GENEL - 25 Nisan 2017 Salı 11:15

(Özel Haber) Stres atmak isteyen doktorun içinden "müzisyen, tamir ustası ve aşçı" çıktı

A
A
A
(Özel Haber) Stres atmak isteyen doktorun içinden "müzisyen, tamir ustası ve aşçı" çıktı

20 yıldır kadın doğum hekimi olarak görev yapan Gurur Polat, hobi olarak müzisyenlik, tamircilik ve aşçılık yaparak stres atıyor.

20 yıldır kadın doğum hekimi olarak görev yapan Gurur Polat, hobi olarak müzisyenlik, tamircilik ve aşçılık yaparak stres atıyor.


20 yıldır kadın doğum hekimi olarak mesleğini sürdüren Gurur Polat, stres atmak için farklı hobiler edinirken evin her bir köşesine girdi. Ev halkının zaman zaman şikayetleri olsa da hobilerinin kendisine huzur verdiğini belirten Polat, işinden arta kalan zamanlarda evine kurduğu stüdyoda müzikle uğraşıp, evinin tamirat işlerini yapıyor. Mutfağa da giren Polat, 6 aylık aldığı kurs ile bir büfe nasıl düzenlenir, yemek nasıl yapılır öğrendi.


Tüp bebek alanında çalışan Kadın Doğum Hekimi Gurur Polat, "Bu yoğunlukta mutlu ettiğimiz ve mutlu edemediğimiz aileler var. Mutlu ettiklerimizin mutluluğu bizim için sevinç tabi ki. Ancak amacına ulaşamayan ailelerle her gün oturup biz de üzülüyoruz. Bu da insanda bir miktar stres ve yük yapıyor. Bunun üzerine bizler de çeşitli hobiler bularak stresten kurtulmaya, rahatlamaya çalışıyoruz. Benim de birkaç tane hobim var, bunların başında müzik geliyor. Müzik dinlemesi evet güzel bir şey ama buna biraz da katılırsanız bu sizi daha çok rahatlatıyor. Her şey bir darbukayla başladı açıkçası. Kızımı voleybol maçlarında tribünlerde desteklemek için bir darbuka aldık, sonrasında def geldi, ardından elektronik bateri, elektronik piyano, sonra bir başka alet, sonra başka derken fark etmeden burası ufak bir stüdyo oldu" ifadelerini kullandı.



"Sanatçılar kusuruma bakmasın"


Akşamları eşinin izin verdiği sürece biraz rahatlamak için baterinin başına geçtiğini aktaran Polat, "Bir müzik açıp ona eşlik etmeye çalışıyorum, ona uyup uymamak da bir sıkıntı değil, çünkü bu bir hobi. Profesyonel bir sanatçı değilim, sanatçılar kusuruma bakmasın. Zaman içinde kendimi geliştireceğim elbette ama profesyonel olmaya da niyetim yok. 50 küsür yaşındayım, biraz rahatlasam, biraz huzur duysam bana yeter" diye konuştu.



Evin hem tamir ustası hem de aşçısı


Bir diğer büyük hobilerinden birisinin de evde tamirat yapmak olduğunu söyleyen Polat, Amerika’ya gittiğinde orada insanların eve usta çağırmaktan kaçındıklarını ve pahalı olmasından dolayı pek çok işi kendilerinin yaptığını ifade ederek, "Ben de yapabilirim, neden yapamayayım” diye düşündüğünü dile getirdi. Tamirat işlerine elektrik sigortalarından başlayan Polat, sonrasında hat döşeme, kablo çekme, kaçıran musluk tamiratı, beton dökme ve dam aktarılması derken en son kaynak makinesi aldığını belirtti. Bu arada mutfağa da girdiğini kaydeden doktor, 6 aylık kurs aldıktan sonra bir büfe nasıl düzenlenir, yemek nasıl yapılır gibi şeyleri öğrendiğini söyledi. Bir tek pasta yapmaya girişmediğini, pasta için gramajın önemli olduğunu, o noktada da bunun hobilikten çıktığını anlatan Polat, "Siz bana sadece malzeme verin ve ne tür bir yemek istediğinizi söyleyin. Çünkü genel olarak hepsinin kimyası birbirine benziyor, göz kararı yapılabiliyor ama pastada öyle değil. Son zamanlarda biraz daha doğala döndüm ve ekmeğe geçtim. Hazır mayayla yaptığınız zaman çok kolay ama doğal maya ile yapmak beni son derece uğraştırdı" şeklinde konuştu.



"Hobilerim rahatlama kapım"


Meslektaşlarının da kendisi gibi hobiler bulduğunu söyleyen Polat, kimisinin pul biriktirdiğini, kimisinin resim veya heykel yaptığını veya kimisinin maça gittiğini belirtti. Polat, maça gitmektense kötü de oynasa oynamayı tercih ettiğini ifade etti. Hobilerinin kendisinin rahatlama kapısı olduğunu belirten Polat, aile bireylerinin müzik sesinden rahatsız olup olmadıkları, bu konuda kendisinden şikayetçi olup olmadıkları sorusuna, "Aile bireylerim zaman zaman destekliyor. Allah’tan kulaklık takıp da bateri çalabiliyorum ama yine de o pedlerin üstündeki sesler diğer kata kadar gidebiliyor" yanıtını verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.
Antalya Antalya’da Pakistanlı kadın kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı Antalya’da 59 yaşındaki Pakistanlı asıllı kadın, yaşadığı evin mutfağında kanlar içerisinde ölü bulundu. Boynunda ve kol kısmında bıçak kesileri bulunan kadının birlikte yaşadığı İngilizce öğretmeni oğlu ise polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Olayla ilgili cinayet şüphesi araştırılmaya devam ediliyor. Olay, saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı A. A. Q. (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İngilizce öğretmeni oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesini alınan kadının oğlu A. A. Q kelepçeleyerek gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.