YEREL HABERLER - 31 Temmuz 2015 Cuma 11:10

Keçiören'de Asfaltlama Ve Tretuvar Çalışmaları Tam Gaz Sürüyor

A
A
A
Keçiören'de Asfaltlama Ve Tretuvar Çalışmaları Tam Gaz Sürüyor

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Trafiği çok aksatmayacak bir şekilde asfaltlama ve tretuvar çalışmalarımızı sürdürüyor, Keçiören’de kötü ve bozuk yol bırakmamaya uğraşıyoruz” dedi.
Keçiören Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 2 büyük serim ekibi ile 2 yama ekibi yolları daha güvenli ve sağlıklı bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarını son hız sürdürüyor. Keçiören’i adeta adım adım yenileyen ekipler, önce mahallelerde yıpranmış asfaltları kazıyarak daha sonra serim çalışmasını gerçekleştiriyorlar. Modern bir görünüm için altyapı ve yıpranma sorunu olmayan bozulmuş yüzeyler de yine asfalt kazıyıcı ile kazındıktan sonra serilen asfaltla yeni görünümüne kavuşuyor. Keçiören Belediyesi, 2015’in ilk 7 ayında 31 bin 335 ton asfalt dökerek bozuk ve kötü yollara geçit olmadığı mesajı veriyor.
BORDÜR YÜKSEKLİKLERİ ENGELLİLERE GÖRE AYARLANIYOR
Yol kaplama ve tretuvar çalışmalarına da devam eden Belediye ekipleri, Köşk, Esertepe, Bağlarbaşı Mahallelerinde çalışmalarını sürdürürken Subayevleri Mahallesindeki çalışmalarını tamamladı.
Bordür ve tretuvar çalışmalarında özellikli engelli vatandaşlar da gözetilerek bordür yükseklikleri normal hatta 10 -12 cm, otopark girişlerinde 2- 4 cm olarak belirlendi. Ayrıca engelli girişlerinde 10*10*6 cm kumlamalı beton parke taşı kullanılarak algılama kolaylığı sağlandı.
Çaldıran ve Yayla Mahallelerinde bordür ve tretuvar çalışmalarına devam eden ekipler, Kavacık Subayevleri Mahallesi, Kozaklı, Yakakent, Kış, Boğazkale ve Artova Sokaklarında toplam 3.165 m² yol kaplama çalışması gerçekleştirdi.
Türkiye’nin en büyük ilçelerinde biri olan Keçiören’in altyapıda da öncü olduğuna dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak çalışmalarla ilgili şunları söyledi; "Trafik kazalarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, yolları daha güvenli hale getirmek bizim sorumluluk alanımızdan birini oluşturuyor. Trafiği çok aksatmayacak bir şekilde asfaltlama ve tretuvar çalışmalarımızı sürdürüyor, Keçiören’de kötü ve bozuk yol bırakmamaya uğraşıyoruz."
Havalar soğuyana kadar devam edecek çalışmalar sonrası Keçiören’in sokaklarının yepyeni bir görünüme kavuşması bekleniyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir