ASAYİŞ - 08 Şubat 2021 Pazartesi 00:25

Aksaray’da yolcu otobüsünde şüpheli paket alarmı

A
A
A
Aksaray’da yolcu otobüsünde şüpheli paket alarmı

Aksaray’da yolcu otobüsünde şüpheli paket alarmı emniyeti alarma geçirdi.

Aksaray’da yolcu otobüsünde şüpheli paket alarmı emniyeti alarma geçirdi. Bahse konu otobüs durduruldu, tüm valizler çıkarıldı, yolcular tek tek indirilerek valizler bir bir arandı.


Edinilen bilgiye göre, İstanbul’dan Diyarbakır’a giden Ahmet H. (48) idaresindeki 34 UG 4244 plakalı Mercedes-Benz marka yolcu otobüsü Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ)’den kısa süreli durarak Diyarbakır’a gidecek yolcuları ve emanet kısmındaki valiz ve kolileri alarak yola çıktı. Yolcu otobüsüne yerleştirilen valiz ve kolilerden şüphelenen yolcular 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak otobüsün bagaj kısmına yüklenen bazı paketlerin şüpheli olduğu ihbarında bulundu. İhbarcının otobüsün Ankara’dan Aksaray’a hareket ettiğini, Aksaray’dan da Diyarbakır’a gideceği bilgisini vermesi üzerine Aksaray Emniyeti alarma geçti. En ufak bir olumsuzluğu göz önünde bulundurarak geniş çaplı güvenlik önlemleri alan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve Narkotik Suçlarla Mücadele (NSM) Şubesi ekipleri otobüsü E-90 Karayolu Karasu Kavşağında durdurdu. Güvenlik önlemleri altında yolcular tek tek otobüsten indirildi. Bagajdaki valiz ve paketler polisin kontrolünde sahipleri tarafından çıkartıldı. Valizler ve yolcular bir bir arandı. Yapılan aramalarda her hangi bir olumsuzluğa rastlanmazken herkes rahat bir nefes aldı. Otobüs yolcuları ile birlikte Diyarbakır’a gitmek üzere yeniden yola çıktı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAGİAD’tan GSO’ya ziyaret Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitcan Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti. GAGİAD’ın 16. Genel Kurulu sonrasında Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Yiğitcan Konukoğlu, Başkan Yardımcıları Yunus Kara ve M. Onur Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Tuğçe Topçuoğlu, Mert Bülent Güllüoğlu, Erman Erturhan, Necip İbrahim Teymur, Seçkin Yıldırımdemir ve Burak Fadıloğlu, GSO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları E. Ferhan Sağım, Başar Küçükparmak, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Aslansoy, Melike Yüksel, Mustafa Özgüler, İbrahim Kara, Bora Tezel, Kenan Durur ve Genel Sekreter Yusuf İzzettin İymen ile bir araya geldi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Mensubu olmaktan her zaman mutluluk duyduğum GAGİAD ailemiz ile iş birliği içerisinde çalışmalar yürütmeye, şehrimize değer katacak ortak projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz. El ele, omuz omuza kentimizin sanayisine yön verme gayretindeyiz. Bu noktada GAGİAD’ın attığı adımlar büyük önem taşıyor. Yapılan Genel Kurul’un ardından seçilen yeni GAGİAD yönetiminin de tıpkı önceki dönemlerde olduğu gibi çıtayı daha da yukarıya çıkaracağına inanıyoruz. Bu vesile ile Yeni dönemin hem GAGİAD camiasına hem de şehrimiz adına hayırlı olmasını diliyor, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yiğitcan Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi. Ziyarette konuşan GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitcan Konukoğlu da GAGİAD’ın faaliyetleri, yürütülen mevcut çalışmalar ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler vererek, Gaziantep ve ülke ekonomisine katkı sağlamak adına yeni dönemde de güzel işlere imza atacaklarını söyledi. Konukoğlu, “Yeni nesil olarak kendimize ve şehrimize yakışır şekilde çalışmalar gerçekleştireceğiz. Gaziantep Sanayi Odamız ile gerçekleştirmeyi planladığımız ortak faaliyetler de bizler için çok önemli ve tecrübe kazandıracak. Bunun yanında GAGİAD olarak yeşil dönüşüm ve dijitalleşme konularına çok önem veriyor, sanayide kadın istihdamının artırılması da dahil olmak üzere bu konularda önemli projeler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu Üyeleri ve tüm GSO ailesine nazik misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Ziyaret programı, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Muğla Marmarisli öğrenciler ‘orman benim ‘projesi ile buluştu Muğla’nın Marmaris ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele için "Orman Benim" etkinliği düzenlendi. İlköğretim okulunda ekipler tarafından getirilen simülasyon aracında ormanların güzelliğini ve faydalarını izleyen öğrenciler, oyunlar ile fidan dikmeyi de öğrendi. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün 81 ilde aynı anda başlattığı orman yangınlarının önlenmesi, yangın sayılarının ve şiddetinin azaltılarak çevreye olan zararın en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla “Orman Benim” projesi düzenlenmeye devam ediyor. Etkinlikler dahilinde Marmaris Orman İşletme Müdür Yardımcısı Volkan Aydın, Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı şefler, ormancılar ve personeller ile birlikte Marmaris’in Beldibi Mahallesi’nde bir ilköğretim okulunda düzenlenen etkinlikte öğrencilere öğretmenleri de eşlik ederek hem eğlendiler hem de ormanların faydaları hakkında bilgilendiler. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin organize ettiği programda içinde 5 D simülasyon düzeneği olan bir araç okul bahçesine getirildi. Öğrencilere ormanı anlatan film izletildi. Okul bahçesinde öğrencilere ağaç türleri ve doğru fidan nasıl dikilir uygulamalı olarak öğretilirken, çuval yarışı, tahtalardan oyunlar, sandalye kapmaca, bilmeceler gibi çocuk oyunları da oynatılarak eğlenerek öğrenmeleri sağlandı.