ÇEVRE - 23 Mart 2018 Cuma 14:32

Yeşilırmak’ta balık ölümleri

A
A
A
Yeşilırmak’ta balık ölümleri

Amasya’nın ortasından geçen Yeşilırmak’ta öğle saatlerinden itibaren balık ölümleri yaşandı.

Amasya’nın ortasından geçen Yeşilırmak’ta öğle saatlerinden itibaren balık ölümleri yaşandı. Çeşitli türdeki yüzlerce balık kıyıya vurdu. AK Parti İl Başkanı çırpınan balıkları görür görmez telefon açarak yetkililerden bilgi aldı.


Geçmiş yıllarda yaşanan balık ölümlerinin hafızalardan silinmediği Yeşilırmak’ta yine benzer görüntüler oluştu. Üzgün bakışlarla ırmağı izleyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Bazıları ise çırpınan balıkları ağ ile tuttu.


Karşılaştığı balık ölümleri sonrası telefonla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerine ulaşan AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, "Çevremizi de tehdit eden bu durumdan hiç hoşnut değiliz" dedi.


Yeşilırmak’ta önceki yıllarda da balık ölümleriyle karşılaşıldığını anımsatıp Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Amasya Belediyesi ekiplerinin harekete geçtiğini belirten Ünek, "Nereden kaynaklanıyor. Turhal’dan mı geliyor. Yoksa yan taraftaki ikinci bir kol olan Çekerek Irmağı’ndan mı katılıyor. Onu tespit edeceğiz. En kısa sürede bunun nedenini öğrenip gerekli cezai uygulamaların yapılacağına inanıyorum" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Ticaret Borsası Gıda UR-GE Projesi, firmalara ihracat kapıları aralıyor Bursa Ticaret Borsası’nın Gıda UR-GE Projesi kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen B2B etkinliğine katılan Livo Zeytinyağı, önemli bir başarıya imza attı. Dubai’de bayilik anlaşması imzalayan firma, Orhangazi’deki tesislerinde üretilen ürünlerini artık Arap coğrafyasına ihraç edecek. Bursa Ticaret Borsası’nın (Bursa TB), gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerine uluslararası rekabet gücü kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Gıda UR-GE Projesi, firmaların yeni ihracat pazarlarına odaklanmasına ve iş bağlantıları kurmasına katkı sağlıyor. Ticaret Bakanlığı destekleriyle hayata geçirilen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Projesi (UR-GE) ile Şubat ayında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen B2B etkinliğine katılan Livo Zeytinyağı, Dubai merkezli TURQUAZ Gourmet L.L.C firması ile bayilik ve zeytinyağı ihracatı konusunda iş birliği anlaşması imzaladı. “Arap sofralarını Livo zeytinyağları ile donatacağız” Livo Zeytinyağı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özel, ürünlerin ilk etapta Dubai, Katar ve Umman’da toptan ve perakende olarak satışa sunulacağını ve raflarda yer alacağını belirtti. Anlaşma kapsamında ilk sevkiyatın bir ay içinde başlayacağını söyleyen Özel, “İmzaladığımız anlaşma çerçevesinde önümüzdeki ay Suudi Arabistan ve Abu Dabi pazarına girmeyi hedefliyoruz. İnşallah Arap sofralarını Livo zeytinyağları ile donatacağız” dedi. Bursa TB UR-GE Projesi ile hayallerine ulaştı Bursa Ticaret Borsası’nın UR-GE Projesi ile başarıya ulaştığını anlatan Özel, “Livo Zeytinyağı’nı 2018 yılında Orhangazi’nin Sölöz köyünde kurduk. İlk günden bu yana çalışmalarımızı iç piyasadan ziyade ihracata yönelik yürütüyorduk. Ancak ürünlerimizi nerede, nasıl pazarlayacağımızı bilmiyorduk. Bu noktada Bursa Ticaret Borsası’nın UR-GE Projesi’ne katıldık. Bizim için çok faydalı oldu ve katıldığımız ilk yurt dışı programında ilk hedefimizi tutturduk. UR-GE Projesi bize hayal edemediğimiz şeyleri yaptırdı. Çok memnunum, başta Ticaret Bakanlığı ve Bursa Ticaret Borsası olmak üzere bu projeyi hayata geçiren herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu. Hedef Uzak Doğu pazarı Bursa Ticaret Borsası, gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerine, uluslararası alanda güç katmak için Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirdiği Gıda UR-GE Projesi ile vizyon kazandırmayı sürdürüyor. Projede yer alan üye firmaların uluslararası ticarette daha etkin bir şekilde yer almasını sağlamak amacıyla önümüzdeki dönemde, Uzak Doğu pazarına yönelik yurt dışı B2B networking etkinlikleri düzenlenmesi planlanırken; aynı zamanda katılımcı üye firmalara hem kurumsal hem de yapısal anlamda güç katacak danışmanlık hizmetlerinin verilmesi hedefleniyor.