ASAYİŞ - 13 Kasım 2024 Çarşamba 22:23

Aksaray polisinden kız öğrenci yurtları önünde sıkı denetim

A
A
A
Aksaray polisinden kız öğrenci yurtları önünde sıkı denetim

Aksaray polisi, kız öğrencilerin huzur ve güveni için yurt çevrelerinde denetim yaptı. Yurt çevresindeki şahıslar ve araçlar didik didik aranarak sorgudan geçirildi.


Aksaray’da İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş, Güvenlik ve Trafik Şubesi ekipleri kız öğrenci yurtlarında geniş güvenlik önlemleri alıyor. Öğrencilerin huzur ve güven içerisinde eğitim almalarını, sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilmelerini sağlamak amacıyla yurt önleri ve çevresini abluka altına alan ekipler adeta kuş uçurtmuyor. Yurtların önünde park halindeki araçlar, yurt önünden geçen araçlar, öğrenci indir-bindir yapan araçlar ve yaya olarak çevreden geçen şahısları durduran ekipler tüm şahısları Genel Bilgi Taramasından (GBT) geçiriyor. Trafik Şubesi ekiplerinin de alınan araçların evrak ve sürücü belgesi kontrollerini yaptığı denetimler sayesinde meydana gelebilecek birçok olayın caydırıcılığı sağlanarak önüne geçiliyor. Öğrencilerin ders çıkışından gece yarısı yurt girişlerinin kapanışına kadar görev alan polis ekiplerinin çalışması öğrenciler tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.


Polis ekiplerinin güvenlik önlemleri altında huzur ve güven içerisinde gelip gittiklerini ifade eden yurtta kalan öğrenci Elif Sargın (20), “Memur arkadaşlarımız geliyorlar, gerçekten bu durumdan çok memnunuz. Yurdun önü gayet taciz ve suistimale açık bir alan. Araçlar falan geliyordu ama şu an öyle bir sıkıntımız yok. Memnunuz, çok iyi çalışıyorlar. Huzur ve güven içinde gelip gidiyoruz. Bir sıkıntımız yok” dedi.


Yapılan uygulama ve denetimlerin aralıksız devam edeceği öğrenildi.



Aksaray polisinden kız öğrenci yurtları önünde sıkı denetim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum uçurtma festivali 21 yıldır engelleri gökyüzünde kaldırıyor Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl 21’incisi düzenlenecek Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali, Anneler Günü kapsamında binlerce kişiyi ’iyilik hikayeleri’ etrafında buluşturmaya hazırlanıyor. 10 Mayıs 2026 Pazar günü Gümbet Değirmenler mevkisinde gerçekleştirilecek festival, 10.00-17.00 saatleri arasında gün boyu sürecek. Festivalin temelleri, Miyase ve Serdar Karlıova’nın bebekleri Ada’yı preeklampsi nedeniyle kaybetmelerinin ardından başlattıkları dayanışma seferberliğine dayanıyor. Bir kazan keşkekle başlayan süreç; bugün on binlerce kişinin katıldığı, tamamen ücretsiz ve ticari olmayan bir sosyal sorumluluk organizasyonuna dönüştü. Festivalin ana mesajı olan ’Engelleri Gökyüzünde Kaldırıyoruz’ sloganı, engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımına dikkat çekiyor. Her yıl seçilen ’Yılın Engelli Annesi’ ile emekler görünür kılınırken toplumda kapsayıcı yaşam bilinci artırılıyor. İmece usulü getirilen yiyecek ve içeceklerle kurulan sofralar, paylaşma kültürünü öne çıkarıyor. Festival, Bodrum’un sadece turizm odaklı değil, dayanışma ve halk kültürü ile öne çıkan bir yapıya sahip olduğunu da gözler önüne seriyor. Her yıl 20 binden fazla katılımcının yer aldığı festival, reklam yapılmadan dahi yoğun ilgi görüyor. Katılımcılar sadece izleyici değil, etkinliğin aktif bir parçası olarak deneyime dâhil oluyor. Festival kapsamında elde edilen katkılar eğitim projelerine aktarılıyor. "Her uçurtma eğitim için bir tuğla" anlayışıyla çocukların geleceğine destek sağlanıyor. Festivalde uçurtma atölyeleri ve yarışmalar, konserler ve sahne performansları, çocuk etkinlik alanları ile ücretsiz yiyecek ve içecek ikramları yer alacak. Programın sunuculuğunu Serdar Karlıova üstlenecek. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın ilan ettiği ’Muğla Gençlik Yılı’ kapsamında, Bodrum Kaymakamlığı iş birliğiyle Konacık Cahit Özvezneci İlkokulunda ’Bodrum Uçurtma Kulübü’ kurulacak. ’Slow Kite Fest’ ve ’Slow Kite Day’ markalarıyla uluslararası kimlik kazanmayı hedefleyen festivalin, ilerleyen yıllarda dünya çapında bir organizasyon olması amaçlanıyor. Kültürü yaşatan, aileyi güçlendiren ve dayanışmayı büyüten festival, sosyal etki modeliyle dikkat çekerken, gökyüzünde uçan her uçurtmanın bir umut olduğu festival tüm vatandaşları bu anlamlı buluşmaya davet ediyor.
Bartın Bartın’daki feci kazanın ardından Vali Arslan yaralıları hastanede ziyaret etti Bartın Valisi Nurtaç Arslan, feci kazanın ardından yaralı öğrencileri tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Vali Arslan’a kaza anını anlatan öğrenciler, minibüsün çok kalabalık olduğunu söyleyerek, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü önünde halk otobüsünün otomobilin üzerine devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yaralanarak Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 34 kişiden 20’si taburcu edilirken, 14’ünün ise tedavisi sürüyor. Bartın valisi Nurtaç Arslan, yaralı öğrencileri hastanede ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Önce taburcu edilen ve hastane bahçesinde bekleyen yaralı öğrencilerle görüşen Vali Arslan, öğrencilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaralı öğrenciler ve arkadaşları, Vali Arslan’a kazaya karışan halk otobüsünün çok kalabalık olduğunu belirterek, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Vali Arslan ise, kazanın her yönden incelendiğini ve hatası ve kusuru bulunanlara gereken cezai müeyyidelerin uygulanacağını ifade etti. Ardından hastaneye giren Vali Arslan, yaralılarla görüşerek, Bartın İl Sağlık Müdürü Özkan Pulat, hastane başhekimi ve ilgili doktorlardan sağlık durumları hakkında detaylı bilgi aldı. Öğrenciler, kendilerini ziyaret eden Vali Arslan’a kaza hakkında bilgiler verdi. Vali Arslan’dan "trafik kurallarına uyulması" çağrısı Ziyaret sonrası açıklama yapan Vali Arslan, ’’Hepimize çok geçmiş olsun. Sabah saat 09.00 sıralarında üniversite öğrencilerimizin ağırlıkta bulunduğu bir halk otobüsümüz ile bir aracın karıştığı bir kaza oldu. Kazaya 44 kişi karıştı. Bunlardan 32’si hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Sevindirici olan ise ciddi bir yaralanmanın bulunmaması. Bir kişinin yatışı yapıldı. Toplam 20 kişinin tedavisi devam ediyor. Hepimizin trafik kurallarına uymamız gerekiyor. Bu kazayla bir kez daha hatırladık. Allah beterinden korusun’’ diye konuştu. Detaylar ortaya çıktı Öte yandan, kazaya karışan iki aracın incelenmek üzere yediemin otoparkına çekildiği öğrenildi. Kazayla ilgili çağrılan Makine Kimya Endüstrisi’nden uzmanlar tarafından araçlardaki yapısal, mekanik hasarların tespit edileceği belirtildi. Ayrıca kazanın olduğu yolda geçiş önceliğinin otomobilde olduğu fakat süratli olduğu tespit edilirken, sürücünün ehliyetinin 2 kez alkol nedeniyle geçici süre alındığı kaydedildi. Kazada halk otobüsünün otomobilin üzerine devrilmesinin ise daha büyük faciayı önlediği kaydedildi. Minibüsün otomobilin üzerine değil de yola devrilmesi halinde kazada çok sayıda can kaybının yaşanabileceği belirtildi.
Trabzon Ertuğrul Doğan: "Trabzonspor hiçbir kalıba sığmaz" Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, varoluşu bir ihtiyaçtan öte güçlü bir başkaldırının eseri olduğunu belirterek, "Biz kendi ışığımızı kendimiz yakarız. Bugün geldiğimiz noktada Trabzonspor taviz vermeden aynı çizgide yürümeye devam ediyor. Trabzonspor’a sınır çizmeye yeltenmek yahut onu kalıplara hapsetmeye çalışmak boş bir gayrettir. Bu büyük camia hiçbir kalıba sığmaz" dedi. Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, kulüp dergisinde yer alan yazısında, Trabzonspor’un kupalardan evvel sapasağlam bir karakter inşa ettiğini ve başarıdan evvel tavizsiz bir duruş sergilediğini belirtti. Doğan, "Trabzonspor’un ruhu teslimiyeti elinin tersiyle iten, mücadeleyi kutsal sayan ve zorluğu kabullenmek yerine ona meydan okuyan bir anlayışla yoğrulmuştur. Bordo-Mavili forma alelade bir kumaş parçasının çok ötesinde anlamlar barındırır. O forma alın terinin, inancın, inadın ve haysiyetin simgesidir. Sahaya adım atan her oyuncu aslında koca bir şehrin geçmişini ve koca bir camianın direncini omuzlarında taşımaktadır" dedi. "Ezberleri darmadağın etmiştir" "Tarih bu büyük yürüyüşün en sadık şahididir" diyen Doğan, "1970’lerin ortasında filizlenen o muazzam hareket, Türk futbolunun ezberlerini darmadağın etmiştir. İmkansız görüleni gerçeğe dönüştüren bir irade sergilemiştir. O günlerden bu yana sarsılmayan gerçek bellidir: Trabzonspor, başkalarının kurguladığı hikâyelerde yardımcı rolü üstlenmeyi asla kabul etmemiştir. Kendi kaderini kendi kalemiyle nakşetmiştir" ifadelerini kullandı. "Trabzonspor, sisteme yön vermek sahneye çıkmıştır" Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, bu kulüp mevcut sistemin içinde sıradan bir parça olmak amacıyla varlık göstermenin aksine, sistemi zorlamak ve ona yön vermek üzere sahneye çıktığını belirterek, "Kuruluş felsefemizin özü budur. Boyun eğmek yerine cenk etmek, kabullenmek yerine değiştirmek. Bordo-mavi çizginin temeli işte bu sarsılmaz karakterdir" dedi. "Taviz vermeden aynı çizgide yürümeye devam ediyoruz" Bordo-mavili kulübün hiçbir kalıba sığmayacağını da sözlerine ekleyen Başkan Doğan, "Merhum Başkanımız Özkan Sümer’in ifadesi kimliğimizi en net haliyle özetlemektedir. Trabzonspor büyüklerle savaşarak büyük olmuştur. Dolayısıyla Trabzonspor’un büyüklüğü başkalarıyla kıyaslanamaz. Biz kendi ışığımızı kendimiz yakarız. Biz bize yeteriz. Bugün geldiğimiz noktada Trabzonspor taviz vermeden aynı çizgide yürümeye devam ediyor. Zaman akıp gider, kadrolar yenilenir, şartlar başkalaşır fakat bu kulübün duruşu hep baki kalır. Trabzonspor’a sınır çizmeye yeltenmek yahut onu kalıplara hapsetmeye çalışmak boş bir gayrettir. Bu büyük camia hiçbir kalıba sığmaz. Trabzonspor’a istikamet tayin etmek hiç kimsenin haddi olamaz. Bu kulüp gerektiğinde yön belirleyen, yeni yollar açan bir iradenin temsilcisidir. Geçmişte böyleydi, gelecekte de böyle kalacaktır" ifadelerine yer verdi.
Sakarya Kıyı erozyonunun tahrip ettiği Karasu sahilinde önlemler alınıyor Sakarya’nın Karasu ilçesinde deniz dalgalarının yol açtığı kıyı erozyonunu önlemek amacıyla sahil koruma duvarı projesi hayata geçirildi. Erozyon nedeniyle yapıların zarar gördüğü bölgede başlatılan çalışma ile sahilin koruma altına alınması hedefleniyor. Karasu Mahallesi sahilinde etkili olan dalgalar, bölgedeki bir tatil köyünün bir kısmını tahrip etmiş, bir villa ile havuz tesisi kısmen yıkılmıştı. Yaşanan tahribatın ardından Sakarya sahilini korumak ve erozyonun önüne geçmek için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından sahil koruma duvarı inşasına başlandı. "Sahillerimiz için bir koruma kalkanı" Projenin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Karasu Mahallesi Muhtarı Şefik Kır, "Bu projenin hayata geçirilmesinin mimarı Zonguldak Milletvekili rahmetli Necmettin Aydın’dı. Kardeşi Ramazan Aydın ile birlikte bir çalışma yaptılar ve biz de bu projeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ilettik. Bakanlık da sahillerimiz için bir koruma kalkanı olan projeyi hayata geçirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. 840 metre uzunluğunda, 5 metre yüksekliğinde Çalışmanın teknik detayları hakkında bilgi veren Kır, projenin bölgedeki yerleşim yerlerini güvence altına alacağını belirterek, "Çalışma yer altına 2,5 metre inecek ve yer üstünde 2,5 metre yükselecek. Toplamda 5 metre olacak. Duvarın önü ve arkası taş dolgu ve kum ile doldurularak plaj haline getirilecek. Belli yerlerden vatandaş için giriş çıkış merdiveni verilecek. İki tatil köyünü koruyacak olan toplam 840 metre uzunluğundaki proje bittiğinde bir daha sahillerimizde erozyon olmayacak. Bu proje sayesinde yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan iki site kurtulacak" diye konuştu.