SPOR - 27 Kasım 2016 Pazar 12:12

Yeni Amasyaspor, Medipol Başakşehir’e sürpriz yapmayı planlıyor

A
A
A
Yeni Amasyaspor, Medipol Başakşehir’e sürpriz yapmayı planlıyor

Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplarda mücadele edecek tek amatör lig takımı olan Yeni Amasyaspor’da futbolcular 29 Kasım Salı günü sahalarında karşılaşacakları Spor Toto Süper Lig lideri Medipol Başakşehir’e sürpriz yapmak istiyor.
Yeni Amasyaspor, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu ilk maçında 29 Kasım Salı günü evinde Medipol Başakşehir ile karşılaşacak. Bu maçla alakalı olarak Yeni Amasyaspor Teknik Direktörü Ergün Ortakçı ile takımın kaptanlarından Ergin Kankal ve Metin Kurt, İHA’ya açıklamalarda bulundu. Piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4. Grup takımı Yeni Amasyaspor ile piyasa değeri kendilerinden 100 kat fazla olan Medipol Başakşehir arasında oyuncu kalitesi açısından büyük farklar olduğunu belirten Ortakçı, “Futbolcularım çıkacaklar aslanlar gibi mücadele edecekler. Tabii ki arada büyük farklar olacak ama yürekler çok önemli” dedi.
Ortakçı: "Bizim çocuklar yüreğiyle oynuyor"
Kupada eleme turlarında sırasıyla Ayancık Belediyespor’u 10-1, Ankara Demirspor, Kayseri Erciyesspor ve Denizlispor’u 1-0’lık skorlarla mağlup edip tarih yazan Yeni Amasyaspor’un çekilen kura sonucunda da Spor Toto Süper Lig’den Medipol Başakşehir ve TFF 1. Lig’den Sivasspor ile Göztepe’nin yer aldığı F Grubu’nda da aynı mücadeleyi ortaya koyacağını yineleyen Ergün Ortakçı, “Bizim çocuklar yürekli. Bu çok büyük avantaj. Bunu şimdiye kadar da gösterdiler. Biz kendi kapasitemize göre neler yapabiliriz. Karşımızdaki çok üstün takıma karşı hangi taktiği veya uygulamaları yaparız. Bunları en iyi şekilde onlara empoze ediyoruz” diye konuştu.
Süper Lig’in lideriyle oynayacaklarının farkında olduklarına değinen takım kaptanlarından Ergin Kankal, “Amatör takımların neler yapabileceğini nasıl bir ruhla sahaya çıkabileceğini gösterme maçımız. Ne olursa olsun biz sahada eğilen taraf, ezilen taraf olmayacağız. Biz elimizden geleni yapacağız. Sürprizde olabilir” şeklinde konuştu.
Kankal: "Sahada çatır çatır top oynayacağız"
Kalesini milli kaleci Volkan Babacan’ın koruduğu, Emre Belözoğlu ve Edin Visca gibi çok iyi futbolcular olduğunu ancak kendilerinin de ellerinden geleni yapacaklarına işaret eden Kankal, “Kimsenin şüphesi olmasın. Sahanın içinde ezik bir takım görüntüsü vermeyeceğiz. Çatır çatır top oynayacağız” ifadelerini kullandı.
Amasya Üniversitesi’ne ait tesislerde neşeli geçen antrenmanda önlerindeki maçın Amasya için önemli olduğunu vurgulayıp taraftarlarının desteğine inandığını belirten Metin Kurt ise sahaya çıkıp ellerinden geleni yapacaklarını söylerken, kaleci Rasim Mutlu da şöyle konuştu: “Bölgesel lig temsilcisiyiz ama bu teslim olacağımız anlamına gelmiyor. Futbol üç sonuçlu bir mücadele. Elimizden gelen mücadeleyi yapıp en iyi sonucu almaya çalışacağız.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Tarihi Gölyazı’da 100 yıllık balık mezadı Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı köyünde yapılan balık mezadı 100 yıldır aynı yerde düzenleniyor. Uluabat Gölü’nde yakalanan balıklar mezatta en çok parayı verenin oluyor. Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı köyünde her sabah 12.00’de başlayan balık mezadında renkli görüntüler yaşanıyor. Uluabat Gölü’nde balıkçıların tuttuğu taze balıklar 100 yıldır aynı yere dökülerek açık artırmada satılıyor. Yakalanan balıklar sırasıyla yere dökülerek mezatta satışa sunuluyor. Herkesin katılabildiği açık artırmada en yüksek fiyatı veren balıkların sahibi oluyor. Tüccarlar yeni yakalanan balıkları almak için birbirleriyle yarışıyor. Keyifli anların yaşandığı açık artırma her gün aynı saatinde tekrarlanıyor. Her vatandaşın tuttuğu balığı kooperatifin müzayedesinden geçirmesi söyleyen Kooperatif üyesi Hüseyin Aydın, "Su Ürünleri Kooperatifi 1966 yılında kuruldu. 1986 yılına kadar kerevit vardı. Hastalıklar geldi kerevitler öldü. Kerevitler ölünce hepimiz balığa yöneldik. Her vatandaş tutmuş olduğu balığı kooperatifin müzayedesinden geçirmek zorunda. Rüzgar olduğu zaman balıkçılar avlanamıyor. Şu anda sazan balığı yasak diğer balıklar serbest. Günde bazen 1 ton, bazen ise 100 kilo çıkıyor. Balık piyasası da aynı olmaz. Az olduğu zaman daha pahalı, bol olduğu zaman biraz daha uygun olur. Böyle bir düzenimiz var. Müzayede dedelerimizden kalma. Daha önceden kooperatif yoktu balıklar muhtarlık nezdinde satılıyordu. Muhtarlığa rüsum kesiliyordu geri kalanı balıkçıya veriliyor” dedi. Bu sene balık fiyatlarının yüksek olduğunu belirten Hasan Dikmeoğlu, “Doğduğumdan beri balıkçıyım. Şimdi de esnaflık yapıyorum. Balığı köyde ve pazarda satıyorum. Turna, sazan, İsrail balığı ve arada yayın balığı çıkıyor. Uluabat Gölü’nde çok güzel balıklarımız var. Turnalar bu yıl ortalama 200 TL’den satılıyor” şeklinde konuştu.