GENEL - 19 Mayıs 2019 Pazar 21:13

Milli Mücadele’nin 100. yılında 2 bin kişi Atabarı oynadı

A
A
A
Milli Mücadele’nin 100. yılında 2 bin kişi Atabarı oynadı

Amasya’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyuncular Birlik Platformu iş birliği ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun’a çıkışının 100.

Amasya’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyuncular Birlik Platformu iş birliği ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümünde saatler 19.19’u gösterdiğinde 81 il ve 19 ülkenin eş zamanlı oynadığı, “Dünya Atabarı Oynuyor’’ projesi gerçekleştirildi.


Proje kapsamında saatler 19.19’u gösterdiğinde Amasya Yavuz Selim Meydanı’nda yaklaşık 2 bin kişi Atabarı oynayarak, Milli Mücadele’nin 100. yılını kutladı.


Amasya Valisi Dr. Osman Varol yaptığı konuşmada, “Milli Mücadelemizin 100. yılındayız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bir grup arkadaşıyla birlikte Milli Mücadele ateşini yakmak için Amasya’ya adım attığı günün 100. yılındayız. Bu 100. yılda o dönem milletini, vatanını kurtarmak için vatandaşlarımızın göstermiş olduğu coşku aynı şekilde devam ediyor. Hem ülkemizin dört bir yanında hem yurt dışı temsilciliklerimizde Milli Mücadelemizin 100. yılıyla ilgili çok coşkulu etkinlikler var. Bugün Samsun’da çok güzel etkinlikler yapıldı. İlimizde ha keza çok güzel etkinlikler yapıldı. Şimdi de Kültür Bakanlığımızın bu güzel projesiyle saat 19.19’da 81 ilimizde tüm vatandaşlarımız hep birlikte Atabarı oynuyorlar. Biz de biraz önce onlarla birlikte Atabarı oynadık. Arkamda bu coşkuyu görüyorsunuz. Bu Milli Mücadele’yle ilgili hassasiyetimiz bizim beraberliğimizin, birliğimizin en büyük sembollerinden bir tanesidir. Nice 100 yıllar bu birliği aynı şekilde taşıyacağımıza canı gönülden inandığımız söylemek istiyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Adana Demirspor’u 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Balotelli’nin uzun pasında ceza sahası içine hareketlenen Mendoza’nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 53. dakikada Maestro’nun ceza yayı üzerinde kontrol edemediği topu alan Hakim Ziyech’in yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1 62. dakikada Kerem Demirbay’ın ters dokunuşunda kaleciyle karşı karşıya kalan Mendoza’nın vuruşunu kaleci Muslera kalesini terk ederek uzaklaştırdı. 63. dakikada topla ilerleyen Mendoza’nın pasında ceza sahası içine hareketlenen Yusuf Barasi’nin şutunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 64. dakikada ceza sahası içinde sağ tarafta topla buluşan Kerem Demirbay’ın çizgiye inip uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2 90+1. dakikada Dries Mertens’in pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Maurı Icardi düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3 Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y. Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut (Tayfun Aydoğan dk. 66), Maestro, Yusuf Barasi (Alioui dk. 66), Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli (Aimbetov dk. 85) Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Dorukhan Toköz, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Aurier dk. 82), Abdülkerim Bardakcı, Victor Nelsson (Davinson Sanchez dk. 88), Derrick Köhn, Lucas Torreira (Berkan Kutlu dk. 82), Kerem Demirbay, Hakim Ziyech (Kerem Aktürkoğlu dk.71), Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz (Tete dk. 82), Mauro Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Sergio Oliveira, Ndombele, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Hakim Ziyech (dk. 53), Kerem Demirbay (dk. 64), Mauro Icardi (dk. 90+1) (Galatasaray) Sarı kartlar: Mendoza, Gravillon (Y.Adana Demirspor)