ASAYİŞ - 27 Nisan 2012 Cuma 03:10

ÜÇÜNCÜ OPERASYONDA TUTUKLANAN EMEKLİ ASKERLER CEZAEVİNDE (2)

A
A
A
ÜÇÜNCÜ OPERASYONDA TUTUKLANAN EMEKLİ ASKERLER CEZAEVİNDE (2)

Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat Soruşturmanın üçüncü dalgası kapsamında gözaltına alınanlardan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri`nin de aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı. Tutuklanan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri, emekli Korgeneral Yıldırım Türker Sincan Cezaevi`ne, 7 muvazzaf asker ise Mamak Askeri Cezaevi`ne götürüldü.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği`ne çıkarılan zanlılardan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri, emekli Korgeneral Yıldırım Türker, Tuğgeneral Lokman Ekinci, Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder, Albay Yahya Kemal Yakışkan, Albay Mustafa Köseoğlu, Albay Mehmet Haşimoğlu, Albay Atilla Kurtay ve Astsubay Adem Demir tutuklandı, emekli Albay Mehmet Aygüner ve emekli Astsubay Şeref Kavalalı serbest bırakıldı.
Tutuklanan emekli Orgeneral Türkeri ve emekli Korgeneral Türker, tutuklama müzekkerelerinin yazılmasının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü`ne ait minibüsle Sincan Cezaevi`ne, 7 muvazzaf asker de Mamak Askeri Cezaevi`ne gönderildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Egeli gençlerin vazgeçilmez mekânı: Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, sınav dönemlerinde öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor. Sınavlarda öğrencilere 7/24 kesintisiz hizmet veren Merkez Kütüphanesi, gençlerin ders çalışmaları, araştırma yapmaları için her türlü kolaylığı sağlıyor. Sunulan ikramlar, öğrencilerin evlerindeymiş gibi hissetmelerini sağlarken sınavları için ihtiyaç duydukları moral depolamalarına yardımcı oluyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Ege Üniversitesi olarak, eğitim hayatlarının önemli bir dönüm noktası olan vize sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizin yanlarında olmaya devam ediyoruz. Bu zorlu süreçte onların verimli bir çalışma ortamına sahip olmalarını sağlamak ve motivasyonlarını artırmak bizim önceliğimiz. Bu doğrultuda, Kütüphanemizde 7/24 hizmet vermeye devam ediyoruz. Sınav dönemlerinde kütüphanemiz, öğrencilerin en yoğun kullandıkları mekânların başında yer alıyor. Burayı yaptığımız yatırımlarla öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için bir yaşam merkezi haline getirdik. Kütüphanemiz ayrıca ‘Engelli Dostu’ bir kütüphane olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Kablosuz internet erişimi hizmetlerinden kütüphane kullanıcılarımız ücretsiz olarak faydalanıyor" diye konuştu. Kaynak sayısının artırılarak kütüphane altyapısının güçlendirildiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, "Ülkemizin en büyük üniversite kütüphanelerinden biri konumundayız. Merkez Kütüphanesinin mekân ve kaynak olanaklarını güçlendirdik. Referans kaynak üssüne dönüştürdük. Kütüphanemiz bünyesinde; İzmir Koleksiyonu, Atatürk Koleksiyonu, Prof. Dr. Nuri Bilgin Koleksiyonu, Refik Şevket İnce Koleksiyonu, Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Koleksiyonu, Bergama Koleksiyonu ve el yazması nadir eserler koleksiyonu bulunuyor. En güncel yayınlar raflarımızda yer alıyor. 251 bin 446 basılı kitap, 767 bin 919 elektronik kitap, 177 bin 820 elektronik dergi ve 148 adet veri tabanı buluyor. Grup çalışma salonları, bilgisayar salonları, 214 kişisel çalışma odası, 4 serbest okuma salonu ve 3 sesli kitap kayıt stüdyosu ile aynı anda 2 bin 106 kişiye hizmet veriyoruz" dedi.