GENEL - 28 Mart 2017 Salı 15:06

Başkan Gökçek, son anketini açıkladı: "Ankara’da ’evet’ yüzde 58.31’e ulaştı”

A
A
A
Başkan Gökçek, son anketini açıkladı: "Ankara’da ’evet’ yüzde 58.31’e ulaştı”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili Mart ayı içerisinde 3 ayrı anket yaptırdığını kaydederek, "Gün geçtikçe ’evet’ diyenlerin oranında büyük bir artış var.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili Mart ayı içerisinde 3 ayrı anket yaptırdığını kaydederek, "Gün geçtikçe ’evet’ diyenlerin oranında büyük bir artış var. Son Anketimizde ’evet’ oranı yüzde 58.31’e ulaştı" dedi.


Başkan Gökçek, Mart ayı içerisinde yaptırdığı anketlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 27 Mart’ta yapılan son ankette Ankara’da “evet” oylarının yüzde 58,31’e ulaştığını belirten Başkan Gökçek, “Hedef inşallah yüzde 60” ifadelerini kullandı.


Gökçek, takipçileriyle paylaştığı tweette, 1 Mart’ta yaptırdığı ankette ‘evet’ oylarının yüzde 55,4 çıktığını, 9 Mart’taki ankette bu oranın yüzde 56,2’ye yükseldiğini ve en son 27 Mart’ta Ankara genelinde 7 bin 119 kişinin katılımıyla yapılan ankette ’evet’ oylarının yüzde 58.31’e ulaştığını belirtti. Gün geçtikçe referandumda ’evet’ oyu kullanacak kişi sayısında hızlı bir yükseliş görüldüğünü, bunun Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu kaydeden Gökçek, “Ankara genelinde yaptırdığımız anket, yıllardır deneyimlerden gördüğümüz kadarıyla Türkiye genelinin ya bir puan önünde ya bir puan arkasında çıkar. Şimdi Hedef inşallah yüzde 60” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.