ÇEVRE - 31 Mayıs 2024 Cuma 18:10

Türkiye’nin en hızlı ilerleyen kentsel dönüşüm projesi yüzde 35 tamamlandı

A
A
A
Türkiye’nin en hızlı ilerleyen kentsel dönüşüm projesi yüzde 35 tamamlandı

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen ve şehir merkezinin çehresini değiştirecek Türkiye’nin en hızlı ilerleyen kentsel dönüşüm projesi yüzde 35 tamamlandı.


Aksaray’da kentsel dönüşüm rezerv alanı olarak belirlenen 22 bin 500 metrekarelik alanda eş zamanlı olarak çalışmalar yürütülüyor. Kentsel dönüşüm alanı içerisine 2 farklı cadde açılıyor. İlk cadde Turizm Caddesine bağlanacak 25 metre genişliğinde bir cadde olacak. Yine Kalealtı Caddesini genişleterek bu caddede yol 20 metre genişliğinde olacak. Bu vesile ile Aksaray’ın merkezinde trafik de rahatlayacak. Yine proje içerisinde yer alan 650 araçlık otopark bu bölge ile birlikte aracını park etmek isteyenlere hizmet edecek. Şehrin en kapsamlı kentsel dönüş projesi olarak nitelendirilen proje yapılan çalışmalarla yüzde 35 oranında tamamlandı.


Projenin hiçbir aksaklık yaşanmadan devam ettiğini belirten Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Hamidiye Mahallesinde başlattığımız kentsel dönüşüm hareketimiz çok şükür planlandığı gibi devam ediyor. Kullanım ömrünü tamamlamış yapıların bulunduğu, altyapı eksikliklerini gidermekte zorlandığımız, sosyal donatı alanı yapamadığımız ve otopark sorunu yaşanan mahallemize yeni bir merkez inşa ediyoruz. Aksaray tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesi olması hasebiyle bizim için zorlu olan bir süreci biz vatandaşlarımızın bize güveni ve desteği ile kolaylaştırdık. Vatandaşlarımız bize güvendi. Biz de belediye olarak var gücümüzle vatandaşlarımız için durmadan çalışarak yeni yuvalarına, iş yerlerine kavuşmalarını sağlamak maksadıyla çalışmaları titizlikle sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız artık eskimiş, yıpranmış ve en önemlisi çürük binalarının yerine daha sağlıklı, modern ve olmazsa olmaz şart olan depreme dayanıklı yapılara kavuşacak. Proje dahilinde yapılacak olan yeni 25 metrelik bulvarı ile parkları bahçeleri ve sosyal donatı alanları ve modern konutlar ve iş yerleri ile burası şehrimizin en gözde mahalleleri arasında yer alacak. İnşaat sürecimizde hiçbir aksaklık yaşamadan projemizi buraya kadar getirdik. İnşallah hiçbir aksaklık yaşamadan planladığımız şekilde projemizi tamamlayacağız. Vatandaşlarımızın bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız” dedi.



Türkiye’nin en hızlı ilerleyen kentsel dönüşüm projesi yüzde 35 tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gebze’de adli süreçteki çocuklar için "Çocuk Görüşme Merkezi" inşa ediliyor Kocaeli’nin Gebze ilçesinde temeli atılan Çocuk Görüşme Merkezi, boşanma süreci ve diğer adli işlemlerde çocukların psikolojik sağlığını korumayı hedefliyor. Gebze Belediyeler Birliği tarafından hayata geçirilen Çocuk Görüşme Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, çocuk adalet sisteminin hassasiyetine dikkati çekerek, "Adalet hizmetlerinin en hassas noktalarından biri olan çocuk adalet sistemi için atılmış çok önemli bir adıma tanıklık etmek üzere buradayız. Boşanmış ya da boşanma sürecinde olan ailelerin çocuklarına, adliyenin soğuk koridorlarında değil; onların ihtiyaçlarına uygun, güvenli, sıcak ve şefkatli bir ortamda, uzmanlık desteğiyle hizmet sunulması çağdaş ve insan odaklı yargının bir gereğidir. Temelini attığımız bu mekan sadece bir bina değil, adaletin vicdani yönünü güçlendirecek bir yapıdır" dedi. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, merkezin önemini vurgulayarak, "İnşallah çocuk haklarının maddi ve manevi olarak korunduğu bu merkez, bölgemiz için hayırlı olur" diye konuştu. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise Gebze Belediyeler Birliği olarak sürece destek verdiklerini belirterek, "Adli mercilerimizden gelen bu talebe memnuniyetle katkı vereceğimizi ifade etmiştik. Bugün de inşallah bu merkezin temelini atıyoruz. Hayırlı olmasını niyaz ediyorum" şeklinde konuştu. Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de belediyelerin kamu ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarının önemine değinerek, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Ayrıca törene, Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, Gebze Adalet Komisyonu Başkanı Serdar Murat Yüksel, Darıca Belediye Başkanvekili Kenan Demirbaş, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, MHP Gebze İlçe Başkanı Coşkun Öztürk, AK Parti Gebze Gençlik Kolları Başkanı Bilal Durmuş Kurt ile İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu da katıldı.