ASAYİŞ - 14 Aralık 2024 Cumartesi 13:03

İki gencin kız kavgasında dede tüfekle vuruldu

A
A
A

2 gencin kız kavgasında gençlerden biri tüfekle diğer gence ateş açarken, gençleri ayırmak için araya giren dede tüfekle vurularak ağır yaralandı.

Olay, 12 Aralık gecesi Divanoğlu Mahallesi Hürriyet Caddesi 4860 Sokak’ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, aynı kızı sevdiklerini iddia eden K.U. (18) ve N.B. (17) telefon görüşmesinde sözlü olarak tartıştı. İki genç de birbirinden kızın peşini bırakması talebinde bulundu. Telefondaki tartışma tehdit ve hakarete dönüşünce K.U. yanına 5 arkadaşını alarak 2 ayrı araçla N.B.’nin evinin önüne gitti. Burada N.B. ile tartışmasını sürdüren gençler birbirine girerek kavga etmeye başlayınca, o sırada araçla eve gelen N.B.’nin dedesi M.D. (56) kavga eden gençleri görünce ayırmak için müdahale etti. Kavgada hızını alamayan K.U. ise yanında getirdiği tüfeği araçtan alarak önce dede M.D.’nin geldiği 68 ACT 044 plakalı araca, sonra da olaya müdahale eden dedeye ateş açtı. Ateş açma sonucu dede vurularak ağır yaralanırken, araçta zarar oluştu.

İki gencin kız kavgasında dede tüfekle vurulduOlayın ardından K.U. ve yanında getirdiği Y.E. (19), A.I. (19), K.P. (20), B.T. (19) ve Y.K. (19) isimli 5 arkadaşı olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Aile tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı dedeyi ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırırken, polis ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi aldı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri kimlikleri tespit edilen 6 şüpheliyi operasyonla yakalayarak gözaltına aldı.

İki gencin kız kavgasında dede tüfekle vurulduYakalanan 6 arkadaş emniyetteki ifadelerinin ardından Aksaray Adliyesine sevk edilirken, yaralanan dedenin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan tahkikat sürüyor.

Yasin Can

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Burak Yılmaz: "Çok üzücü bir gece oldu bizim için" Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Burak Yılmaz, 4-0 kaybederek Türkiye Kupası’ndan elendikleri Fenerbahçe maçının ardından, "Çok üzücü bir gece oldu bizim için" dedi. Gaziantep Futbol Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu son maçında sahasında konuk ettiği Fenerbahçe’ye 4-0 mağlup oldu. Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 9’a yükselterek çeyrek finale yükselirken Gaziantep FK ise 6 puanda kalarak kupaya veda etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaziantep FK Teknik Direktörü Burak Yılmaz, mağlubiyet için üzgün olduklarını söyledi. Yılmaz, "Çok üzücü bir gece oldu bizim için. Beraberlik yetiyordu, çok iyi başladık, çok iyi oynadık ama bireysel hatadan gol yedik. Böyle maçlarca performansın üstüne çıkmak gerekiyor. Karşımızda çok yetenekli bir oyuncu grubu vardı. İkinci gol yüzde yüz ofsayttı. 3-4 dakika inceleyip golü verdik. Ondan sonra da toparlamak mümkün olmuyor. Çok üzgünüm ama bir şeyleri değiştiremiyoruz. Sonuçtan dolayı çok üzgünüm. Attığımız golde Fenerbahçeli futbolcuya çarpan top Sorescu’nun önünde kalıyor ve gol oluyor ama ofsayt kararı veriliyor. Benzer pozisyonlara bize karşı gol verildi. Bir şey diyemiyorum, deyince de ceza yiyorum. Oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Benim için çok değerliler, onlardan bugünkü sonuç için özür diliyorum. Onları iyi hazırlayamamışım. Bugün taraftarlar bizi iyi destekledi ama sonuç kötü oldu. Tepki olacak, bunları normal ama Mustafa Burak Bozan’a olan tepki beni çok üzdü. Çünkü o çok iyi bir insan. Biz bu takıma geldiğimiz son sırada ve sıfır puandaydı. Ligde kötü durumda değiliz. Onlardan tek isteğim pazar günü 13.30’daki lig maçında bizi yalnız bırakmamaları, bütün Gaziantep’i maça bekliyoruz. Bizi 90 dakika desteklesinler, sonra da istediğimiz gibi olmazsa biz gereğini yaparız. Ama şunu unutmasınlar, biz geldiğimiz takım son sıradaydı. Bütün Gaziantep’i maça bekliyoruz, pazar günü tam destek bekliyoruz. Sonra da sonuç istediğimiz gibi olmazsa helalleşir yolumuza bakarız. Bana tepki göstersinler ama oyuncularıma göstermesinler" ifadelerini kullandı.