GENEL - 23 Aralık 2011 Cuma 16:12

AK PARTİ`LİLERDEN FRANSA BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE SAKIZLI PROTESTO

A
A
A
AK PARTİ`LİLERDEN FRANSA BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE SAKIZLI PROTESTO

AK Parti Çankaya İlçe Teşkilatı, Fransa Büyükelçiliği önünde sakız dağıtarak Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifini kabul eden Fransa’yı protesto etti.
Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan AK Parti Çankaya İlçe Teşkilatı üyeleri, üzerinde Fransa’nın geçmişte işlediği kanlı olayların resimlerinin yer aldığı ve "Çad, Gaban, Cibuti olayları sen bu işe Fransızsın gerçek soykırımlar bunlar" yazılı pankartları taşıdı.
Partililer ayrıca basın mensupları ve vatandaşlara sakız dağıttı. AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, Türkiye’nin her zaman gerçeklerin konuşulmasından ve bu konunun tartışılmasından yana olduğunu anlatarak, Fransa buna karşı meclisten geçirdiği bir yasa ile tarihi yanılgı içine girdiğini söyledi. Yılmaz, böyle bir yasanın ne akılla, ne mantıkla ne de hukuk ile açıklanacak bir yanı olmadığını belirterek, "Bu kararla Fransa demokrasi, insan hak ve özgürlükleri savunulmayacak kavramlar haline
gelmiştir. Fransa’da bilim ve araştırmacılık büyük bir yara almıştır. Fransa Parlamentosu resmen kendi ayağına kurşun sıkmıştır. Tarihimize ve ecdadımıza iftira atan bunu seçim malzemesi olarak kullanan Fransa’ya ve Bay Sarkozy’ye cevabımız şudur; Sen bu işe Fransızsın,, Ermeni’yi bırak kendi yaptığın gerçek soykırımlara bak" dedi.
"Bir batıya bakın, Avrupa’ya bakın, Fransa’ya bakın" diyen Yılmaz, Afrika’yı köleleştiren ve ölümle burun buruna bırakan soykırım yapan Fransa olduğunu kaydetti. İnsanlık ayıbının işlendiği yerlerin Fransa’nın eseri olduğunu söyleyen Yılmaz şunları kaydetti:
"Açlık çeken, kıtlık yaşayan Afrika’ya ilk yardım elini uzatan kim? Nerede bir mazlum ve muhtaç varsa onlara yardım elini uzatmak insani ve dini vazifemizdir. Sarkozy’yi şunu iyi bilmelidir. Siyasi hesaplar uğruna kararlar alıp yasalar yapabilirsiniz. Ama tarihi olayları ve gerçekleri asla saptıramazsınız. İnsanlara da yalanı söylersiniz ama sürekli yalan söylemeye devam edemezsiniz. Bugün soykırıma uğramış ya da köleleştirmiş aç ve sefil bırakılmış insanların yanına Başbakanımız gittiğinde nasıl
karşılanacak, birde Sarkozy gittiğinde nasıl karşılanacak ona bakın."
Basın açıklamasının ardından AK Parti İlçe Teşkilatı üyeleri Büyükelçilik önünden ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.