POLİTİKA - 09 Nisan 2012 Pazartesi 18:48

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ TARHAN`DAN, CANİKLİ`YE CEVAP

A
A
A
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ TARHAN`DAN, CANİKLİ`YE CEVAP

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli`nin, Haberal Yasası`nın CHP grup önerisi vermediği için görüşülmediği ve yasalaşmadığına ilişkin açıklamasına, "AKP herhangi bir grup önerimizi acaba bugüne kadar olumlu karşıladı ve oy verdi mi diye sormak istiyorum" sözleriyle cevap verdi.
Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Başkan Yardımcısı Zu Tienong ve beraberindeki parlamento heyeti MHP Meclis Grubunun ziyaretlerinin ardından, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ile bir araya geldi. Tarhan, ziyaretin sonunda gazetecilerin kamuoyunda Haberal yasası olarak bilinen ve tutukluların hasta olan yakınlarını ziyaretlerine imkan tanıyan yasa teklifi ile ilgili tartışmalara ilişkin sorularını cevaplandırdı.
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli`nin, CHP grubunun söz konusu teklifin Genel Kurul gündemine alınması için grup önerisi vermediği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Tarhan, "AKP herhangi bir grup önerimizi acaba bugüne kadar olumlu karşıladı ve oy verdi mi, diye sormak istiyorum. İntikamcı, acımasız ve vahşi bir Silivri ortamını yaratan AKP`nin 16 Ocak 2012 tarihinde Meclis tarafından sıra numarası almış bir yasa teklifini, tüm uyarılarımıza, tüm iletişim çabalarımıza ve Sayın
Haberal`ın avukatlarının da yoğun çabalarına karşın bugüne kadar gündeme getirmemiş olmasının tek nedeni vardır; AKP`nin intikamcı anlayışı. Cezaevinde ve cezaevi dışında tutuklu yakınlarının ölümlerinin hızlanmasında AKP`nin kesinlikle sorumluluğu olduğunu düşünüyorum" karşılığını verdi.
Canikli`nin, `yasanın hayati olmadığı` yönünde bir açıklama yaptığının belirtilmesi üzerine ise Tarhan, "Yasanın hayati olup olmadığı konusundaki değerlendirmesini ironik buluyorum. Çünkü bu yaşam hakkının ihlal edildiğini ve bir annenin oğlundan uzak öldüğü gerçeğini değiştirmez, onların bu değerlendirmeleri" diye konuştu.
Tarhan, yarın Mehmet Haberal`ın annesinin cenazesinde miting benzeri bir görüntü yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin bir soruya ise, "Bırakalım bir oğul annesinin yasını tutsun" cevabını verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak Valisi Atay, güvenlik güçleriyle bayramlaştı Şırnak Valisi Cevdet Atay, Kurban Bayramı dolayısıyla güvenlik güçlerini, 112 Acil Çağrı Merkezi ile yol kontrol noktalarını ziyaret ederek, bayramda görev alan personellerin bayramını kutladı. 23. Piyade Tümen Komutanlığı’na giden Atay, Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç ile görüştü. Vali Atay, daha sonra helikopterle Cudi Dağı Şehit Jandarma Yüzbaşı Yunus Çelebi Üs Bölgesini ziyaret etti, buradaki askerlerin bayramını kutladı. Ardından Şırnak İl Jandarma Komutanlığına geçen Vali Atay, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut tarafından karşılanan Atay, terör operasyonlarında başarılı olan Meteler Birliğinin ve güvenlik güçlerinin bayramını kutladı. Vali Atay ve beraberindeki il protokolü 23. Piyade Tümen Komutanlığındaki Şehitlik Anıtına karanfil bırakarak, şehitler için dua okudu. Buradan Uludere karayolu güvenlik noktasını ziyaret eden Vali Atay, polis ve mahalle bekçileriyle bayramlaştı. Arından da İl Emniyet Müdürlüğüne geçen Atay, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman ile polislerin bayramını kutladı. Şırnak Devlet Hastanesinde yatan hastaları da ziyaret eden Atay, hastaların bayramlarını kutlayarak, onlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ziyaretlerde Vali Atay’a, Vali Yardımcısı Talha Altuntaş, AK Parti Milletvekili Arslan Tatar, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri eşlik etti.
Şırnak Şırnak Valisi Atay, güvenlik güçleriyle bayramlaştı Şırnak Valisi Cevdet Atay, Kurban Bayramı dolayısıyla güvenlik güçlerini, 112 Acil Çağrı Merkezi ile yol kontrol noktalarını ziyaret ederek, bayramda görev alan personellerin bayramını kutladı. 23. Piyade Tümen Komutanlığı’na giden Atay, Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç ile görüştü. Vali Atay, daha sonra helikopterle Cudi Dağı Şehit Jandarma Yüzbaşı Yunus Çelebi Üs Bölgesini ziyaret etti, buradaki askerlerin bayramını kutladı. Ardından Şırnak İl Jandarma Komutanlığına geçen Vali Atay, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut tarafından karşılanan Atay, terör operasyonlarında başarılı olan Meteler Birliğinin ve güvenlik güçlerinin bayramını kutladı. Vali Atay ve beraberindeki il protokolü 23. Piyade Tümen Komutanlığındaki Şehitlik Anıtına karanfil bırakarak, şehitler için dua okudu. Buradan Uludere karayolu güvenlik noktasını ziyaret eden Vali Atay, polis ve mahalle bekçileriyle bayramlaştı. Arından da İl Emniyet Müdürlüğüne geçen Atay, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman ile polislerin bayramını kutladı. Şırnak Devlet Hastanesinde yatan hastaları da ziyaret eden Atay, hastaların bayramlarını kutlayarak, onlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ziyaretlerde, Vali Atay’a, Vali Yardımcısı Talha Altuntaş, AK Parti Milletvekili Arslan Tatar, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Sivil Toplum Kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri eşlik etti.
Bilecik Osmaneli’de Kaymakam ve Belediye Başkanı vatandaşlarla bayramlaştı Bilecik’in Osmaneli ilçesinde Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Bekir Torun, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlarla bayramlaştı. Osmaneli ilçesinde Ertuğrulgazi Camii’nde vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlaşan Belediye Başkanı Bekir Torun, "Önce Kurban bayram namazımızı kıldık güzel bir atmosfer içerisinde. Bayram namazında gençlerimiz, çocuklarımız, yetişkinlerimiz ile hemşerilerimizle bayramlaştık. Allah nice bayramlara barış ve huzur içerisinde ulaştırsın diye temenni ediyorum. Kurban Bayramının Osmaneli’mize, devletimize, milletimize ve tüm İslam alemine barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Kurban Bayramı vesilesiyle Başta şehitlerimizin emanetleri olan ailelerinin, Gazilerimizin ve Osmaneli halkımızın Kurban Bayramını kutluyorum” dedi. Vatandaşların bayramlarını kutlayarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Kaymakam Ünal, "Bugün Osmanelili hemşerilerimizle ve kurum müdürlerimiz, siyasi parti temsilcilerimizle ve vatandaşlarımızla birlikte bayramlaştık" dedi. Kaymakam Ünal, "Aile büyüklerimizin hayır dualarını alırken gözlerimizin nuru, evlerimizin neşesi olan çocuklarımızı sevindirirken, öksüzleri, yetimleri, garipleri de asla unutmamalıyız. Evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı hatırlamalı; kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalmalı, yüzlerinin gülmesini ve ümitlerinin yeşermesine vesile olmalıyız. Sizlerden bu bayramda özellikle şehitlerimizin yakınlarını, kahraman gazilerimizi yalnız bırakmamanızı istirham ediyorum. O şehit ve gaziler ki şehitlik ve gazilik onlara ecdat mirasıdır. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anarken, siz değerli Osmanelili hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor ve bayramın Osmaneli’mize, ilimize, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık, esenlik getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı. Kaymakam Ünal, Başkan Torun ve ilçe protokolü, vatandaşlar ile bayramlaştıktan sonra şehit ailelerini evlerinde ziyaret ettiler.