SPOR - 27 Temmuz 2024 Cumartesi 16:47

Hike And Fly Anatolia Türkiye’de ilk kez Aksaray’da başladı

A
A
A
Hike And Fly Anatolia Türkiye’de ilk kez Aksaray’da başladı

Türkiye’de ilk kez yapılan Hike And Fly Anatolia yarışması Aksaray’da başladı. Türkiye ve çeşitli ülkelerden 17 sporcunun katıldığı yarışma koşuyla başlayıp yamaç paraşütü uçuşuyla devam etti.


Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen koşu ve yamaç paraşütü disiplinlerini içeren Hike And Fly Anatolia yarışması Türkiye’de ilk olarak Aksaray’da başladı. Türkiye başta olmak üzere Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Çekya, Fransa, İspanya, İsviçre, İtalya, Kolombiya ile Yeni Zelanda’dan sporcuların katıldığı ve ülke turizmine önemli katkıda bulunacak olan Hike And Fly Anatolia etkinliği sabah saat 08.00’de Aksaray’ın merkeze bağlı Helvadere beldesinden başladı. Koşuyla start alan yarışma çerçevesinde 17 sporcu Aksaray Mokisos Antik Kenti’nden Hasan Dağı kalkış alanına kadar koştu. Hasan Dağı yamaçlarına tırmandıktan sonra yamaç paraşütü kalkış alanından havalanan pilotlar, Selime Katedrali’ne iniş yaptı. Melendiz Çayı’nın şekillendirdiği Selime, Belisırma ve Ihlara Vadisi boyunca tempolu bir koşuyla devam eden yarışma, sporcuların Ihlara Vadisi cam terasına ulaşmasıyla tamamlandı. Yabancı sporcular yarışmanın özelliklerinden bahsederek Aksaray etabının çok güzel ve başaralı şekilde tamamlandığını söyledi.



"Kendileri sadece bir spor faaliyeti yapan sporcu değil aynı zamanda bunlar birer gönül elçileri"


Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Aksaray’ımıza 16 ülkeden gelen 17 sporcumuz Aksaray’a değişik bir renk verdiler. Aksaray’ın tanıtımı konusunda ülkemizin tanıtımı konusunda büyük bir şans olduğunu özellikle ifade etmek isterim. Aksaray’ımız hep ön planda, Hasan Dağı’mız, Ihlara’mız hep ön planda oldu. Hike And Fly, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın organizasyonu çerçevesinde burada yapılıyor. Devamını diliyoruz tabii. Katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum, kutluyorum. Kendileri sadece bir spor faaliyeti yapan sporcu değil aynı zamanda bunlar birer gönül elçileri. Aksaray’ın dünyaya tanıtımı konusunda her birinin değerli olduğunu özellikle kendilerine de söyledim. Gittikleri yerlerde Aksaray’ın turizm zenginliklerini her fırsatta tanıtmaya devam ediyorlar. Yamaç paraşütünün Hasan Dağı eteklerinde yapılması ülkeler arasındaki diyalogu artırma noktasında özgürlüğü ifade eden yamaç paraşütünün kanatları vasıtası ile göklere doğru yükselmek aynı zamanda barışı, huzuru sergileyen bir spor dalı” diye konuştu.



"Yarışmanın Aksaray etabını tamamladık"


Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, Kapadokya bölgesinde alternatif turizm çeşitliliğini ve turizmden elde edilen katma değeri arttırmayı hedeflediklerini, bu nedenle çeşitli organizasyonlar planladıklarını belirterek, “Yarışmanın Aksaray etabını tamamladık. Sporcular Helvadere beldesinden verilen startla Antik Nora kentinden geçip Hasandağı yamaç paraşütü alanına kadar olan zorlu güzergâhı tempolu yürüyüş ile tamamladı. Hasandağı yamaç paraşüt pistinden tekrar başlangıç alan sporcular paraşütleri ile havalanarak Selime Katedraline uçtu. Belirlenen bölgeye güvenli inişlerini yapan sporcular buradan da bölgemizin büyük ilgi gören 14 kilometre uzunluğundaki Ihlara Vadisi içinden tekrar yürüyüşe geçerek ajans olarak yapımını desteklediğimiz Ihlara Cam terasta yarışmayı tamamladılar” şeklinde konuştu.


Yarışmanın Aksaray etabını Fransız sporcu Remi Bourdelle 1. olarak tamamlarken, yarışmanın 2. Etabı yarın Nevşehir’de gerçekleştirilecek.



Hike And Fly Anatolia Türkiye’de ilk kez Aksaray’da başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Akhisarlı minik pedallar Muğla’da kürsüye damga vurdu Muğla’da 5-8 Mart 2026 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Kupası Puanlı Yol ve Kriteryum Yarışlarında Akhisar İlçe Spor Kulübünün bisiklet sporcuları önemli dereceler elde ederek büyük başarıya imza attı. Muğla’da düzenlenen Türkiye Kupası Puanlı Yol ve Kriteryum Yarışlarında Akhisar İlçe Spor Kulübü’nün genç sporcuları birçok kategoride kürsüye çıkarak Akhisar’ı gururlandırdı. 07 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Kupası Puanlı Yol Yarışlarında Akhisar İlçe Spor Kulübü sporcuları farklı kategorilerde önemli dereceler elde etti. U13 Kadınlar kategorisinde Hilal Kaymaz birinci olurken, Miray Akcan üçüncü, Elif Mira Şahin ise dördüncü sırada yer aldı. U11 Kadınlar kategorisinde Elif Koç birinciliği elde ederken, Rümeysa Meryem Kaymaz üçüncü, Zeynep Şahin ise dördüncü oldu. U11 Erkekler kategorisinde ise Deniz Atlas Tekin üçüncülük derecesi elde etti. 08 Mart 2026 tarihinde düzenlenen Türkiye Kupası Puanlı Kriteryum Yarışlarında da Akhisarlı sporcular başarılarını sürdürdü. U13 Kadınlar kategorisinde Hilal Kaymaz birinci olurken Miray Akcan dördüncü sırada yer aldı. U11 Kadınlar kategorisinde Elif Koç ikinci olurken, Zeynep Şahin dördüncü, Meryem Rümeysa Kaymaz ise beşinci sırayı aldı. U11 Erkekler kategorisinde Deniz Atlas Tekin üçüncü olarak kürsüde yer aldı. Yarışların genel klasman sonuçlarına göre ise Akhisar İlçe Spor Kulübü sporcuları yine önemli dereceler elde etti. U13 Kadınlar genel klasmanında Hilal Kaymaz birinci, Miray Akcan üçüncü, Elif Mira Şahin ise beşinci oldu. U11 Kadınlar genel klasmanında Elif Koç birinciliği kazanırken, Meryem Rümeysa Kaymaz üçüncü, Zeynep Şahin beşinci sırada yer aldı. U11 Erkekler genel klasmanında ise Deniz Atlas Tekin üçüncü olarak yarışları tamamladı.
Manisa Kaymakam Dalak çğrencilerle birlikte iftar açtı Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen iftar programında öğrencilerle aynı sofrayı paylaşarak Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte yaşadı. Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Sarıgöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen iftar programında protokol, öğretmenler ve öğrenciler aynı sofrada buluştu. Sarıgöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda düzenlenen iftar programına Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak ve eşi Ayfer Dalak, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen iftar programında öğrencilerle aynı sofrayı paylaşan Kaymakam Halil Dalak, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Dalak, "Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte iftar yemeğinde bir araya gelerek mübarek Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşadık. Bu ortam bana kendi okul yıllarımı hatırlattı. İftar programını düzenleyen okul idaresine teşekkür ediyorum." dedi. Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak da iftar programına katılım sağlayan Kaymakam Halil Dalak’a teşekkür ederek, "Okulumuzun düzenlediği iftar programında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduk. Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşadık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. Programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak da bir süre öğrencilere iftar yemeği ikram etti.
Denizli Buldan’da 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan artçılardan korkan vatandaşlar dışarda sabahladı Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından 4.5’e kadar ulaşan 150’den fazla artçı sarsıntı yaşandı. Korku ve panik yaşayan vatandaşların birçoğu geceyi evlerinin dışında geçirmek zorunda kaldı. Denizli’nin Buldan ilçesi Yenicekent Mahallesi merkez üssü olan 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 150’nin üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. En büyüğü 4.5 büyüklüğüne ulaşan artçı depremler, bölge halkında büyük korku ve paniğe neden oldu. Peş peşe yaşanan sarsıntıların ardından vatandaşlar güvenli gördükleri alanlara yöneldi. Kimi vatandaşlar bağ evlerine giderken, bazıları bahçelerinde bulunan prefabrik yapılara sığındı. Deprem korkusu nedeniyle evlerine giremeyen birçok kişi ise geceyi araçlarında geçirmek zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar evlerinin önünde ateş yakarak geceyi dışarıda geçirirken, bazıları da işletmelerine sığınarak sabahı bekledi. Artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle bölge halkı tedirginliğini devam ediyor. "Gece olan artçı depremlerden çok korktuk" Köyün dışında bulunan prefabrik eve sığındıklarını, meydana gelen artçılardan dolayı korktuklarını ifade eden Yenicekent Mahalle sakini Ahmet Kök, "Başımıza gelen bu afetten dolayı köyümüzün dışındaki prefabrik evlerde kalıyoruz. Kardeşlerim, çocuklarım, torunlarımı topladım ve buraya geldik. Burada biraz daha rahatta hissediyoruz. Köyümüzün içindeki evlerde çok korkuttuk. Çocuklarımız panik olmasın diye buraya geldik. Şuanda burada 6 aile varız. Gece olan artçı depremden korktuk. Biraz önce köyün içini dolaştım, bazı arkadaşlarım arabaların içinde ailecek yatıyorlar" dedi. "Dışarda ateş yakarak bekliyoruz, araçta uyuyoruz" Geceyi dışarıda ateş yakarak beklediklerini dile getiren mahalle sakini Ali Çakır ise, "Artçı depremlerden dolayı geceyi en güvenli dışarıda geçiriyoruz. Şuanda en güvenli yer dışarıda. Dışarda ateş yakarak bekliyoruz, araçta uyuyoruz. Herkes dışarıda, en garantisi böyle" diye konuştu.