ASAYİŞ - 26 Şubat 2023 Pazar 12:41

Otomobil tıra ok gibi saplandı: 1’i ağır 2 yaralı

A
A
A
Otomobil tıra ok gibi saplandı: 1’i ağır 2 yaralı

Aksaray’da alkollü sürücünün kullandığı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce park halindeki araca, sonra da yine park halindeki tıra arkadan çarparak adeta ok gibi saplandı.

Aksaray’da alkollü sürücünün kullandığı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce park halindeki araca, sonra da yine park halindeki tıra arkadan çarparak adeta ok gibi saplandı. Kazada 1’i ağır 2 kişi yaralandı.


Kaza, sabah saat 04.30 sıralarında Paşacık Mahallesi Selçuk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hacılar Harmanı Mahallesi istikametinden gelen Özkan Ö. (23) yönetimindeki 34 SP 1488 plakalı otomobil, Selçuk Bulvarına girdiğinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Kaldırıma çıkarak önce park halindeki otomobile, ardından da 30 metre ileride bulunan park halindeki tıra arkadan çarpan otomobil, aşırı süratli olması nedeniyle tıra ok gibi saplandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanında yolcu olarak bulunan kimliği belirlenemeyen bir kişi yaralandı. Kaza gürültüsüne uyanan mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Otomobilin tıra ok gibi saplandığı kazada, otomobilin bir kısmı havada kaldı. Araçta bulunan ve kimliği belirlenemeyen şahsın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Yaralıların yapılan tedavilerinde aşırı alkollü oldukları tespit edilirken, tırın altından çıkarılan otomobilin ön tarafı hurdaya döndü.


Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.