YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 17:57

AMASYA`NIN TURİZMDEKİ YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

A
A
A
AMASYA`NIN TURİZMDEKİ YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

Amasya Valisi A. Celil Öz, 2002 yılında 96 bin 491 olan şehre gelen turist sayısının 2012 yılı başı 410 bin 694’e ulaştığını açıkladı.
7500 yılı aşkın tarihi geçmişe sahip Amasya’nın turizmdeki çıtasının her geçen yıl yükseldiğini anımsatan Vali Öz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya, Müze Müdürü Celal Özdemir, diğer yetkililer ve basın mensuplarının da katıldıkları toplantıda Amasya’daki turizm çalışmalarını değerlendirdi.
Amasya’nın turizmde 2012 yılı hedefinin 500 bin olduğunu vurgulayan Vali Öz, bunu başarmak içinde sürdürülen projelerin tamamlanmasının yanı sıra hizmet sektöründe de gelişime ihtiyaç olduğunun altını çizdi.
Amasya’nın yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara katıldığını ve katılmaya da devam edeceğini belirten Vali Öz, “Bu tür fuarlarda Amasya örnek iller arasında yer alıyor. Kültür varlıklarının korunması ve kültür turizminin yaşatılması noktasında Amasya’nın ismi hep geçiyor. Bu da bizlere daha fazla çalışma gücü veriyor. Güzergahlarımızı çeşitlenip, eksikliklerimizi giderip, turizm sezonuna iyi başlamak istiyoruz” diye konuştu.
Amasya Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya, katıldıkları Travel Turkey İzmir Fuarı’nda aldıkları ’en profesyonel stant’ ödülünü Vali Öz’e iletirken, Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat da İl Özel İdaresi bünyesinde faaliyet gösteren Şehzadeler Müzesi ile Minyatür Amasya Müzesi’nin giriş fiyatlarında Amasya İl Genel Meclisi kararıyla artış yapılmadığını kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir