YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 13:23

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI

A
A
A
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Belediye Encümeni ve İhtisas Komisyonlarına üye seçimleri yapılırken, Başkent gündemine ilişkin alt yapıdan, sosyal ve kültürel etkinliklere kadar pek çok önerge ile başkanlık yazısı görüşülerek karara bağlandı.
Belediye Meclisi`nde 8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Alışveriş Festivali (Shopping Fest) için cadde ve sokakların ışıklandırılması, kukla gösterileri ve moda günlerinde kullanılmak üzere ücretsiz olarak EGO otobüslerinin tahsis edilmesi kararları oy birliği ile alındı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında geçen yıllarda olduğu gibi kortej düzenlenmesi ile 9 Mayıs Avrupa Günü`nün Ankara`da kutlanması için gerekli hazırlıkların yapılmasına karar verildi. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısının ilk günü Melih Gökçek başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisi toplantısında ilk olarak, Belediye Encümeni ve İhtisas Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Belediye Encümeni`ne 1 yıl süre için Nihat Özçelik, Yusuf Yalçınkaya, Murat Köse, Yunus Erdem ve Mustafa Demir seçildi. Gündemin bir başka maddesi gereği de Belediye Meclisi İhtisas Komisyonu üyeleri seçimi için teklif yazısı okunarak, oybirliğiyle kabul edildi.
9 MAYIS AVRUPA GÜNÜ`NÜN ANKARA KUTLANMASI
Meclis gündeminin Başkenti ilgilendiren önemli kararlarından biri de bahar ve yaz aylarında düzenlenecek büyük çaplı etkinliklerle ilgili oldu.
9 Mayıs tarihinin bütün Avrupa`da `Avrupa Günü` olarak kutlandığı belirtilerek ``Geçtiğimiz yıllarda da büyükşehir belediyemiz yaptığı çeşitli etkinliklerle Ankara`da Avrupa Günü kutlamaları yapmış ve bundan dolayı büyük beğeni almıştır. 2012 ve 2013`ün 9 Mayıs tarihlerinde Avrupa Günü`nün Ankara`da kutlanması, yapılacak etkinlik konusunda AB Bakanlığı, diğer kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile protokol yapılması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı ve Genel Sekreterlik makamının yetkili kılınması`` konusundaki önerge meclis üyelerinin tümünün evet oyu ile kabul edildi.
23 NİSAN` DA DEV KORTEJ
Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın görkemli bir şekilde kutlanması için kortej düzenlenmesi Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşındı. Meclis gündemine sunulan ve oybirliği ile kabul edilen önerge doğrultusunda bu yıl 23 Nisan yine çok coşkulu geçecek. Bu sene 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yine 23 Nisan korteji düzenlenecek. Bu kortejde geçen senelerde olduğu gibi ışıklı ve sesli figürler yer alacak. Ünlü iki sanatçı konser verecek ve 23 Nisan günü Gençlik Parkı`ndaki su, ışık, lazer, müzik sisteminin açılışı muhteşem bir gösteri ile gerçekleştirilecek. Etkinlikler bilboard, raket pano, yazılı sesli ve görsel medya ile internet ortamında ilan verilerek duyurulacak.
SHOPPİNG FEST`E ÖZEL 13 OTOBÜS
Belediye Meclisi gündemine gelen bir başka büyük etkinlik ise 8 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Ankara`yı alışveriş cennetine dönüştürecek Shopping Fest (Alışveriş Festivali) oldu. Meclis`te, Büyükşehir Belediyesi`nin büyük ortaklığıyla düzenlenecek festivale ilişkin önemli kararlar alındı. Festivali daha da güçlü kılacak, oybirliği ile kabul edilen kararlar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca tespit edilecek caddeler acilen ışıklandırılacak, ayrıca festival kortejleri teşkil edilecek. Belediyeye bağlı kuruluş ve şirket personeli gönüllü olarak bu festivalin etkinliklerinde görev alacak. Özellikle Aile Yaşam Merkezleri, Hanım Lokalleri, Çocuk Kulüpleri, Gençlik Lokalleri, Çocuk Meclisi, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi, BELMEK ve BELTEK kurslarındaki müzik, folklor gösteri ekipleri bu festivale yoğun bir şekilde katkıda bulunacak. Ayrıca festival kapsamında iki otobüs kukla aracı olarak, bir otobüs moda günleri, on adet otobüs de alışveriş yapanları ücretsiz gezdirmek için turizm otobüsü olarak EGO Genel Müdürlüğünce dizayn edilecek. Shopping Fest (Alışveriş Festivali) dolayısıyla esnafın daha fazla alışveriş yapmalarının temini maksadıyla 20 Mayıs -1 Temmuz tarihleri arasında kentin dört bir tarafına damla bayrak veya plaj bayrağı tarzında bayrak ve flamalardan ücret alınmadan asılmasına müsaade edilecek.
EYMİR KAMUOYU YOKLAMASINA KATILAN 100 KİŞİYE AОAÇ VERİLECEK
Büyükşehir Belediye Meclisi`nde, Eymir Gölü`nün halka açılıp açılmaması konusunda yapılacak kamuoyu yoklamasına katılacak vatandaşlardan belirlenecek 100 kişiye bahçesine yetişkin ağaç ve çalı grubu verilmesi hakkındaki önerge oldu. Önerge mecliste oy birliğiyle karara bağlandı.
EОİTİM UÇUŞLARI İLE İLGİLİ TAVSİYE KARARI
Büyükşehir Belediye Meclisi`nin olağan toplantısında Ankara üzerindeki eğitim uçuşlarının can ve mal güvenliği ile ilgili tehlike oluşturduğu da gündeme geldi. Toplantıda çeşitli tarihlerde Ankara üzerinde düşen uçaklarla ilgili bilgiler verilerek, ``Ankara şehri yerleşik alanlar üzerinde yapılmakta olan eğitim uçuşlarının kaldırılması ihtiyacı gündeme gelmiştir. Ankara şehri yerleşik alanları üzerinde yapılmakta olan eğitim uçuşlarının, Başkent halkının can ve mal güvenliği ile çağdaş havacılık ilke ve esasları doğrultusunda kaldırılması amacıyla Milli Savunma Bakanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığına sunulmak üzere tavsiye kararı alınması`` oybirliği ile kabul edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuşadası’na tatilci akını başladı Aydın’ın Kuşadası ilçesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle yerli turistlerin akınına uğradı. Kentin Selçuk yönündeki girişinde uzun araç kuyruğu oluştu. Aşırı sıcak havadan bunalanlar ise sahil ve plajlara akın etti. Türkiye´nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası’na, 9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yerli turistlerin ilgisi yoğun oldu. Okulların kapanmasını da fırsat bilen aileler İzmir, Manisa ve Denizli gibi yakın illerden bayramı geçirmek için Kuşadası’na gelmeyi tercih etti. Tatilcilerin Kuşadası’na olan talebi kentin Selçuk yönündeki girişinde de uzun araç kuyruğu oluşturdu. Hava sıcaklığının 42, deniz suyu sıcaklığının 28 derece olarak ölçüldüğü ilçede plajlar da doldu, taştı. Tatilciler serinlemek için özellikle Kuşadası Belediyesi’nin ücretsiz şezlong ve şemsiye uygulamasını başlattığı Kadınlar Denizi Plajı ile Marina mevkiinde bulunan Halk plajına gitti. Kurban Bayramı tatili, ilçedeki 5 yıldızlı ve butik otellerin doluluk oranlarını yüzde 95’lere kadar çıkarırken kentin turistik çarşılarındaki alışveriş hareketliliği de esnafın yüzünü güldürdü. Başkan Ömer Günel: “Tüm hazırlıklarımız tamam” Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de ilçe genelinde tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Kentimiz Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da misafirlerimizi ağırlamaya hazır. Şehre girişler bugün yoğunlaştı. Bayram süresince 2 milyonu aşkın misafirimizi ağırlamış olacağız. Tüm hemşehrilerime ve kentimizi ziyaret etmeye gelenlere mutlu ve huzurlu bayramlar diliyorum” diye konuştu.
Muş Muş Valisi Çakır, trafik uygulama noktalarında görev yapan ekipleri ziyaret etti Muş Valisi Avni Çakır, bayram öncesi kara yollarında yaşanan yoğun trafik akışının güvenli bir şekilde sağlanması için özveriyle çalışan güvenlik güçlerini ziyaret etti. Muş’ta bayram öncesi polis ve jandarma ekipleri uygulama noktalarında denetimlerini attırdı. Vali Çakır, bayram öncesi yoğunlaşan trafik nedeniyle Muş-Bitlis kara yolundaki polis uygulama noktasını ziyaret ederek, sürücülere trafik kurallarına uyma konusunda önemli uyarılarda bulundu. Ayrıca, araçlardaki çocuklarla yakından ilgilenen Çakır, onlara çeşitli hediyeler vererek bayramlarını kutladı. Daha sonra Muş-Diyarbakır kara yolundaki jandarma yol uygulamasını ziyaret eden Çakır, burada sürücülere şeker ikram ederek bayramını kutladı. Gazetecilere burada açıklamalarda bulunan Vali Çakır, jandarma ve polis ekiplerine çalışmalarında her zaman destek olacaklarını ifade ederek, vatandaşların da bu süreçte güvenlik güçlerinin uyarılarına dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Vali Çakır, “Muş-Diyarbakır yolunda şu an burada jandarma trafik ekiplerimizin yol kontrolü uygulamalarında arkadaşlarımız nezaret ettik. Vatandaşlarımıza hem iyi bayramlar diledik. Hem de trafik kuralları ile ilgili hatırlatmalarda bulunduk. Bayram yoğunluğu hafta içi de çok fazla kendini hissettirmemişti ama okulların kapanmasıyla beraber bugün sabah saatlerinde itibaren bir canlanma başladı. Şu anda giderek bu yoğunluk artıyor. Arkadaş oluşturduğumuz ekiplerimizle beraber 900’e yakın personelimizle ilimizin genelindeki tüm noktalarda gerekli tedbirlerimizi aldık. Vatandaşlarımıza hem iyi bayramlar diliyoruz. Hem trafik kurallarıyla alakalı hatırlatmalarda bulunuyoruz. Trafiğe çıkacak, yola çıkacak vatandaşlarımızın hız limitlerine uymalarını, yollardaki trafik işaretlerine uymalarını bu konudaki yollarda uyarıcı ikazlara, haberlere riayet etmelerini ve mümkünse sık sık mola vererek ulaşacakları yere o şekilde gitmelerini istiyoruz. Tüm vatandaşlarımıza kazasız, belasız yolculuklar ve iyi bayramlar diliyorum” dedi. Yapılan ziyarette; Vali Çakır’a Muş Emniyet Müdürü Serkan Karaman ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Ahmet Kaya da eşlik etti.
Eskişehir Eskişehir’de dolandırıcılık operasyonu Eskişehir’de kendisini polis olarak tanıtarak dolandırıcılar tarafından bir vatandaşın 670 bin TL zarar uğratılmasıyla ilgili çalışma başlatan jandarma ekiplerince, 1 şüpheli İstanbul’da yakalanırken, 3 şüphelinin Bursa’da karıştıkları başka bir dolandırıcılık olayından tutuklu olduğu tespit edildi. Edinilen bilgiye göre, Beylikova ilçesinin İkipınar Mahallesi’nde ikamet eden bir vatandaş, geçtiğimiz günlerde kendisini polis olarak tanıtılan şahıslar tarafından 670 bin TL dolandırıldı. Bahse konu vatandaşın olayla ilgili şikayette bulunmasının ardından Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) Dedektif Timleri ile Beylikova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından şüphelilerin yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı. Yürütülen teknik ve titiz çalışmalar neticesinde, olayı gerçekleştiren 4 şüphelinin kimlik bilgileri ile olayda kullanılan aracın plakası tespit edildi. Olaya karışan 1 şüpheli İstanbul’da yakalanırken, 3 şüphelinin Bursa’da tutuklandığı öğrenildi Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı doğrultusunda İstanbul’da gerçekleştirilen operasyon sonucunda yakalanan 1 şüpheli gözaltına alınarak Beylikova İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Olaya karıştığı tespit edilen 3 şüphelinin ise Bursa’da karıştıkları başka bir dolandırıcılık suçundan dolayı Bursa Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu oldukları belirlendi. Beylikova İlçe Jandarma Komutanlığı’nda işlemleri tamamlanan şüpheli dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edildi.
Bilecik Komandoların zeybek gösterisi büyük beğeniyle topladı Jandarma Teşkilatı’nın Kuruluşunun 185’inci yılı dolayısıyla Bilecik’te kutlama programı gerçekleştirilirken, komandoların zeybek gösterisi büyük beğeni topladı. Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 185’inci yılı dolayısıyla Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan programa Vali Şefik Aygöl, Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ferdi Erbakıcı, il protokolü ve teşkilat üyeleri katıldı. "Jandarma Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatı olmuştur" Programın açılış konuşmasını İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ferdi Erbakıcı, "Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğe sahip olan personeli ile Jandarma üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu vatandaşa insan merkezli adaletli sevgi ve şefkatli birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman milletin yanında yer almıştır, almaya da devam edecektir. Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini etkili ve gerçekçi eğitimi yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarımızın üzerinde görev yaptığımız her noktada Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatı olmuştur. Kahramanca canı pahasına her türlü koşulda en zor arazi kesimlerinde teröristle mücadele harekatı icra eden Jandarma asayiş hizmetlerinin yürütülmesinde de kanunları ve nizamları kendisine rehber edinmekte olup çözüm ve tedbiri hukuk süreci içerisinde aramaya devam edecektir" dedi. "Jandarma Bilecik’tir mottosuyla kuruluş ve kurtuluşun şehrinde görevini ifa etmeye devam etmektedir" Albay Ferdi Erbakıcı konuşmasının devamında, "Bizler Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında hukuk devletinin kurallarına uygun vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygı halkımızla bütünleşmiş olarak halkın memnuniyetini sağlayacak biçimde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen modern teknolojinin bütün imkanlarını etkin bir biçimde kullanabilen milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personelimizle üstün vazife anlayışı sorumluluk duygusu ve özverisiyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayreti ve inancı içerisindeyiz. Bilecik’te Jandarma Eğitim Komutanlığının da varlığıyla daha da güçlü olarak yer alan teşkilatımız Bilecik, Jandarmadır, Jandarma Bilecik’tir mottosuyla kuruluş ve kurtuluşun şehrinde görevini ifa etmeye devam etmektedir. Jandarma Teşkilatının 185. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle başta Ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 185 yıldır ulusundan ve ülkesinden hiçbir karşılık beklemeden fedakarca ve kahramanca hizmet eden tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu kanun ordusu Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli adına bu mutlu günümüzde teşriflerinizden dolayı en derin saygılarımı sunarım" ifadelerine yer verdi. "Böyle bir teşkilatla çalışmaktan gurur duyuyorum" Vali Şefik Aygöl ise, Jandarma Teşkilatı ile gurur duyduklarını vurgulayarak, “Bazı teşkilatlar vardır ki sadece gurur duyarsınız. Biz bugün 185. Yılını kutladığımız ve bu anlamda gurur duyduğumuz bir teşkilatın gününü kutluyoruz birlikte. 185 yıldır bir kanun ordusu olarak askerlik görevini yapan ama diğer taraftan bir kolluk görevi de yapan kolluk görevi içerisinde bakarsınız ki bir gece dağda kalmış bazı vatandaşların yanında arkadaşlık yapıyor. Öbür tarafta çobanın koyunu kaybolmuş, çobana yoldaşlık yapan, yolda kalmış vatandaşlarımızı aracına alarak evine ulaştıran, yani hangi alanda isterseniz var olan bir teşkilat biz de gurur duyuyoruz. Ayrıca bu teşkilatın şöyle bir özelliği var; idari yönetimimizde bir konu önümüze geldiğinde nereye göndereceğimiz konusunda sıkıntı yaşadığımızda jandarmaya havale edelim onlar bir şekilde yolunu bulur ve çözer, sonucu getirir diyebiliyoruz. Böyle bir teşkilatla çalışmaktan gurur duyuyorum" dedi. Komandoların zeybek gösterisi büyük beğeniyle seyredildi Komandoların zeybek gösterisi büyük beğeni toplarken, İl Jandarma Komutanlığı Köpek Arama Unsurlarının gösteri de ilgiyle izlendi. ’Kanun Ordusu Jandarma 185 yaşında’ temalı şiir yarışmasına dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.