokluğunu göstermesin. Dolayısıyla tarım sektörümüzü geliştirecek adımlar artık çok daha önemli hale geldi. Bu konuda Aksaray Ticaret Borsamızın ortaklığında çok önemli adımlar attık. Toprak Mahsulleri Ofisiyle beraber Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak lisanslı depoculuğun ana şirketi olan LİDAŞ’ı beraber kurduk. Yine borsamızla birlikte Türkiye Ürün İhtisas Borsasını beraber kurduk” dedi.


“Bir ülke nasıl kalkınır, bir ülke sorunları nasıl çözer” diyen eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise, “Nasıl güçlü bir devlet olur sorusunun cevabını bilmek isteyenler varsa, ben olsam üniversitelerde Aksaray’ı yüksek lisans tezi, doktora yaparım. Gelip buradaki çalışmaları, gayretleri incelesinler. Şu unutulmasın, hepimiz iş dünyasındayız. Bu ülke buralara geldiyse nal çivisini bile dışardan ithal eden toplu iğneyi bile dışardan getiren bir Türkiye’den en az 20 bin çeşit sanayi malını 200’e yakın dünya ülkesine ihraç yapan hale geldiyse sizlerin sayesindedir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.