EKONOMİ - 12 Mart 2020 Perşembe 17:34

Amasya Şeker, ’etil alkol’ üretimini artırdı

A
A
A
Amasya Şeker, ’etil alkol’ üretimini artırdı

Amasya Şeker Fabrikası A.

Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı, korona virüsünden dolayı ‘etil alkol’den imal edilen dezenfektan ve türevlerine olan talebin artması nedeniyle etil alkol üretimlerini katlayarak Türkiye’nin hizmetine sunduklarını söyledi.


Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı yaptığı yazılı açıklamada, “Gücünü ve sermayesini Amasya ve civarı pancar ekicisi çiftçilerinden alan Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. atıl vaziyette bulunan Etil Alkol Üretim Tesisleri’ni zor şartlar altında bakım ve onarımını yaparak etil alkol üretimine başlama kararı almıştır. Yıllarca atıl vaziyette kalan Etil Alkol Üretim Tesisleri Türkiye ekonomisi ve Türk sanayisinin artan etil alkol talebini karşılamak ve ülkemizi bu bağlamda dışa bağımlılığını azaltmak maksadı ile AK Parti Grup Başkanı Prof. Mehmet Naci Bostancı öncülüğünde bölge milletvekillerimiz ve Valimiz ile ilimiz bürokrasisinin rehberliğinde, Amasya Şeker Fabrikası A.Ş Yönetim Kurulu’nun üstün çabası ve gayretleriyle tarihi bir misyon yüklenerek 13 yıl aradan sonra bu güzide tesisi tekraren Türk ekonomisine kazandırılması için süratle etil alkol üretimine başlamıştır. 2017 yılında tamamen yerli ve milli imkânlar dahilinde üretilen etil alkol gıda, kimya, sağlık ve kozmetik sanayi hizmetine sunulmuş, çok kısa bir sürede söz konusu alanda beğeni toplayarak aranılan ve istenilen bir ürün haline getirilmiştir. 2019 yılında şirketimiz etil alkol ürün gamını artırmak daha geniş kesimlere hitap etmek ve yine ülkemizin dışa bağımlığını azaltmak maksadı ile tıbbi kullanıma yönelik ambalajlı etil alkol tesisini kurmuş ve bugün gelinen noktada ülkemizin birçok ilinde mevcut sağlık kurumlarının kullanımına hazır hale getirmiştir. Son dönemlerde tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere devletimizin diğer kurum ve kuruluşlarının üstün gayretleri neticesi, zamanında ve yerinde alınan önlemler sayesinde her ne kadar diğer dünya ülkeleri kadar ülkemizi etkilemese de giderek ve artan oranda ülkemizi tehdit edecek düzeye ulaşmıştır. Artan tehdit, beraberinde Covid-19 virüsü ile mücadele ve müdahalede kullanılacak etil alkol den imal edilen dezenfektan ve türevlerine olan talebi de artırmış durumdadır. Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. şu ana kadar etil alkolden imal edilen dezenfektan ve türevi malzemeleri için kendisine gelen tüm yurt içi talebi herhangi bir firmaya tekel oluşturmayacak sayıda ve miktarda Türkiye’de yerleşik firmaların kullanımına sunmuştur. Her zaman ve her şart altında Türkiye’nin hizmetinde olan Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. 09 Mart 2020 tarihinde almış olduğu kararla elindeki ve bulacağı her gram melası etil alkol üretimine çevirmek suretiyle ülkemiz etil alkol ihtiyacını giderme görevini de üstlenmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.