ÇEVRE - 27 Nisan 2022 Çarşamba 15:07

Kuraklıktan etkilenen Amasya’ya 400 dekarlık sulama tesisi yapıldı

A
A
A
Kuraklıktan etkilenen Amasya’ya 400 dekarlık sulama tesisi yapıldı

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Taşova’ya bağlı Tatlıpınar ve Alpaslan köylerinde, İl Özel idare tarafından yapımı tamamlanan 200 dekar kapasiteli iki adet Basınçlı Sulama Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Taşova’ya bağlı Tatlıpınar ve Alpaslan köylerinde, İl Özel idare tarafından yapımı tamamlanan 200 dekar kapasiteli iki adet Basınçlı Sulama Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi.


Vali Masatlı, Taşova ve Amasya’ya tarım alanında önemli katkı sağlayan Tatlıpınar ve Alpaslan köylerimizi ederek, üreticinin yetiştireceği ürünü daha iyi yetiştirmesi, daha çok ürün elde etmesi, daha çok kazanç elde etmesi bakımından pek çok yatırımı yapma gayreti içerisinde olduğuna değindi.


Geçen yıl bu zamanlar da yapılması planlanan basınçlı su tesisinin açılışını gerçekleştiren Vali Masatlı ve beraberindekiler, ayrı ayrı 360 tonluk sulama havuzu ve 4 bin 200 metrelik ana isale hattıyla beraber 200’er dekar olmak üzere, toplam 400 dekar tarım alanını sulamaya açtı.



“Bizim sulama yatırımlarımız 11 kat artmıştır”


Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “2020 yılına göre 2021 yılında bizim sulama yatırımlarımız 11 kat arttı. Bunu da özellikle sizin bilginize sunmak isterim. Geçen yılı biz 46 milyon sulama yatımıyla tamamlamış bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda arkadaşlarımız planlamayı yaptı. Bu yılda geçen yıl ki gibi sulama yatırımlarımıza devam edeceğiz. Biz insanlarımızın gelirini artırmaya talibiz. İnsanlarımızın yaşam standartlarını yükseltmeye talibiz. İnşallah sizlerde başta emeğinizi alın terinizi bu topraklara vererek köyümüzden en yüksek üretimin yapılmasına katkı sunacaksınız” dedi.


Amasya Valisi Mustafa Masatlı, sulama tesislerinin açılışının ardından vatandaşlarla sohbet ederek, Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramlarını tebrik etti.


Açılış programlarına ayrıca Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil, Taşova Kaymakamı Ahmet Gökcecik ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.