GENEL - 30 Mart 2017 Perşembe 13:19

Afet durumunda çocuğunuzla nasıl buluşacaksınız?

A
A
A
Afet durumunda çocuğunuzla nasıl buluşacaksınız?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) eğitmenleri, afet durumunda iletişim araçları kesilirse ailelerin çocuklarıyla nasıl buluşabileceklerini anlattı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) eğitmenleri, afet durumunda iletişim araçları kesilirse ailelerin çocuklarıyla nasıl buluşabileceklerini anlattı.


Çankaya Belediyesinin hobi ve meslek edindirme kurslarının yanı sıra farklı konularda eğitim seminerleri düzenlediği Çankaya Evlerinde son olarak "Afet Bilinci Eğitimi” gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile birlikte Umut Çankaya Evi’nde düzenlenen seminere kursiyerlerin yanı sıra semt sakinleri de katıldı. Türkiye’nin bir afet ülkesi olduğunu vurgulayan AFAD eğitmeni Sibel Dilli, “Afetlerle birlikte yaşamayı ve birey olarak neler yapabileceğimizi öğrenmek zorundayız” dedi.


Ankara’nın Kuzey Anadolu fay hattında bulunmasının yanı sıra sel ve heyelanın da yaşanabildiği bir şehir olduğunu belirten Dilli, yangın ve teknolojik kazalara karşı da tedbirli olunması gerektiğini kaydetti. Katılımcılara “Herhangi bir afet durumunda, çocuklarınızla nasıl buluşabileceğinizi biliyor musunuz?” sorusunu yönelten Dilli, şunları kaydetti:


“Afet durumunda ilk 72 saat hayati önem taşır. Yardım gelene kadar neler yapılması gerektiğini bilmek lazım. Örneğin herhangi bir sorun yaşanmadan önce yürüme mesafesindeki yeşil alanlar belirlenmeli ve tüm iletişim araçlarının kesildiği bir afet anında aile bireylerinin orada buluşacağı konusunda hemfikir olunmalı. Akaryakıt, boya gibi yanıcı ya da patlayıcı maddelerin bulunduğu iş yerleri ve atölyelerden uzak durulmalı. Dar ya da eğimli yollar, çıkmaz sokaklar acil durumlarda kullanılmamalıdır.”


Ev alırken de yapılması gerekenler olduğunu vurgulayan Sibel Dilli, evin zemin etüdü denetimi, iskan ruhsatı gibi belgelerinin mutlaka görülmesi gerektiğini belirtti. Dilli, evin içinde duvar yıkımına gidilmesinin çeşitli riskler doğurabileceğini de ifade etti.


“Afet Bilinci Eğitimi” dileyen herkesin katılımına açık olarak tüm Çankaya Evlerinde veriliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti. Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile, Malatya’mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası’nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya’mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.