GENEL - 23 Eylül 2017 Cumartesi 12:30

TSK, hainlere göz açtırmıyor

A
A
A
TSK, hainlere göz açtırmıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadele kapsamında 22 Eylül 2017’de düzenlenen operasyonlarla ilgili bilgilendirme yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadele kapsamında 22 Eylül 2017’de düzenlenen operasyonlarla ilgili bilgilendirme yaptı.


TSK’dan yapılan açıklamaya göre, Elazığ/Karakoçan’da, güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmadan kaçan bölücü terör örgütü mensubu üç terörist, silahlı İHA ile gerçekleştirilen atış sonucu etkisiz hâle getirilmiş, bir terörist yaralı olarak ele geçirildi.


Hakkâri Şemdinli’de, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hâle getirilmiş, bir Kalaşnikof piyade tüfeği ve iki el bombası ele geçirildi.


Mardin Kızıltepe’de keşif ve gözetleme vasıtalarıyla üs bölgelerine ve karakollara saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristlere yönelik, 21 Eylül 2017 tarihinde düzenlenen hava harekâtı sonrası bölgede icra edilen temas aramasında, bölücü terör örgütü mensubu iki terörist cesedi, bir Kalaşnikof piyade tüfeği ve bir RPG-7 roketatar ile birlikte ele geçirildi.


Batman Hasankeyf’te, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, tespit edilen bir mağara içerisinde bir adet Biksi makineli tüfek, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir adet tabanca, 24 adet el bombası, 12 adet el yapımı patlayıcı, dört adet roketatar mühimmatı, 775 adet muhtelif cins ve miktarda hafif silah fişeği, bir adet mini termal silah dürbünü, 30 kg amonyum nitrat, 320 m kablo ile bir miktar yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.


Hakkâri Yüksekova’da, devam eden hava destekli operasyonda, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait barınak ve sığınaklar düzenlenen hava harekâtı ile imha edildi.


Diyarbakır Lice’de, devam eden operasyonda, 565 kg esrar, 250 kg gıda maddesi, çok miktarda yaşam malzemesi, 17 adet Dragunov keskin nişancı tüfek fişeği ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan beş adet tüp, üç adet el yapımı patlayıcı devresi, üç adet küçük telsiz ve bir akım ölçer ele geçirildi.


Hakkâri/Merkez’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, 21 adet antitank roketatar mühimmatı, bir adet akım ölçer, 4.000 m kablo ele geçirildi.


Batman/Kozluk’ta, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.