YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2015 Pazar 19:01

Başkan Tiryaki Sınıf Arkadaşları İle Buluştu

A
A
A
Başkan Tiryaki Sınıf Arkadaşları İle Buluştu

İstanbul Üniversitesi 1988 Siyasal mezunları, Altındağ’a çıkarma yaptı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 27 yıl önce mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ndeki sınıf arkadaşları ile hasret giderdi.
Başkan Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada ilk gün, Hamamönü ve Ulucanlar Cezaevi Müzesi ziyaret edildi. Farklı illerden gelen 40 kişilik heyet, Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek Ankara turizmine kazandırılan Hamamönü’ne hayran kaldı.
SİYASAL MEZUNLARI HAMAMÖNÜ VE ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ’Nİ GEZDİ
Mehmet Akif Ersoy Müzesi’ni gezen Siyasal mezunları, Sanat Sokağı’nı da ziyaret etti. Altındağ Belediyesi El Ürünleri ve Gıda Pazarı’na da uğrayan misafirler, Kabakçı Konağı’nda dinlendikten sonra Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ne geçtiler.
Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde koğuşları, avluları, tecrit odalarını tek tek dolaşan Siyasal Mezunları, özellikle cezaevinde yatan ünlü mahkumların eşyalarının sergilendiği 6. koğuşta vakit geçirdiler.
27 YIL SONRA AYNI POZ
Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi’ne de geçen heyet, Sanat Sokağı’na uğramayı ihmal etmedi. Akşam yemeğini Ulucanlar Cezaevi Kadınlar Koğuşu restoranında yiyen heyet, yemeğin ardından mezuniyet pozunu yineledi. 27 yıl aradan sonra sınıf arkadaşları ile mezuniyet pozunu tekrarlayan Başkan Tiryaki, “Bir anda 30 yıl geriye döndüm. Hep birlikte eski günleri yad etmek çok güzeldi” diye konuştu.
ALTINKÖY AÇIK HAVA MÜZESİ’NE HAYRAN KALDILAR
Programın 2. gününde, Başkan Tiryaki, misafirlerini Altınköy Açık Hava Müzesi’nde ağırladı. Altınköy’ü Başkan Tiryaki ile birlikte gezen misafirler, önce koyun kırkımını izlediler. Ardından yürüyerek tüm köyü gezen Siyasal mezunları, su değirmeninde buğdayın nasıl una dönüştüğünü izlediler. Ardından asma köprüye tırmanan heyet, köy çamaşırhanesini de gezdi. Son olarak köy meydanında soluklanan misafirler, Altınköy Açık Hava Müzesi’nin benzersiz bir proje olduğunu dile getirdiler.
Sınıf arkadaşları ve aileleri ile birlikte vakit geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Tiryaki, özellikle çocuklarla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı: İlginç diyalog kamerada Aksaray’da polisin uygulama yaptığını fark eden alkollü sürücü uygulama noktasına 60 metre kala araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken polis ve bekçiler tarafından yakalandı. Kaçarken ayakkabısı ayağından çıkan sürücü ile polis arasında ayakkabı imtihanı yaşanırken, polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı. Olay gece yarısı Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ve trafik ekipleri gece yarısı bulvar üzerinde bekçilerle birlikte uygulama yaptı. Uygulama esnasında denetim noktasını fark eden bir sürücü noktaya 60 metre kala 68 ABG 446 plakalı araçtan inerek kaçmak istedi. Bunu fark eden polis ve bekçiler koşarak İ.İ. (46) sürücü kaçamadan yakaladı. İlk önce polis memurlarına basın mensuplarından için, “Çekmesin beni” diye adeta talimat veren alkollü sürücüden ehliyet istendi. Ehliyetini vermek istemeyen sürücü araçtan inip kaçmaya çalışmasına rağmen polis ekiplerine “Arabadan kim aldı beni?” diye sordu. Gazetecilerin “Neden kaçmaya çalıştınız?” sorusuna, “Kardeşim ben bir şey yapmadım, ben sadece evime gidiyorum ama alkollüyüm. Yanlış olmasın ama şu yaptığımız ne?” diye cevap verdi. Ehliyeti istenilen alkollü sürücü “Ayakkabım gelsin vereceğim” diye polis ekiplerine cevap verirken, polis memurunun, “Ayakkabını bizim ekipler mi aldı?” sorusuna ise “Bilmiyorum” cevabını verdi. Ehliyetini vermek istemeyerek zorluk çıkaran sürücü polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan alkol kontrolünde sürücünün 2.19 promil alkollü olduğu tespit edilirken, kaçmaya çalışması ve polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacası dron kamerasına da yansıdı. Hastanedeki kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise polis ekiplerince çekici marifeti ile otoparka çektirildi.