GÜNDEM - 26 Şubat 2024 Pazartesi 15:37

100 lira borç para istedi, hesabına 100 bin lira yattı: “Haram para yiyemem”

A
A
A

Amasya’nın Taşova ilçesinde yaşayan engelli vatandaş Giresunlu arkadaşından 100 lira borç istedi, banka hesabına ise yanlışlıkla 100 bin lira yattı. Hatayı fark edip paraya el sürmeden iade eden Ahmet Alkan, “Haram para yiyemem” sözleriyle insanlık ölmedi dedirtti.

Taşova’ya bağlı Mülkbükü köyünde yaşayan 36 yaşındaki engelli Ahmet Alkan, bir yolculuk esnasında tanıştığı Giresunlu Hasan Himtaş’tan ’100’ lira borç para istedi. Himtaş da oğlundan Alkan’a parayı göndermesini söyledi. Alkan’ın banka hesabına 100 lira yerine ’100 bin’ lira yatırıldı. Hatayı hemen fark eden Ahmet Alkan, “O gün cebimde param olmadığı için Giresunlu Hasan abiyi aradım. Sonra ben hesabınıza atacağım dedim. Ama bana yanlışlıkla ’100 bin’ lira göndermiş. 100 lira istedim, o bana 100 bin lira gönderdi. Ben de heyecanlandım. Şoke oldum” dedi.

Parayı geri iade ettiğini anlatan Alkan, “Geri arkadaşımı aradım. Ona, yanlışlıkla bana 100 bin lira para gönderdiğini söyledim. O da şoke oldu. Oğlu yanlışlıkla 100 bin lira atmış bana. Ben de onun parasını geri iade ettim. Ben haram para yiyemem. Boğazımdan haram para geçmez. Ama normalde sakatım, engelliyim. Allah’a şükür maaşım var. Sıkıntım yok” diye konuştu.

Amasyalı arkadaşıyla görüntülü görüşme yapan Hamit Himtaş da “Ahmet Bey beni arayıp 100 lira istedi. Ben de oğluma Ahmet Beye 100 lira at dedim. O da 100 bin lira anlamış. Ahmet de dedi ki ‘Abi benim senin paranı yeme şansım yok.’ Bana parayı geri iade etti. Böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyorum” şeklinde konuştu.

Arkadaşıyla gurur duyan Fatih Şahin ise “Taşova’da herkes Ahmet’i sever. Aylığını alır almaz buraya gelir. Veresiye yazdırdığında sonra gelip öder. Geçen gün bana olayı anlattı. Gerçekten Ahmet’ten böyle bir şeyi bekliyordum. Ve hiç şaşırmadım. Dürüst bir çocuk” ifadelerini kullandı.

Serdoğan Sıvacı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Trafik kazalarında 4’ü çocuk 8 kişi yaralandı Karabük’te meydana gelen trafik kazalarında 4’ü çocuk olmak üzere 8 kişi yaralandı. İlk kaza, Karabük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü mevkiinde meydana geldi. C.D. (27) idaresindeki 80 KY 600 plakalı tır dönüş yapmak üzereyken Y.E (35) idaresindeki 78 AAL 121 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ile yolcu olarak bulunan H.E.(34) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. KARÇİMSA mevkiinde meydana gelen ikinci kazada N.S.(56) idaresindeki 78 SS 115 plakalı otomobil sürücüsünün kontrolünden çıkarak bariyere çarptı. Kazada yolcu olarak bulunan B.K.(14) olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Eskipazar ilçesi D-100 kara yolu Kemikli Rampalarında meydana gelen üçüncü kazada T.Ç. idaresindeki 41 BL 652 otomobil, maddi hasarlı kazayı gördükten sonra yolun kenarında park halinde bekleyen R.K.(35) idaresindeki 48 ALE 171 plakalı otomobile çarptı. Kazada sürücü R.K.(35), Ş.K.(37), T.E.(10), M.L.K.(6)., İ.Ç.(52) ve E.Ç.(12) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kazalarla ilgili inceleme başlatılırken 6 kişinin yaralandığı kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedildi.
İstanbul Esenler’deki Avas Antika Pazarı meraklılarını bekliyor Esenler Belediyesi’nin 3 yıl önce Tarih ve Nostalji Derneği iş birliği hayata geçirdiği Avas Antika Pazarı, antika meraklılarının uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ziyaretçilerini geçmişe yolculuğa çıkartan ve nostalji yaşatan pazar, müdavimlerini bekliyor. Esenler Belediyesi’nin üç yıl önce Tarih ve Nostalji Derneği iş birliği ile Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi Kapalı Pazar Alanı’nda hayata geçirdiği Avas Antika Pazarı, antika meraklılarının uğrak yeri olmaya devam ediyor. Cumartesi kurulan Pazar müdavimlerini bekliyor Her Cumartesi günü Avas Antika Pazarı, İstanbul’un her yerinden, hatta İstanbul dışından antika meraklıları tarafından ziyaret ediliyor. Ziyaretçileri maziye yolculuğa çıkartan ve nostalji yaşatan pazar, bir yandan da şehrin hafızasını tazeliyor, hayata zenginlik katıyor. “Ürünlerimizle ilgili istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz” Pazarda tezgah kuran Muammer Öztürk, “Her hafta cumartesi günleri antika pazarımız olur. Ürünlerimizle ilgili istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Burada fiyatı uygundur. Bilgisayardan tut, hırdavat çeşitlerinden tutun burada birçok ürünü bulabilirsiniz. Her hafta tezgahıma gelen sabit müşterilerim var” dedi. “Bin liralık bir cihazı burada 200 - 300 liraya alabiliyorsunuz” Ürünlerin antika pazarlarında daha uygun olduğunu Selahattin Ataş, “Her hafta cumartesi günü biz buradayız. Güneş gözlükleri, saatler, teknolojik aletler, kıyafetler. İkinci el ürünler Esenler ’de kapalı otopark içerisinde herkese hitap ediyor. Bin liralık bir cihazı burada 200 - 300 liraya alabiliyorsunuz. Ürünler hem ucuz hem kalitelidir. Bende önce almaya başladım sonra satışa geçtim. Ama antikalar da var. Dışarıdaki mağazalara nazaran daha indirimli daha ucuz” şeklinde konuştu. “Çok uygun fiyatı olan malzemeler burada var” Pazar esnafı Halit Kaya, “2 haftada 1, ayda 1 veya 2 defa antika pazarına geliyorum. Çok uygun fiyatlı malzemeler burada var. Hiç ummadığımız malzemeler, cihazları burada bulabiliyoruz. Buranın esnafı güler yüzlü. Bu pazarın Esenler ‘de kurulması çok iyi. Burada ummadığımız ürünlerle karşılaşabiliyoruz” ifadelerini kullandı. Antika pazarı cumartesi günleri akşam saatlerine kadar devam ediyor. (DH-RU
Gaziantep Şehitkamil’de verilen sözler yerine getiriliyor Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, göreve gelmeden önce verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Başkan Yılmaz, başarılı çocuklara yönelik bisiklet sözü de dâhil olmak üzere verdiği tüm vaatleri yerine getirerek takdir topluyor. Başkan Umut Yılmaz, son olarak başarılı çocuklara bisiklet dağıtımı yaparak onların mutluluğuna katkı sağladı. Aktoprak Mahallesi’nde gerçekleştirilen Bisiklet Dağıtım Töreni’nde, takdir ve teşekkür belgesi alarak Şehitkamil Belediyesi’ne başvuran öğrencilere bisikletleri, bizzat Umut Yılmaz tarafından teslim edildi. Tüm vaatler yerine getiriliyor Göreve geldiği günden bu yana kent lokantaları ve emeklihane açan, kuşçulara ücretsiz yem dağıtan, öğrencileri Erzin’e ve Samsun’a götüren, dondurma karavanı projesi ile çocuklara dondurma ulaştıran, ilçe genelinde dar gelirli ailelere gıda desteğinde bulunan Başkan Umut Yılmaz, çocuklara yönelik bisiklet sözünü de yerine getirdi. “Bu bir siyaset değil” Törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Biz, nerede bir çocuk varsa onu mutlu edebiliyorsak ne mutlu bize. Bu çocuklar, 18 yaşına geldiklerinde bir abi bize bisiklet vermişti diye hatırlar da bizim için bir dua ederse ne mutlu bize. Bu bir siyaset değil. Bu bir politika değil. Çocuklarımıza bu bisikletleri hediye ettik. Analarının ak sütü kadar helal olsun. Çünkü onlar, çalıştı başardı. Takdir, teşekkür belgelerini aldılar. Tüm çocuklarımız takdirlik çocuklar. Bizden de takdir aldılar. Güle güle kullanın çocuklar” dedi. Bisiklet teslimleri devam edecek Bisiklet teslimlerine kırsal mahallerden başladıklarını ifade eden Başkan Umut Yılmaz, her gün farklı mahallerde bisiklet teslimlerinin süreceğini söyledi. 8 Ağustos tarihine kadar tüm kırsal mahallelerde yaşayan öğrencilere bisikletlerin teslim edileceğini kaydeden Başkan Yılmaz, ardından 2. etap bisiklet dağıtım programını başlatacaklarını bildirdi. Veliler memnun, çocuklar mutlu Törende bisikletlerine kavuşan çocukların yüzlerindeki mutluluk ve sevinç gözlerden kaçmazken, veliler de Başkan Yılmaz’a teşekkürlerini iletti. Yılmaz’ın çocuklara verdiği değeri ve onlara sağladığı destekleri takdir eden veliler, duydukları memnuniyeti ifade ettiler.