GENEL - 03 Ekim 2015 Cumartesi 10:31

Sarıkamış Kayak Merkezi Yenileniyor

A
A
A
Sarıkamış Kayak Merkezi Yenileniyor

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun talimatıyla Türkiye’nin kış turizminde en önemli kayak merkezlerinden biri olan Sarıkamış Kış Sporları Turizm Merkezi yenileniyor.
Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Doğu’nun Alpleri olarak adlandırılan Sarıkamış Kayak Merkezi’ne geçtiğimiz Eylül ayında bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırının izlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından silinmeye başlandığını belirtildi.
Bakan Yalçın Topçu’nun talimatıyla merkezin atıl durumda kalmaması ve işler nitelikteki bölümlerine bölücü teröristler tarafından verilen zararların giderilerek 2015 yılı kayak sezonu öncesinde hizmete girmesinin sağlanması amacıyla 2 milyon lira ödenek temin edildi.
Bakan Topçu’nun Kars Valiliği emrine göndereceği ödenek saldırı sonucu zarar gören tesisin yeniden işler hale getirilmesi için kullanılacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1991 yılında kış sporları turizm merkezi olarak ilan edilen Kars Sarıkamış Kayak Merkezi Türkiye’nin uluslararası ölçekte hizmet sunabilecek potansiyele sahip merkezleri arasında yer alıyor.
Doğu’nun önemli gelir kaynakları arasında yer alan ve 10 adet turizm tesisiyle toplam bin 109 yatak kapasitesine sahip Sarıkamış Kış Sporları Turizm Merkezi’nin 2008 yılında onaylanan 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planıyla 12 bin yatak kapasitesine ulaştırılması bekleniyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığının hazırladığı ilgili çevre düzeni planı doğrultusunda bugüne kadar Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 5 adet mekanik tesis hattı öngörülerek toplam 4 bin 148 kişi/saat taşıma kapasiteli 3 adet mekanik tesis hattı inşa edildi.
Bakanlığın çevre düzeni planı sonrasında inşa edilen 8 adet kayak pisti ile toplam 13 bin 400 metreye ulaştırılan kayak pistinin uzunluğu çalışmaların tamamlanmasının ardından alp disiplini sporları için yaklaşık 18 kilometreye çıkacak.
Türkiye’nin uluslararası kış turizm merkezleri arasında yer alan Sarıkamış’a büyük önem veren Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ise merkezde öncelikle terör saldırıları sonucu tahrip edilen bölümlerin yeniden hizmet verebilir konuma ulaştırılmasını, ardından da sürdürülen genişletme çalışmalarının hızlandırılarak bir an evvel bitirilmesini hedefliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalyalı hekimlerden Filistin için ‘Sessiz Yürüyüş’ Antalya’da sağlık çalışanları İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto ederek "Sessiz Yürüyüş" gerçekleştirdi. İsrail’in 7 Ekim’den buyana devam eden saldırılarında şu ana kadar 350 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Sivillerin son sığınak noktalarından birisi olan Refah’a da geçtiğimiz günlerde başlatılan saldırının ardından Hekimlerden Sessiz Yürüyüş İnisiyatifi bir kez daha Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Antalya’da da İsrail’i protesto etti. Muratpaşa Camii’nden başlayan, Türkçe ve İngilizce olarak ‘Ben doktorum, hedef değil’ yazılı dövizler taşıyan hekim ve sağlık çalışanları Kapalıyol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi boyunca sessiz bir şekilde yürüyüşlerini gerçekleştirdi. ‘Filistin açık hava hapishanesine döndü’ Yürüyüşün sonunda grup üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Doktor Kevser Erdoğan, İsrail’in yıllardır sürdürdüğü sistematik işgal ve zulmün 7 Ekim’den bu yana katlanarak devam ettiğini belirterek, “7 aydır her gün, her dakika Gazze’ye bombalar yağıyor ve şehit haberleri geliyor. Gazze halkı ölümle, açlıkla, hastalıkla boğuşuyor. Adeta bir açık hava hapishanesi olan Filistin’in, dünya ile tek bağı olan Refah’ta da soykırımdan başka kelimeyle anlatılmayacak bir zulüm yaşanıyor” dedi. "Gazze, insani yardım bekliyor" İsrail’in Refah’a başlattığı saldırının ardından 1.3 milyon Filistinlinin Gazze’nin yerle bir edilmiş kuzey kesimlerine doğru ilerlemek zorunda kaldığının altını çizen Erdoğan, “Yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarına, devletlere, sağlık ve yardım organizasyonlarına sesleniyoruz. Bombalardan kurtulabilen bir avuç mazluma acilen insani yardım ulaştırılmalıdır. Yaralı ve hastalar bir an önce tahliye edilmelidir. Dünyanın dört bir tarafında aynı hassasiyeti paylaştığımız nice hekim ve sağlık çalışanları adına bizler; her türlü göreve hazır olduğumuzu tekrar dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı. Yapılan açıklama bölgeden geçen yabancı turistlerin Gazze’ye dikkatini çekmek amacıyla bir kez de İngilizce olarak okundu.