ASAYİŞ - 18 Ekim 2023 Çarşamba 19:14

Aksaray’da aranan 6 şüpheli uygulamalarda yakalandı

A
A
A
Aksaray’da aranan 6 şüpheli uygulamalarda yakalandı

Aksaray’da huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla yapılan uygulamalarda 6 aranan şahıs yakalanarak gözaltına alındı.



Edinilen bilgiye göre, asayiş düzenin sağlanması ve huzur güven ortamının oluşturulması amacıyla şehir genelinde gerçekleştirilen uygulama ve denetimler aralıksız devam ederken, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şubesi ekipleri ve Trafik Tescil Denetleme Şubesi ekipleri kentin birçok noktasında şok uygulamalar yapıyor. Araçların ve yayaların tek tek durdurularak tepeden tırnağa arandığı uygulamalarda araçlar ve şahıslar Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgusundan geçirildi. Yapılan uygulamalarda çeşitli suçlardan arandığı tesit edilen 6 şüpheli gözaltına alınırken, 4 farklı şahsın üzerinde yapılan aramada 3 çeşit uyuşturucu madde ele geçirildi. Hacıhasanlı Mahallesi Kalealtı Caddesi üzerinde ve okul çevreleri ve parklarda aranan şahıslara yönelik yapılan sabit ve dar alan şok uygulamalarda ise 41 araç durdurulurken, 386 şahıs sorgulandı. Yapılan çalışmalar neticesinde 4 şahıstan, 14 fişek halinde 3,20 gram eroin, 2 gram metamfetamin, 2 gram esrar ve 1,10 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Şahıslar ve suç unsurları Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Uygulamalarda yakalanarak gözaltına alınan hırsızlık suçundan aranması olan A.T., güveni kötüye kullanmak suçundan aranan A.D., resmi belgeyi bozma gizleme suçundan arana E.B., dolandırıcılık suçundan aranan R.Y., yalan beyanda bulunma suçundan aranan T.T. ve banka dolandırıcılığından aranan M.S. isimli şahıslar işlemleri yapılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, emniyetten yapılan açıklamada çalışmaların aralıksız sürdürüleceği bildirildi.


(YC-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da sokak köpeği dehşeti: 11 yaşındaki çocuk parçalamaktan son anda kurtuldu Van’ın Muradiye ilçesinde okul çıkışı 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki çocuk, çevredeki bir servis şoförünün müdahalesiyle ölümden döndü. Edinilen bilgiye göre olay, bugün saat 16.30 sıralarında Muradiye ilçesi Gönderme Mahallesi’nde meydana geldi. Okuldan çıktıktan sonra evine gitmek üzere yola koyulan 11 yaşındaki Y.A. isimli çocuğa bir anda çevresini saran 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeklerin arasında kalarak dehşeti yaşayan küçük çocuk, vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı ısırık darbeleriyle ağır yaralandı. Saldırı esnasında tesadüfen bölgeden geçmekte olan bir okul servisi şoförü, durumu fark ederek hemen müdahale etti. Şoförün çabalarıyla köpeklerin elinden kurtarılan çocuk olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Vücudunda derin yaralar ve diş izleri bulunan çocuğun sağlık durumunun takip edildiği öğrenildi. Hastanede çocuklarının iyileşmesini bekleyen aile ve yakınları ise bölgedeki başıboş köpek sorununa dikkat çekerek yetkililerden taleplerini dile getirdi. Daha önce benzer bir olayda hayatını kaybeden Hamza’yı hatırlatan aile fertleri, "Kendi çocuklarımızın da ölmesi mi gerekiyor? Bu soruna artık kalıcı bir çözüm bulunmalı" diyerek tepkilerini dile getirdi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.