GENEL - 26 Mayıs 2016 Perşembe 22:41

İdareci Ve Bürokrarlar "Dost Meclisi"Nde Bir Araya Geldi

A
A
A
İdareci Ve Bürokrarlar "Dost Meclisi"Nde Bir Araya Geldi

İdareci ve Bürokratlar Derneği üyeleri küresel meydan okumaları ve Türkiye’nin dış politikasını tartışmak üzere “Dost Meclisi Konferansı”nda bir araya geldi.
İdareci ve Bürokratlar Derneği’nin düzenlediği, “Küresel Meydan Okumalar ve Türkiye’nin Dış Politikası” konulu “Dost Meclisi Konferansı”, İdareci ve Bürokratlar Derneği’nin Ankara Maltepe’deki bürosunda düzenlendi.
Konferansta konuşma yapan İdareci ve Bürokratlar Derneği’nin Genel Başkanı Yücel Can, “Zulüm nasıl sıkıntı ve sınır tanımıyorsa bizde de kardeşlik sınır tanımıyor. Bu anlamda İdareci ve Bürokratlar Derneği olarak birlik ve beraberlik bizim vazgeçilmez unsurumuz. Türkiye’yi sadece kendi içerisinde değil dünyada da birlik ve beraberlik adına hatta mazlum coğrafyaların çekmiş olduğu sıkıntılar adına bir umut, bir ümit olarak biz de görüyoruz. Dolayısıyla terörün hiçbir çeşidini tasvip etmiyoruz. Özellikle çocuklarımızı verdiğimiz üniversite hocalarını terörist açıklamalarını da terörist bir uygulama olarak kabul ediyoruz” ifadelerini kaydetti.
Anadolu’nun birçok noktasına gerçekleştirdikleri ziyaretlerle birçok önemli konulara dikkat çektiklerini söyleyen Can, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Niğde’ye gittiğimizde Selçuklulardan kalan geniş bir aile kültürü ve geleneksel bir yapının olduğunu gördük. Biz bunları Ankara’da yapmayı doğru bulmadık. Çünkü her şey Ankara’da yapılıyor. Elazığ’a gittiğimizde de Harput’un Tunceli, Tunceli, Bingöl, Malatya, Erzincan o yöreyle birlikte Ermenilerle, Müslüman olmayanlarla birlikte geleneksel oyunların yapısını gördük. Bununla birlikte Siirt’e gittiğimiz zaman bir başka şeyi ortaya koyduk. Aileler internet, bilişimin esiri oluyor. Biz bunlara da dikkat çekmek için Kobani eylemlerinin olduğu dönemde Siirt’te geleneksel çocuk oyunlarını da oynadık ve 3 kültürü 3 dili Diyarbakır’ın ötesinde Gaziantep’in ötesinde unutulan bir Siirt’in olduğunu hatırlatarak bir kültür beşiği olduğunu orada bir orada Tillo ile hapis edilmemesi gerektiğini gösterdik.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avrupa Şampiyonası’nda Polisgücü Kadın ve Erkek takımları finalde Alanya ve Konya’da devam eden Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda kadınlar ve erkekler kategorilerinde Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Hokey Takımları, isimlerini finale yazdırdılar. Kadınlar Alanya’da erkekler ise Konya’da oynanacak olan final maçlarına odaklanırken Başkan Mehmet Kaplan final maçlarına Avrupa Şampiyonu olmak için çıkacaklarını ifade etti. Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Takımları şampiyonada finale yükseldi. Konya’da devam eden EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te İtalyan rakibi Tevere Erkek Hokey Takımı ile 5-5 berabere kalarak finale yükselirken Alanya’da rakipleriyle kıran kırana mücadele eden Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey Takımı, EuroHockey Club Trophy II-Women 2024’te Litvanya temsilcisi takımın kalesine gol yağdırarak 8-4’lük skorla finale adını yazdırdı. EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te final maçı için sahaya çıkacak olan Gaziantep Polisgücü Erkek Hokey Takımı’nın rakibi Hırvatistan temsilcisi olurken Kadın Hokey Takımı da İrlanda temsilcisiyle final oynayacak. Avrupa Şampiyonasını Alanya’da takip eden Gaziantep Polisgücü Spor Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan alınan sonuçlandan duyduğu memnuniyeti dile getirerek her iki takımın da finale odaklandığını ifade etti. Kaplan yaptığı değerlendirmede “Yarın kadın ve erkek takımlarımız Avrupa Şampiyonluk kupasını almak için final maçlarına çıkacaklar. Zorlu geçen şampiyonada kazanan takımlarımız oldu. Hedefimiz yarın oynanacak maçlarda kadın ve erkek takımlarımızın Avrupa Şampiyonluk kupalarını bir kez daha Türkiye’ye kazandırmasıdır. Sporcularımızı ve teknik heyetimizi yürekten kutluyor yarın oynanacak final maçlarında başarılar diliyorum” dedi.