GENEL - 15 Temmuz 2019 Pazartesi 19:03

Amasya’da 15 Temmuz şehitlerini anma programı

A
A
A
Amasya’da 15 Temmuz şehitlerini anma programı

Amasya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Sultan II.

Amasya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Sultan II. Bayezid Camii’nde 15 Temmuz ve tüm şehitler için Hatm-i Şerif ve Mevlid okundu.


Amasya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Sultan II. Bayezid Camii’nde 15 Temmuz ve tüm şehitler için Hatm-i Şerif ve Mevlid okundu. Okunan Hatm-i Şerif ve Mevlidin ardından tüm şehitler için dua edildi. Duanın ardından vatandaşlara lokum dağıtıldı.


Etkinlikler çerçevesinde Amasya Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili fotoğraf sergisi açıldı. Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Amasya Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Amasya Üniversitesi Rektörü Süleyman Elmacı ve beraberindekiler sergiyi gezdi.


Serginin ardından Prof. Dr. Mahmut Aydın tarafından ‘Darbe Hasarı’ konulu konferans verildi.


Konferans öncesi bir konuşma yapan Amasya Valisi Dr. Osman Varol, “ Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak adlandırıldı bugün. Çok anlamlı içi çok dolu. Demokrasi dendi adına çünkü sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi “Milletin gücünün üzerinde güç yoktur” O akşamda da, o uğursuz akşamda da Cumhurbaşkanımız aslında bunu ifade ederek, milleti ve inananları çağırmış ve kendisinin liderliğinde, önderliğinde milletin gücüyle tarihin en büyük ihaneti bizim milletimiz açısından tarihin en büyük ihaneti atlatılmıştır. Kardeşin kardeşini gözü dönmüş bir şekilde katlettiği ve bunu yaparken de gerçekten aklını izahını yitirip bir meczubun kurduğu bir dünya tayini üzerinden bütün iradesini kaybettiği çok korkunç bir geceydi. Ben sürekli şunu dile getiriyorum. Acılarını unutmak istiyoruz ama manasını, o gün akşam neler olduğunu bunun derininde ne yattığını unutmamaya çalışıyoruz.Unutturmayacağız. Bu olayı bütün detayları ile kavramalıyız. Biraz önce resim sergisinde gezerken tekrar yaşamayalım. Allah korusun bir takım koruma tedbirleri alalım dedik ama alacağımız fiziki koruma tedbirleri hiçbir tanesi yeterli değil. Dede Korkut diyarının çocuklarıyız biz. Bayburt’un Dede Korkut’un öykülerinde ‘ Hırsız içeridense kapı kilit tutmaz’ diye siz hangi koruma tedbirlerini hangi teknolojik imkanları kullanırsanız kullanın eğer insanınızın gönlünün ruhunu benliğini koruyamazsanız, bu tür olayları tekrar yaşamamız yine mümkün olabilir. Bizler bu bilinçle olmalıyız. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmeliyiz ama önce kendimizi yetki sahibi bir insan olarak, neler olduğunu gerçekten yetkin kişiler tarafından araştırılmış halini öğrenip, o şekilde gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor. Bizim milletimiz çok büyük. Bu topraklarda yaşamak, her millete nasip olmaz. Böyle zor topraklarda zaten her millet bu kadar uzun süre hayatını sürdüremez, devam ettiremezdi. Sürekli olarak bunun bedelini ödüyoruz. 15 Temmuz akşamı bunun çok büyük örneklerinden bir tanesi idi. Tüm şehitlerimizi, yine yakın zamanda terörle mücadele eden vatanın birliği ve bütünlüğü için canını vermiş tüm şehitlerimiz için en yakında dün Hakkari’de hayatını kaybeden şehit olan 3 tane kardeşimizi rahmetle minnetle anıyorum” diye konuştu.


Konuşmanın ardından ‘Darbe Hasarı’ konulu konferans verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Okan Buruk: “Büyük rekorlara imza atıyoruz” Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Y. Adana Demirspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada “Büyük rekorlara imza atıyoruz. Daha büyük rekorlar ve başarılar bizi bekliyor. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray deplasmanda Y. Adana Demirspor’u 3-0 mağlup etti. Maç sonu basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Adana deplasmanının zorlu olduğunu belirterek, “Adana deplasmanı birçok takım için çok zordur. Maç öncesi muhteşem bir koreografi vardı. Maç atmosferi çok güzeldi. Oyuna bakacak olursak da bizlerin ofansif anlamda çok kolay pozisyon ürettiğimiz oyunlardan biriydi. Oyun içerisinde rakibimizin de çok net pozisyonları vardı. Kaptanımız Muslera kendisi bir rekora imza attı. Galatasaray’ın kazandığı 3 puanda önemli bir rolü vardı. Rakibimize verdiğimiz pozisyonlardan dolayı mutlu değilim. Bugün buradan ayrılırken 7 puan önde ayrılıyoruz. Bir sonraki maça da hazırlanırken rakiplerimizin maçlarını da bekleyeceğiz. Kendi rekorumuzu geçtik, benim ve oyuncularım açısından çok önemli. Herkese teşekkür ediyorum. Hep beraber bu rekorları kırıyoruz. Büyük rekorlara imza atıyoruz. Daha büyük rekorlar ve başarılar bizi bekliyor. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanacak maç hakkında da sorulan soruya cevap veren Buruk, “Rakibimizin iki kanadı da çok geriye dönmedi. 56 kere ceza sahasına girip 25 şut atmışız. Rakibimiz iyi savunma yapamadı. Biz hep kendi maçımıza odaklanıyoruz. Biz kendi maçlarımızı kazandığımız için avantajlı olan biziz. Rakibimizin puan kaybetmesi halinde bu puan farkı 6 veya 7 olarak değişecek. Hiçbir şey bitmedi. Devam ediyoruz” diye konuştu.
Adana Hikmet Karaman: “Alkışlanacak bir mücadele ortaya koyduk” Y. Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, 3-0 mağlup oldukları Galatasaray maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Futbolda bazen moral fiziksel kondisyonun önüne geçer. Gole kadar oyun anlamında, pozisyon anlamında alkışlanacak bir mücadele ortaya koyduk” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Y. Adana Demirspor, evinde karşılaştığı Galatasaray’a 3-0 mağlup oldu. Maç sonu basın toplantısında konuşan Y. Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “İlk 45 dakikada çok önemli pozisyonlar oluşturduk. Kaleci Muslera’yı tebrik etmek gerek. İkinci yarı 1-0 ve 2-0 oldu. Futbolcularım iyi mücadele etti. Gole kadar oyun anlamında, pozisyon anlamında alkışı hak eden bir performans ortaya koyduk. Maçın son bölümlerinde Galatasaray üstünlüğü ele aldı. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Maç öncesi çok güzel bir atmosfer vardı. Galatasaray’a bundan sonra başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. "İlk 45 dakikada planlarımızın hepsi tuttu" Adana Demirspor’un zorluklar yaşadığını aktaran Karaman, “Bu takım 12 haftalık bir takım. Adana Demirspor takımı 12 haftadır birbirini tanımaya çalışan oyuncu gruplarıyla maça çıkıyor. Geçtiğimiz sezonların takımı ortada yok. İlk 45 dakikada planlarımızın hepsi tuttu. Yediğimiz gollerden sonra moraller bozuldu. Galatasaray gibi bir takıma karşı oynuyorsun ve ilk devre yakaladığın net pozisyonlar var. Futbolda bazen moral fiziksel kondisyonun önüne geçer. 2-0’dan sonra gördünüz ne kadar rahatladı. Yusuf Sarı ve Emre Akbaba çok önemli oyuncular ama yoklardı. Biz elimizdeki oyuncularla planlamayı en iyi şekilde yaptık. Müthiş bir maç izlendi. Futbol bir oyun, alkışlayacaksın. Bu oyunculara da sahip çıkacaksın. Zaman zaman kulüpler ekonomik ve sevk, idare anlamında zorluklar yaşayabilir. Biz de bunu şu anda kontrol ediyoruz. Semih Güler’in sakatlanması da bizi etkiledi. Alkışlanacak bir mücadele ortaya koyduk” diye konuştu.