MAGAZİN - 23 Haziran 2018 Cumartesi 11:12

Esat Kabaklı sanat hayatında 50. yılını kutluyor

A
A
A
Esat Kabaklı sanat hayatında 50. yılını kutluyor

Türk Hak Müziğinin usta sanatçısı Esat Kabaklı sanat hayatında 50.

Türk Hak Müziğinin usta sanatçısı Esat Kabaklı sanat hayatında 50. yılını kutluyor.


12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali’nin kapanışında Yavuz Selim Meydanı’nda konser veren 64 yaşındaki Kabaklı, sazını göstererek "50’nci yılımı kutluyorum dostlar. 1968, bu garip benim kucağımda. Sahnede çalıp söylüyoruz. 2018 halen kucağımızda" dedi.


Yeni albümünün hazırlığını yaptığını anlatan Esat Kabaklı, "Bugünlerde okumaya gireceğim. Müzikler bitti. Yeni çıkan albümde çok güzel eserlerimiz olacak. Haberiniz olsun. Malazgirt ile ilgili, memleketimizin bölünmezliğiyle ilgili inşallah vatan, millet, bayrak diyeceğiz" diye konuştu.


’Bil oğlum’ adlı eserinin yanı sıra çok sayıda türküyü seslendiren Kabaklı’ya Amasya Valisi Dr. Osman Varol tarafından içinde Amasya Genelgesi’nin yazılı olduğu plaket ve çiçek verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin kadınlara desteği sürüyor Tepebaşı Belediyesi Kadın Danışma, Toplumsal Eşitlik ve Psikolojik Danışma merkezleriyle kadınlara yönelik çalışmalarına devam ediyor. Merkezlerde kadınlara verilen desteğin yanında eğitim ve atölyeler de düzenleniyor. Tepebaşı Belediyesi kadınlara yönelik örnek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu çerçevede kurulan Kadın Danışma Merkezi, Toplumsal Eşitlik Merkezi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi kadınlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadele etmeyi amaçlayan Kadın Danışma Merkezi’nde kadınlara birçok konuda destek veriliyor. Merkezde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, temel insan hakları-ayrımcılık ile şiddetsiz iletişim konularındaki çalışmaların yanında 18 yaş ve üstü kadınlara hukuki destek, beslenme danışmanlığı, psikososyal ve psikolojik destek, farkındalık çalışmaları, seminerler, atölyeler ve eğitimler de veriliyor. Farkındalık çalışmaları yapılıyor ‘Eşit Hayatlar Mutlu Toplumlar’ sloganı ile hayata geçirilen Toplumsal Eşitlik Merkezi’nin amacı ise vatandaşların ayrımcılığa maruz kalmadan eşit haklara sahip olabilmesi için çalışmalar gerçekleştiriliyor. Merkezde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddetle mücadele, çocuk istismarı ile mücadele ve ayrımcılığa karşı çalışmalar gerçekleştirilirken farkındalık çalışmaları, atölyeler ve psikolojik danışmanlık çalışmaları yapılıyor. Psikolojik açıdan güçlendirmek amaçlanıyor Sağlıklı bir toplumun sağlıklı psikolojiye sahip bireylerden oluşacağı temel bilgisinden hareketle açılan Psikolojik Danışmanlık Merkezi ile bölgede ikamet eden vatandaşların çocuk, ergen ve bireysel terapi hizmetleri vererek toplum sağlığını psikolojik açıdan güçlendirmek amaçlanıyor. Bireylerin kendilerine ve ilişkilerine dair farkındalıklarının artırılması, çift ve ailelerin uyum ve birlikte yaşama becerilerinin artırılması ve çocukların dikkat, konsantrasyon ve okula uyum becerilerinin desteklenmesi gibi çalışmaların yapıldığı merkezde, ruh sağlığı konusunda eğitim, atölye ve farkındalık çalışmaları da yer alıyor.