ÇEVRE - 24 Kasım 2024 Pazar 15:29

Aksaray’da yolda kalan 66 kişi kurtarıldı

A
A
A
Aksaray’da yolda kalan 66 kişi kurtarıldı

Aksaray’ı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle karayolları ve köy yollarında trafik akışında olumsuzluklar yaşanırken, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yolda kalan 66 vatandaşın kurtarıldığını söyledi.


Kar yağışının etkili olduğu Aksaray’da trafik açasından olumsuzluklar da yaşanıyor. Aksaray - Konya, Adana ve Nevşehir kara yolları yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanırken, temizleme çalışmasının ardından açılan yollar çok geçmeden tekrar trafiğe kapanıyor. Polis ve jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, karayolları ekipleri yolların açılması için de yoğun bir mücadele veriyor.


Hava şartları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Bir ağıl çökmesi, yol kapanması, trafik kazaları gibi 70’den fazla ihbar aldık. Hepsine anında müdahale ettik. 104 elektrik arızası için 43 araç ve ekipler onarımlarını anında yaptı. Hiçbir vatandaşımızı elektriksiz bırakmadık çok şükür. 5 trafik kazasına müdahale ettik, yolda kalan 66 vatandaşımızı güvenli bölgelere sevk ederek mağduriyetlerini kısa sürede ortadan kaldırdık. Trafik kazalarında çok şükürler olsun herhangi bir can kaybımız söz konusu değil. Ağıl ve ahır çökmesinde de hayvan telefi söz konusu değil. Biz yollarımızı sürekli açıyoruz ancak yoğun tipi söz konusu. Yoğun tipi olduğunda da zaman zaman kapanmalar olabiliyor. Şu anda Aksaray - Nevşehir Kara yolunda zaman zaman kapanmalar olabiliyor. Adana yolunda da kapanmalar olabiliyor. Bu durumda sürücülerimizi kısa süreli de olsa dinlenmeye alıyoruz ve temizlik yaptıktan sonra tekrar normal seyirlerine devam ediyor” dedi.



Aksaray’da yolda kalan 66 kişi kurtarıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.