YEREL HABERLER - 31 Aralık 2011 Cumartesi 14:02

KAMU-SEN`DEN AÇIKLAMA

A
A
A
KAMU-SEN`DEN AÇIKLAMA

Türkiye Kamu-Sen Amasya İl Temsilcisi Kamil Terzi, 2012 yılı için işçi ve emekli maaşlarına yapılan yüzde 3+3 oranındaki zammın yetkililerin hala vatandaşa şaşı baktığını gösterdiğini söyledi.
Belediye parkında düzenledikleri basın toplantısında memurların her dönemde ekonomik büyümeden pay alamadıkları gibi reel olarak telafisi güç kayıpları da yaşadıklarını belirten Terzi, “Özellikle ÖTV artışları nedeniyle otomobil, cep telefonu, sigara gibi ürünlerin fiyatlarına gelen yaklaşık yüzde 30’luk zamlarım yanı sıra suya yüzde 15, doğalgaza ve mutfak tüpüne yüzde 16, elektriğe yüzde 11, ilçe parasına ise yüzde 17 oranında zam yapılması ve akaryakıt fiyatlarının da düzenli olarak artırılması karşısında adeta çalışanların pestili çıkarılmıştır. Şimdiden 2012 yılında devletin tahsil edeceği motorlu taşıtlar, emlak, zorunlu sigorta gibi vergi ve harçlarında en az yüzde 11 oranında artırılacak olmasının sıkıntısı yaşanmaya başlamıştır. Hal böyleyken 2012 yılı için işçi ve emekli maaşlarına yüzde 3+3 zam yapılması yetkililerin hala vatandaşa şaşı baktığını göstermektedir” diye konuştu.
Kamu çalışanlarının büyük çoğunluğunun kredi ve kredi kartı borçlarıyla boğuştuklarını vurgulayan Kamil Terzi, “İşsizlik had safhaya ulaşmıştır. İstihdama yönelik yapılan ciddi bir çalışma olmamıştır. Göz boyamaya yönelik dev projelerle oyalanıp durduk. Ekonomik krizin oluşturduğu travma huzur kenti Amasya’da görmeye, duymaya alışık olmadığımız suçların artışından da anlaşılmaktadır” şeklinde konuştu.
Terzi, 2011 yılında memurun alım gücünde yaşadığı aylık ortalama kaybın ekonomik büyüme ile değerlendirildiğinde yüzde 15 olduğunu kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir