ASAYİŞ - 15 Şubat 2018 Perşembe 03:34

Amasya’da yolcu otobüsüyle minibüs çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

A
A
A
Amasya’da yolcu otobüsüyle minibüs çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

Amasya’nın Suluova ilçesinde girdiği ters yönde yolcu otobüsüyle kafa kafaya çarpışan minibüsün sürücüsü hayatını kaybetti.

Amasya’nın Suluova ilçesinde girdiği ters yönde yolcu otobüsüyle kafa kafaya çarpışan minibüsün sürücüsü hayatını kaybetti. Kazada otobüs sürücüsünün de aralarında olduğu 4 kişi yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, Suluova Otogar kavşağı’ndan yandaki çift taraflı şerit yerine ters yöne girerek ilerleyen Ahmet Gümüş’ün kullandığı 05 EY 783 plakalı minibüs, Ağrı’dan İstanbul istikametine giden Mustafa Doğan yönetimindeki 34 JM 3989 plakalı yolcu otobüsüyle kafa kafaya çarpıştı. Yolcu otobüsünün önündeki yaklaşık 100 metre sürüklenen minibüsün sürücüsü Gümüş, kaza yerinde hayatını kaybetti. Cenaze incelemenin ardından ambulansla konularak Suluova Devlet Hastanesine götürüldü.


Yaralanan otobüsün sürücüsü ile ikinci şoför Nihat Ibık, yolcular Şafak Işık ve Fehmi Çelik ambulansla ilk müdahalelerinin ardından kaldırıldıkları aynı hastanede tedavi altına alındı. Otobüsün diğer yolcuları ise otogara geçti. Minibüsün koltuğu ile yedek lastiğinin çarpışmanın etkisiyle koparak etrafa fırladığı kazayla ilgili polis inceleme başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, üzüm ve zeytin başta olmak üzere ekili arazilere zarar verdi. Yaklaşık 5 santimetre biriken dolu, şehir stadını ve sokakları beyaz örtüyle kapladı. Son yılların en kurak kış mevsimi geçiren Denizli’de bugün aniden bastıran şiddetli dolu yağışı Bulda ilçesindeki tarım arazilerinde büyük zarar yol açtı. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı dolu yağışı, öğleden sonra etkili olmaya başladı. Buldan ilçesi ve çevresinde yaklaşık yarım saat devam eden dolu yağışı nedeniyle cadde, sokak ve arazilerde 5 santimetreyi bulan dolu birikintileri oluştu. Günlük yaşamı ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen şiddetli dolu yağışı, Buldan Şehir Stadını da bembeyaz bir örgütle kapladı. Buldan şehir merkezinin yanı sıra Doğanköy, Oğuz, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde daha fazla etkili olan dolu yağışı, başta meşhur Sultani üzüm bağları ve zeytinlikler olmak üzere meyve bahçeleri ve daha kısa bir süre önce dikilmiş olan sebze fidanlarına zarar verdi. Yeni oluşmaya başlayan meyveleri ve yaprakları döken dolu, sebze fidelerini de kırdı. Buldan Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Özkan Gümüş, yaptığı açıklamada öğleden sonra etkili olan şiddetli dolu yağışının başta zeytin olmak üzere kayısı, erik, badem, kiraz, vişne ağaçlarında, üzüm bağlarında ve sebze ekili arazilerde büyük zarara yol açtığını belirtti.