YEREL HABERLER - 14 Nisan 2014 Pazartesi 15:59

Umke’den Gerçeği Aratmayan Tatbikat

A
A
A
Umke’den Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Aksaray'da İl Sağlık Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nce (UMKE) gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği dağda yüksekten düşen yaralılar kurtarıldı.
Hasandağın’da dağlık alanda gerçekleştirilen tatbikatta, ilk olarak senaryo gereği dağda yüksek bir yerden düşenlerin olduğu ihbarını alan ekip, bölgeye kısa sürede ulaşarak yaralıları bulmaya çalıştı. Yaralıların yerini tespit eden ekipler,, kaza alanında ilk müdahaleyi yaparken, bir yandan da yaralıları sakinleştirmeye çalıştı. Müdahaleleri yapılan yaralılar, sedyelere sabitlenerek bulundukları ortamdan güvenli bölgeye taşındı.
İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürü Can Cansızlar, Aksaray’da UMKE’nin 2006 yılında 25 kişilik bir ekiple kurulduğunu belirterek, ekipte 3’ü doktor 22 kişinin görev yaptığını belirtti. Cansızlar, görevlilerin teorik eğitimden sonra pratik bir eğitimle çalışmalarını taçlandırdıklarını dile getirerek, "Personel eğitimlerinde cpr, crush sendromu olay yeri yönetimi afet psikolojisi, haberleşme teknikleri, kampçılık, doğada yaşam gibi konularda eğitimler verilmektedir. Aksaray UMKE ekibi gönüllü personel sayımız son katılımlarla birlikte 25'e ulaşmıştır. Hedefimiz her geçen gün eğitimli personel sayımızı artırmaktır” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir