POLİTİKA - 07 Temmuz 2015 Salı 16:00

MHP'li Yalçın'dan MHP'yi Eleştiren Gazetecilere Cevap

A
A
A
MHP'li Yalçın'dan MHP'yi Eleştiren Gazetecilere Cevap

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "CHP sevdalısı birtakım gazetecilerin MHP’ye olan kızgınlığının sebebi, hayatta camiye gitmeyen bir beynamazın ille de ezan Türkçe okunsun diye tutturmasından farksız" dedi.
"Medyada Türeyen Yeni Tip Yandaş Basının MHP Aleyhtarlığıyla" başlıklı açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, MHP’nin tutarlı ve istikrarlı çizgisiyle siyaseti domine etmesi karşısında Türkiye’de yeni bir hazımsız yandaş basın sınıfının ortaya çıktığını belirtti. Yalçın, "CHP’nin hayali yüzde 60 blokun liderliği planının suya düşmesi ve 7 Haziran sonrasında ortaya çıkan tablodan nemalanamaması, hükümet olmaya çok heveskar bu partinin müzmin taraftarlarının sinirlerini fazlasıyla bozmuştur. Basında, bunun acısını MHP’den çıkarmak isteyen ne kadar eski sol ve liberal tüfek, ne kadar CHP sempatizanı varsa bir hücum bloku oluşturarak MHP aleyhtarlığı kampanyası başlatmışlardır. Bunlara, AKP’den sille yediği için CHP’ye yanaşmalık yapan bir kısım cemaat kalemi de eklenmiştir. Bu blok, koro halinde ve hemen her gün düzenli olarak aynı cümleleri nakarat gibi tekrarlamakta, MHP’yi eleştirmektedir. Bunlar, akılları sıra MHP’yi sürekli gündemde tutmak, partimizi kamuoyu nezdinde mahkum etmek derdindedir" ifadelerini kullandı.
"DENİZ BAYKAL’A OY VERİNCE Mİ MİLLİYETÇİ OLUNMAKTADIR?"
Bir gazetenin Ege baskısında Hamdi Türkmen’in MHP’ye yönelik milliyetçilik üzerinden yapılan eleştirilere cevap veren Yalçın, "Bir kere, milliyetçilikten söz edip MHP’nin milliyetçiliğini tartmak için gerçekten Türk milliyetçisi olmak gereklidir" dedi. Yalçın, şöyle devam etti:
"CHP’nin Meclis Başkanı adayı seçilemediği için MHP’ye çok (!) kızgın olan bu arkadaş, eski bir MHP’li bakanı kaynak göstererek milyonlarca seçmenin MHP’ye oy verdiğine pişman olduğunu yazmıştır. Bunlar boş laflardır. Hem Hamdi Türkmen’e hem de o eski bakana soralım: Deniz Baykal’a oy verince mi milliyetçi olunmaktadır? HDP ile ortak siyasi hedefler belirleyip onunla birlikte hareket edince mi milliyetçi olunmaktadır? MHP, açık açık seçim meydanlarında PKK’nın meşrulaştığını, siyasallaştığını sözde çözüm sürecinden beslenerek Türkiye’yi bölme aşamasına yaklaştığını, bu sebeple, iktidara geldiği takdirde çözüm sürecini bitireceğini açıklarken neden birden bire çark edip bölücü terör örgütünün siyasi kanadına zeytin dalı uzatacaktır?"
"TÜRKİYE’NİN BÖLÜNMESİNİN ÖNÜNDEKİ TEK ENGEL MHP"
MHP’li seçmenin MHP’ye neden oy verdiğinin belli olduğunu, MHP tabanının, partisinin fikriyatını ve hedeflerini bildiğini belirten Yalçın, MHP’nin bölücü terör örgütü için yegane caydırıcı unsur, tek korku ve endişe kaynağı olduğunu vurguladı.
Yalçın, Türkiye’nin bölünmesinin önünde tek engel olarak MHP’yi göstererek, şunları kaydetti:
"MHP, birlik ve beraberlik projesidir. O bakımdan, bakan eskisinin göstermek istediği gibi MHP’li seçmen partisine oy vermekten pişmanlık duymaz. Yerel yazarın ve CHP sevdalısı birtakım gazetecilerin MHP’ye olan kızgınlığının sebebi, elbette partimize oy vermiş olmaları değildir. Bu durum hayatta camiye gitmeyen bir beynamazın ille de ezan Türkçe okunsun diye tutturmasından farksızdır. Bu tipler de zaten MHP seçmeni değildir. Bu yerel yazarın ’Sükûtuhayale uğradım. Milyonlarca insan MHP’ye oy verdiğine pişman’ sözlerini dayanak ve kaynak gösterdiği MHP’li Bakan Agâh Oktay Güner, MHP davasından hapis yattıktan sonra çıkar çıkmaz partimizle ilişkisini kesmiştir. Türk milliyetçiliği fikrinin milletvekili ve bakan yaptığı bu beyefendiye aynı davamın çileleri ağır gelmiştir. Bu yüzden de selameti camiamızla bağlarını koparmakta bulmuştur. O zamandan beriden MHP saflarında yeri yoktur. Bu beyefendinin artık camiamızla ilgisi de yoktur."
"İKİ KOLTUK DEĞNEĞİNDEN BİRİ CHP DİĞER AKP"
"İsmet Yılmaz’ı MHP Meclis başkanı seçtirmemiştir. MHP’liler Yılmaz’a bir oy bile vermemişlerdir" diyen Yalçın, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un ’koltuk tedarikçisi’ lafı da bir yanlış referanstır. Türkmen’in, PKK’nın Türkiye’de geldiği noktadan haberi yok gibidir. Onu Doğu ve Güneydoğu’ya gönderip gazetesini temsilen birkaç ay çalıştırmalıdır. O zaman görecektir ki PKK orada AKP’nin yok ettiği devlet otoritesinin yerini PKK egemenliği almıştır. Bu tablonun iki koltuk değneğinden biri CHP, diğeri AKP zihniyetidir. CHP zihniyeti, AKP’den önce ayrılıkçı Kürtçüleri, bölücüleri kanatları altında Meclise taşımıştır. AKP de son üç yılda çözüm süreciyle onları tamamlamıştır" ifadelerini kullandı.
"İHTİYAR HINCAL ULUŞ, BUGÜN YİNE ZIRVALAMIŞ"
Yalçın, "Bu arada yeni tip yandaş bloka destek veren ihtiyar Hıncal Uluç, bugün yine MHP’yle ilgili zırvalarını sıralamış, partimizi diyalogdan yana olmamakla itham etmiştir" dedi.
Hıncal Uluç’un MHP’ye yönelik eleştirilerine sert cevap veren Yalçın, "Evet, diyaloğu sürdürmek demokrasinin olmazsa olmaz şartıdır ama bu demokrasiye inananlar ve onun meşru aktörleri için geçerli bir kuraldır. Uluç’un kastettiği HDP ise devleti bölmeye çalışan silahlı bir terör grubunun siyasi temsilcisidir. Mesela; bir ilin valisine, il sınırları içindeki dağlarda terör estiren, halka aman vermeyip gasp ve tecavüzle yıldıran bir eşkıya grubunun lideri gelip ’Ben de bu ülke halkının bir parçasıyım arkamda kızanlarım var. Benimle diyalog kurmak zorundasın’ dese bu kabul edilebilir mi? Tabii Hıncal Efendiye davulun sesi uzaktan hoş gelmektedir. O İstanbul’da safa sürerken bu ülkenin doğu ve güneydoğusunda bölücü terör örgütü devlet kurma hazırlığı yapmaktadır. O ve onun gibi sömürge tipi aydın müsveddeleri yüzünden dün devletin başını ezdiği eşkıya sürüsü bugün devlet yönetimine ortak olmak istemektedir" açıklamalarında bulundu.
"HINCAL EFENDİ MHP’NİN ÇÖZÜMÜNÜ SORMAKTADIR"
"Hıncal Efendi, MHP’nin çözümünü sormaktadır" diyen Yalçın, şöyle devam etti:
"Oysa MHP görüşlerini ve projelerini defalarca açıklamış ama kendisi köşesinde yer vermediği gibi bunları görmezden gelmiştir. Devlet eşkıya ile pazarlık etmeyeceğine ve bu pazarlıkta eşkıyanın talebinin iki milletli bir Anayasa talebi olduğuna göre MHP olarak ilk şartımız, PKK’nın kesinlikle silahlarını bırakması ve mutlaka devlet güçlerine teslim olmasıdır. Bölücü örgütün, bugüne kadar akıttığı kanların hesabını vermesi, adaletin karşısına çıkmayı kabul etmesidir. Gerisi bundan sonra konuşulacaktır.
Hıncal Efendi’nin sandığı gibi Türkiye’de PKK’nın silahlı saldırıları çözüm süreci sayesinde durmamıştır. Ayrıca PKK’nın saldırıları da tamamen bitmemiştir. Düşük yoğunluklu saldırılar söz konusudur. Büyük saldırılarının olmamasının arkasında PKK’nın silahlı güçlerinin önemli kısmını PYD’ye destek vermek için Suriye’nin kuzeyine kaydırmış olması yatmaktadır. PKK-PYD, şu anda Suriye’nin kuzeyi de bir Kürt kuşağı oluşturup Akdeniz’e kadar inmekle meşguldür. Bu yüzden Türk askeriyle savaşıp da iki cephe açmak istememektedirler. Onlar, Suriye’deki misyonlarını tamamladıklarında ilk hedefleri doğu güneydoğu olacak ve yine toplu katliamlara, cinayetlere başlayacaklardır. Şimdi bunu bile bile MHP’den bölücü terör örgütünün siyasi kanadıyla diyalog kurmasını istemek, ilkesizlik ve korkaklıktır. Ne yazık ki Hıncal Uluç gibilerin aklına ’Ver kurtul’dan başka çözüm yolu gelmemektedir. Onun gibi keyfine, rahatına düşkün olanların çözüm süreci adı altında bölücü örgütü şımartmaları sayesinde PKK’nin siyasi kanadı bu günlere gelmiştir. İstanbul’da sefasını sürüp keyfine bakmak varken vatan topraklarının bütünlüğü için mücadele Hıncal Efendi’nin nesine gerektir?"
"CHP YANDAŞI TOKMAK KAFALI RAHMİ TURAN DA PARTİMİZE SALDIRILARINI SABIRLA SÜRDÜRÜYOR"
"CHP yandaşı bloktan tokmak kafalı Rahmi Turan da partimize saldırılarını sabırla sürdürmektedir" diyen Yalçın, "O da Hıncal cinsinden gazeteci taslaklarının bir başka versiyonundandır. Rahmi Efendiyse MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin bir karikatüristin çizimi için yazdığı ’Dikkat etsin’ tweetinden tehdit çıkarıp öküz altında buzağı aramaktadır. Oradaki ince dokundurmayı anlayamayacak kadar kalın kafalı olan bu adam, Sayın Bahçeli’nin söz konusu karikatüriste biraz daha çalışması gerektiği yolundaki ironisini ahlaksızca saptırmaktadır. Hancı ve yolcu meselesine gelince, Rahmi Turan her zaman bavulunu hazır tutmalıdır. Asıl hancı olan MHP, yolcu olan da Rahmi Turan ve onun gibi çapsız ve hazımsızlardır. Akılsızlık, bunlara Allah vergisidir" ifadelerini kullandı.
Yalçın, şunları kaydetti:
"MHP bu taifenin ne yapmaya çalıştığını iyi bilmektedir. Bunlar toplu ve birlikte hareket ederek MHP’yle uğraşmak, bizimle kavga etmek ve sonuçta partimize zarar vermek niyetindedir. Ama MHP’liler sabırlıdır, soğukkanlıdır. Bu taifeyi takip etmeye ve bu basit kavganın tarafı olmamaya özen göstereceğiz. Ama onların pespaye saldırılarını da karşılıksız bırakmayacağız ve sizi takip etmeye devam edeceğiz. Bu saldırılardan MHP’nin zarar görmeyeceği aşikardır. Milletimiz, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün yegane sigortası olan MHP’yi bağrına basacak, Rahmi Turan ve Hıncal Uluç gibi akılsızlar da yalan edebiyatından vazgeçip köşelerine çekilmek zorunda kalacaklardır."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Mobilya ustası atık malzemelerden yaptığı salı Asi Nehri’yle buluşturdu Hatay’da yaşayan mobilya ustası Hidayet Yeniocak, atık malzemelerden 10 günlük sürede yaptığı salı ’macera heveslisiyim’ diyerek Asi Nehri’yle buluşturdu. Defne ilçesinde mobilyacılık yapan 56 yaşındaki Hidayet Yeniocak, 5 yıldır aklında olan hayalini gerçekleştirdi. Mobilya ustası Yeniocak, ailesinin karşı çıkmasına rağmen 10 günlük sürede atık malzemelerden yaptığı salı Asi Nehri’yle buluşturdu. Salda kullandığı fıçılarla batmayı önleyen Yeniocak, "Macera hevesliyim" diyerek başladığı yolculuğu sorunsuz olarak tamamlamayı başardı. “Sal devrilir diye düşündüm ve fıçı kullandım” Asi Nehri’nin dalgalı olduğunu bilerek fıçı kullandığını belirten Yeniocak, “Macera heveslisiyim, değişik şeyler yapmayı seviyorum. El yapımı bir sal yaptım. Şimdi geldim, Asi Nehri’ne bırakıp direkt yolculuğa çıkacağım. Sal devrilir diye düşündüm ve fıçı kullandım. Asi çalkalandığı için devrilir diye düşündüm, fıçılar devrilmez ve su yüzeyinde kalır. Bu şekilde Asi’ye indireceğim ve binip gideceğim” dedi. “Eşime ve çocuklarıma söz ettim ama hoş karşılamadılar” Ailesinin sal ile yapacağı yolculuğu olumlu karşılamadığını belirten Yeniocak, “Bu plan benim hayalimde 4-5 yıldır vardı. Ama bu seneye kısmet oldu. Atık malzemeler kulandım ve sağlam olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle batmayacağını ve eğlenceli olacağını düşünüyorum. 10 günde yaptım. Eşime ve çocuklarıma söz ettim ama hoş karşılamadılar. Çekindiler, ben de heyecanımı yaşayacağım dedim ve çok heyecanlıyım” ifadelerini kullandı.
Denizli DENİB’in genç buluşçuları ödülleriyle buluştu Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) organizatörlüğünde, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Denizli Valiliğinin himayelerinde düzenlenen "Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması"nın 6.’sı gerçekleşti. Özgün tasarımlı inovatif projelere zemin hazırlamak, öğrencileri bu yönde teşvik etmek, ayrıca yenilikçi fikirleri öne çıkarmak ve desteklemek amacıyla il genelindeki ilkokul-ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrenciler arasında düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması’nın finali büyük bir heyecanla gerçekleşti. Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler öncesinde buluşlarını sergiledi. Sergilemenin ardından düzenlenen törene Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hıdır Ayçiçek katıldı. DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu final gecesinin açılış konuşmasında, “Bu yarışmada çocuklarımızın daha da büyüdüğünü görüyorum. Daha önceden gördüğümüz projeler daha da yerine oturmuş. Çocuklarımızda bunları ifade etmekte her geçen gün daha da başarılı oluyorlar. Bu sene yaklaşık bin proje teklifi geldi. Böylece tek seferde ihracatı ve ihracatçıyı çocuklarımıza anlatmaya çalıştık. Çocuklarımızın projelerinde hepimizin gördüğü üzere aralarında farklı fikirler var. Yeni bir jenerasyon, oyunlar veya yapay zekayla bu eylemi gerçekleştiriyorlar” dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise, “Bir ihracat oluşturmak istiyorsak, toplumumuza katma değer oluşturmak istiyorsak ve bu katma değerlerle müreffeh, huzurlu ve mutluluk dolu, gelecekte başkalarına bilim ihracat eden bir ülke olmak istiyorsak bu etkinlik bu açıdan çok önemli oluyor” ifadelerini kullandı. Ödüller sahiplerini buldu İnovatif Fikirler Yarışması İlkokul Kategorisi’nde Eylül Tepekule birinci, Egemen Kocagöz ikinci, Doğa Arpaç üçüncü, Lütfiye Evren Kulaç dördüncü olurken, DENİB özel ödülü ise Berin Yağmur Yılmaz’a verildi. İnovatif Fikirler Yarışması Ortaokul Kategorisi’nde Elif Öykü Asiltürk birinci, Huriye Beyza Öğünç-Zehra Begüm Batmaz ikinci, Erol Çetin üçüncü olurken, DENİB özel ödülü Batuhan Batmazoğlu ve Hasan Utku Bosun kazandı. İnovatif Fikirler Yarışması Lise Kategorisi’nde Kasım Uskutoğlu birinci, Defne Naz Engin, Sude Arapoğlu ve Mustafa Aytekin Yıldırım ikinci, Alperen Çakar üçüncü olurken, Ayperi Alparslan, Ecrin Nur Demirtaş, Murat Saranlı, Evrim Naz Nalbantoğlu ve Yağız Gökşin DENİB Özel Ödülü’ne layık görüldü. Dijital Oyun İçerik Geliştirme Ortaokul Kategorisi’nde Melek Naz Yumrukaya birinci, Mert Ali Ongun ikinci olurken, Emir Erçelik üçüncü oldu. Dijital Oyun İçerik Geliştirme Lise Kategorisi’nde ise Hüseyin Konak birinci, Metin Tokuç ikinci, Yaşar Yiğit Ekren ise üçüncü oldu.
Hatay Mobilya ustası atık malzemelerden yaptığı salı Asi Nehri’yle buluşturdu Hatay’da yaşayan mobilya ustası Hidayet Yeniocak, atık malzemelerden 10 günlük sürede yaptığı salı ‘Macera heveslisiyim’ diyerek Asi Nehri’yle buluşturdu. Defne ilçesinde mobilyacılık yapan 56 yaşındaki Hidayet Yeniocak, 5 yıldır aklında olan hayalini gerçekleştirdi. Mobilya ustası Yeniocak, ailesinin karşı çıkmasına rağmen 10 gün sürede atık malzemelerden yaptığı salı Asi Nehri’yle buluşturdu. Salda kullandığı fıçılarla batmayı önleyen Yeniocak, ‘Macera hevesliyim’ diyerek başladığı yolculuğu sorunsuz olarak tamamlamayı başardı. “Sal devrilir diye düşündüm ve fıçı kullandım” Asi Nehri’nin dalgalı olduğunu bilerek fıçı kullandığını belirten Yeniocak, “Macera heveslisiyim, değişik şeyler yapmayı seviyorum. El yapımı bir sal yaptım. Şimdi geldim, Asi Nehri’ne bırakıp direk yolculuğa çıkacağım. Sal devrilir diye düşündüm ve fıçı kullandım. Asi çalkalandığı için devrilir diye düşündüm, fıçılar devrilmez ve su yüzeyinde kalır. Bu şekilde Asi’ye indireceğim ve binip gideceğim” dedi. “Eşime ve çocuklarıma söz ettim ama hoş karşılamadılar” Ailesinin sal ile yapacağı yolculuğu olumlu karşılamadığını belirten Yeniocak, “Bu plan benim hayalimde 4-5 yıldır vardı. Ama bu seneye kısmet oldu. Atık malzemeler kulandım ve sağlam olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle batmayacağını ve eğlenceli olacağını düşünüyorum. 10 günde yaptım. Eşime ve çocuklarıma söz ettim ama hoş karşılamadılar. Çekindiler, bende heyecanımı yaşayacağım dedim ve çok heyecanlıyım” ifadelerini kullandı. (VK-
Kayseri Kayseri Şeker Spor Kulübü, Türkiye Şampiyonu oldu Konya’da düzenlenen İsmail Güzel U23 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda mücadele eden Kayseri Şeker Spor Kulübü, takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu. İsmail Güzel U23 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası 24-26 Nisan tarihleri arasında Konya Karatay Spor Salonu’nda düzenlendi. Şampiyonada mücadele eden Kayseri Şeker Spor Kulübü, takım halinde 2 altın, 4 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Şekerspor Kulübü Onursal Başkanı Hüseyin Akay yaptığı paylaşımda, “24-26 Nisan tarihlerinde Konya’da yapılan U-23 Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonasında Kayseri Şeker Güreş Takımımız 2 altın, 4 gümüş, 4 bronz madalya alarak tarihinde ilk defa Türkiye Şampiyonu olmuştur. Bu başarıda emeği geçen yöneticilerimiz, hocalarımız, yardımcı personelimiz, madalya alan, alamayan, güreşen, güreşemeyen bütün yiğitlerimizi canı gönülden kutluyorum. Bu başarıların uluslararası müsabakalarda da devam edeceğine olan inancımla hepsinin gözlerinden öpüyorum” dedi. Kayseri Şeker Spor Kulübü takım halinde Türkiye Şampiyonu olurken sporcuların aldıkları dereceler ise şu şekilde: 55 Kg Emre Mutlu - Altın Madalya Sercan Keskin - Bronz Madalya 60 Kg Cihan Yaşar - Gümüş Madalya 63 Kg Mahmut Yılmaz - Gümüş Madalya İsmail Oruçoğlu - Bronz Madalya 67 Kg Azad Sarıyar - Altın Madalya Ahmet Yılmaz - Gümüş Madalya 77 Kg Şahan Acar -Bronz Madalya Erkan Tuğcu - Bronz Madalya 87 Kg Toygun Aktop - Gümüş Madalya