EKONOMİ - 23 Nisan 2022 Cumartesi 10:22

Amasya’da Yedikır Barajı’nın kıyısı tarımsal üretime kazandırılıyor

A
A
A
Amasya’da Yedikır Barajı’nın kıyısı tarımsal üretime kazandırılıyor

Amasya’da Yedikır Barajı’nın kıyısında bulunan daha önce ekilmemiş 835 dekarlık atıl arazi tarımsal üretime kazandırılıyor.

Amasya’da Yedikır Barajı’nın kıyısında bulunan daha önce ekilmemiş 835 dekarlık atıl arazi tarımsal üretime kazandırılıyor. Ekim yapılacak alanda traktörün direksiyonuna geçip toprağı süren Vali Mustafa Masatlı, çiftçilere öncülük etti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Ekilmedik tek karış yer kalmamalı" talimatına dikkat çeken Vali Masatlı, alanı traktör ile sürerek ekime hazır hale getirilmesine katkı sağladı. Traktörü ustalıkla kullanan Mustafa Masatlı, “Benim ailem tarım ve hayvancılıkla uğraşıyordu. Özellikle üniversite döneminde ve öncesinde sürekli traktörün üzerindeydik. Bu traktörler o zamana göre çok daha modern ve sürmesi kolay” dedi.



"Son yıllarda yapıldığı kadar destek hiç görmedim”


Bu alanda şeker pancarı ve ayçiçeği ekiminin gerçekleştirileceğini belirterek elma, kiraz, hünnap gibi meyvelerin üretiminin yoğun olarak yapıldığı kentte soya, nohut, ayçiçeği, çilek ile cennet hurması gibi ürünlerin yetiştiriciliğini projelerle desteklediklerini vurgulayan Masatlı, “Tecrübeli bir idareciyim. Devlet içerisinde 28 yılımı tamamladım. Son yıllarda yapıldığı kadar destek hiç görmedim” diye konuştu.


Uzunoba köyünde çiftçilerle birlikte çilek fidesi diken Masatlı’nın incelemelerine İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin ile diğer yetkililer de katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.