YEREL HABERLER - 06 Şubat 2014 Perşembe 16:17

Aksaray'dan Suriye'ye 2 Tır Yardım Daha

A
A
A
Aksaray'dan Suriye'ye 2 Tır Yardım Daha

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Aksaray Temsilciliği, "Sana İhtiyacım Var" yardım kampanyası kapsamında Suriye'ye mama ve bebe bisküvisi gibi gıdaların yer aldığı 2 yardım TIR’ı daha gönderdi.
İHH İnsani Yardım Vakfı Aksaray Temsilcisi Önder Özkan, Suriye'de çocukların donmakta olduğunu ve açlıkla mücadele ettiklerini belirtti. Aksaray halkı olarak bu duruma duyarsız kalmadıklarını belirten Özkan, "Duyarlı bütün vatandaşlarımızla el ele verelim dedik. Bugün itibariyle 6 TIR yardım göndermiş oluyoruz ve hala da yardımlarımız devam ediyor. Yardım malzemeleri olarak çoğunlukla un ihtiyacı olduğu bize bölgeden geliyor. Çocuklar daha fazla mağdur oldukları için bebek maması, bebek bisküvisi, makarna, hijyen malzemeleri bu tarzda ihtiyaçların olduğunu hala yardımlarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
Özkan, bugün itibariyle 2, daha önce ise 4 yardım TIR’ının Suriye’ye gönderildiğini belirterek, "Hala da yardımlar gelmeye devam ediyor. Ciddi anlamda sizler vasıtasıyla halkımız duydukça sürekli yardım getirmeye devam ediyorlar. Katlanarak bu yardımların devam edeceğini düşünüyoruz. Halkımız duydukça daha fazla yardım etmeye başladı. Geçen hafta bir gazete haberinde Eskil'de bir gönül bağı derneği kuruluşumuz var. Onlar bizi aradılar. Yardım faaliyetlerinizi gördük. Bizler de göndermek istiyoruz dediler. Bu 6 TIR’dan 2’si Eskil halkından. Onlara ayrıca gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
Yüzlerce yıldır bölgesine, dünyaya barış, huzur yayan bir ecdadın torunları olduklarını belirten Özkan, "Binlerce kilometre ötesinde Endonezya’ya, Japonya’ya yardım götüren bir imparatorun nesliyiz. Hemen yanı başımızdaki Suriye’de böyle insanlar can çekişirken sessiz sedasız keyif yapmamız bize yakışmaz. Biz her zaman için yardıma hazırız. Elimizden geleni yaparız" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.