POLİTİKA - 02 Mayıs 2012 Çarşamba 14:20

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKIR`DAN AVRUPA KONSEYİ`NE `SURİYE` ÇAОRISI

A
A
A
AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKIR`DAN AVRUPA KONSEYİ`NE `SURİYE` ÇAОRISI

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Türkiye`nin Suriyeli mülteciler için şimdiye kadar 150 milyon lira harcadığını açıklayarak, Avrupa Konseyi`ne üye diğer ülkeleri de bu yükü omuzlamaya çağırdı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Bakır, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında, Türk Parlamenterler grubu olarak Avrupa Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu`na katıldıklarını belirterek, toplantıda Suriye raporu, Avrupa`daki sosyal güvenlik sistemi, Avrupa`daki vergi cennetleri ve Libya`daki kriz sırasında kaçmak isterken Akdeniz`de kaybolan kişilerle ilgili konuların gündeme geldiğini söyledi. Toplantıda Suriye`deki gelişmelerle ilgili bir konuşma yaptığını ifade eden Bakır, Suriye`deki vahşetin devam etmesi
halinde Türkiye`ye gelecek mülteci sayısının 100 binleri bulabileceğini söylediğini anlattı. Türkiye-Suriye sınırının aynı zamanda Avrupa`nın Ortadoğu ile sınırı olduğunu hatırlattığını vurgulayan Bakır, Türkiye`nin 24 bin mülteciyi barındırmak için 150 milyon dolar harcadığını belirterek, Avrupa Konseyi üyesi diğer devletlerin de bu yükü omuzlanması gerektiğini söylediğini anlattı. Bakır, Avrupa`daki emeklilik sistemi üzerine yapılan oturumda da bir konuşma yaptığını söyleyerek, "Avrupa`daki Türk işçilerin
sosyal hakları konusunda sıkıntılar yaşadığını anlattım ve Avrupa Sosyal Güvenlik Sözleşmesi`nin günümüz şartlarına uygun olarak güncellenmesi gerektiği konusunda çağrıda bulundum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 100 bin anne için 100 bin demet çiçek hazır Anneler Günü dolayısıyla 100 bin demet çiçek 100 bin anne için hazırlandı. Aksu’da kesme çiçek üretimi yapan Ziraat Mühendisi Emine Aladağ, üretimlerinin yüzde 90 yurt dışına olduğunu, bu hafta yurt içindeki anneler için çalıştıklarını söyledi. Antalya’nın Aksu ilçesinde yaklaşık 24 dekar alanda 20 yıldır sektöre kesme çiçek ürettiklerini belirten Ziraat Mühendisi Emine Aladağ, "Anneler Günü dolayısıyla çiçek demetleri hazırlıyoruz. Anneyim, dört çocuğum var. Bütün annelerin gününü kutluyorum. Bugün onlar için çalışıyoruz" dedi. Yurt dışına yüzde 90 oranında ihracat yaptıklarını kaydeden Emine Aladağ, "Bu hafta Anneler Günü dolayısıyla yurt içine dağıtım yapılacak. Hep yurt dışındaki annelere gidiyordu. Bu sefer yurt içindeki annelere gelecek çiçeklerimiz. Demetlerimiz bu gece teslim edilecek. Fiyatlarımız oldukça makul rakamlar, alırken görürsünüz. 100 bin demet çiçek hazırlıyoruz. 100 bin anneye ulaşacak" şeklinde konuştu. Toprağın önemine de değinen Emine Aladağ, bütün annelerin gününü kutlayarak şunları söyledi: "Toprağın verdiğini hiçbir güç veremez. Topraklarımız değerli. Üretmeye devam edeceğiz. Bu sene çok mutlu bir anneyim. Engelli annesiyim, oğlum yürümeye başladı. Şehit, gazi ve bütün annelerimizin gününü kutluyorum. Hepimize huzurla, güzel bir yılla gelsin" diye belirtti.
Kahramanmaraş Başkan Görgel: "Meclis toplantıları ve açık ihaleler canlı yayınlanacak" Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, meclis toplantılarının yanı sıra açık ihalelerin de canlı yayınlanacağını söyledi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Büyükşehir Belediyesi Olağan Meclis Toplantıları ve ihalelerin canlı yayınlanacağını açıkladı. Alınan bu kararla büyükşehir belediyesi ve vatandaşlar arasındaki iletişimin daha da güçleneceğini ifade eden Görgel, “Biliyorsunuz ilk toplantımızda diğer partilerimizle beraber meclisimizin canlı bir şekilde vatandaşlarımıza aktarılması konusunda bir karar almıştık. Bundan sonraki tüm meclis toplantılarımızı vatandaşlarımıza canlı bir şekilde aktaracağız. Amacımız bizim Kahramanmaraş’ı açık ve şeffaf bir şekilde vatandaşlarımızla beraber yönetmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın meclis toplantılarımızda aldığımız kararlara vakıf olmasını istiyoruz ve ondan sonraki süreçlerde de buradaki iletişimi sağlayarak vatandaşlarımızın da buradaki süreçleri takip ettikten sonra katılımını sağlamak istiyoruz. Bunun yanında arkadaşlarımızla da konuşarak tüm ihale süreçlerimizin de Büyükşehir’de yapacağımız ihale süreçlerimizin de vatandaşlarımız tarafından izlenebilmesi, açık ve şeffaf şekilde görülebilmesi amacıyla bunların da canlı yayın yolu ile yayınlanması kararı aldık. Açık ihalelerimize vatandaşlarımız da canlı yayın vesilesi ile katılmış olacak” dedi.
Kocaeli İtfaiyeden teleferikte nefes kesen tatbikat Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Kartepe Teleferiğinde metrelerce yükseklikte güvenli çalışma ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Ülke çapında hizmet veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, vatandaşlara daha etkin ve kesintisiz acil durum hizmeti verebilmek adına kendini geliştiriyor ve bilgi birikimini her geçen gün arttırıyor. Bu çerçevede Kartepe Teleferiğinde ihtimal dahilinde olan acil durum planları bünyesinde İtfaiye ve Ulaşımpark personeli yüksekte güvenli çalışma ve kurtarma eğitimi aldı. En son teknolojiye ve kendi güvenlik sistemlerine sahip Kartepe Teleferiğindeki eğitimin ardından tatbikat gerçekleştirildi. 24 personelle gerçekleşen eğitim adeta nefes kesti. Senaryo gereği teleferik sepetleri iki direk arasında içinde insanlar varken durdu. İtfaiye personeli iki direk arasında kalan kabin içerisindeki yolcuları kurtarmak için taşıyıcı tellerden kabine ulaşım sağladı. Gerekli önlemleri alan itfaiye ekipleri kabin içerisinde kalan vatandaşları başarılı bir şekilde tahliye etti. “Kartepe Teleferiği kurtarmaya gerek bırakmayacak bir sisteme sahip” Eğitim ve tatbikat faaliyeti hakkında bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Eğitim Birim Amiri Recep Yayla, “Kocaeli İtfaiyesi olarak teleferik yapısının arama kurtarma açısından 2 aşamalı bir bakışımız var. Birincisi teleferiğin arama kurtarma yapısının incelenmesi, ikincisi ise oluşabilecek durumların değerlendirilmesi ve kurtarma senaryolarına geçilmesi. Teleferik konusunda risk analizimizi yaptık. Kartepe Teleferiği kurtarmaya gerek bırakmayacak bir sisteme sahip. Teleferik sisteminde kabinde insan kalmasının en büyük nedenlerinden birisi elektrik kesintisi. Bunun için proje içerisinde biri dizel yakıtlı olmak üzere 4 jeneratör var. Telin raydan çıkmasına karşıda önlemler alındı. 5 sensörlü bir sisteme sahip. Bunlara rağmen teleferikte bir sıkıntı oluşması zor bir ihtimal fakat biz itfaiyeciler olarak her şartı değerlendirmeli ve her senaryoya karşı hazır olmamız gerekiyor. Bunun için bugün Kuzuyayla Teleferik istasyonunda eğitim ve tatbikat faaliyeti gerçekleştiriyoruz’’ dedi. “Her olaya karşı hazır olmalıyız” İhtimal dahilinde ki tüm olaylara hazır olmaları gerektiğini belirten Yayla, “Arkadaşlarımız; günlük, haftalık ve aylık bakımlar yapıyor. Bu bakımları güvenli bir şekilde gerçekleştirmeleri için yüksekte güvenli çalışma ve kurtarma eğitimi aldılar. Bizim en yakın ekibimizin buraya gelerek tüm hazırlıkları tamamlaması 8 ila 10 dakika arasında. Bizim arkadaşlarımız gelene kadar teleferiğin kendi personeli gerekli güvenlik önlemlerini almış olacak. Biz bu eğitimlere farklı günlerde devam edeceğiz. Her olaya karşı hazır olmalıyız” diye konuştu.