GENEL - 21 Kasım 2017 Salı 16:57

Ankara’ya kar yağdı lastikçiler bayram etti

A
A
A
Ankara’ya kar yağdı lastikçiler bayram etti

Ülke genelinde etkili olan kar yağışı en çok Ankaralı lastikçileri sevindirdi.

Ülke genelinde etkili olan kar yağışı en çok Ankaralı lastikçileri sevindirdi. Araçlarının lastiklerini değiştirmek için Ankaralılar lastikçilere akın etti.


Yaşanan yoğunluk ile ilgili İHA muhabirine konuşan oto lastik ustası Çahan Yaman, "Hava sıcaklığı düştü. Ve ondan sonra kar bir anda bastırınca, herkes lastik değiştirmeye akın etti. Geçen senelere oranla talep aynı. Emniyetli bir sürüş için kışın araç sahiplerine kış lastiği kullanmalarını tavsiye ediyorum. Kış lastiği kar düştüğünde alınan bir ürün değildir. Ekim aylarında lastiklerini takarak bu son dakika sıkıntısına girmemelerini öneriyorum" dedi.


Kış lastiği taktıran sürücü Serkan Soyaltun ise, "Kış ayı geldi. Kışlık lastikleri taktırma ihtiyacı duyduk. Sürücü arkadaşlara tavsiyem, illa kar yağmasını beklemesinler. Zamanında lastiklerini değiştirsinler. Yoksa kazalara sebep olabilirler. Karlı ve buzlanma olan yollarda görüş mesafesini korusunlar. Özellikle ani frenlerden kaçınsınlar. Hepimizin güvenliği için kış ekipmanlarını araçlarında bulundursunlar" ifadesini kullandı.


Yaşanan yoğunlukla ilgili çalışanları lastikçi çalışanları ise 150’ den fazla aracın lastiğini değiştirdiklerini, işlerin çok yoğun geçtiğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Köprüköy muhtarlarından Aras Elektrik’e ziyaret Sorumluluk bölgesindeki illerden biri olan, Erzurum’un Köprüköy ilçesindeki muhtarlar Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş’ı ziyaret ederek; plaket takdim etti. Genel Müdürlük binasında yapılan görüşmeye Genel Müdür Fikret Akbaş, Erzurum İl Koordinatörü Hüseyin Öcal, Kurumsal İletişim Müdürü Murat Caf, Köprüköy İşletme Şefi Recayi Şimşek ve ilçe muhtarları katıldı. Mahalle muhtarlarıyla Köprüköy’ün ihtiyaç ve beklentileri konusunda fikir alışverişinde bulunan Genel Müdür Fikret Akbaş, “Yaptığımız yatırımlarla ilçemizde büyük bir iyileşme sağladık. Artık ilçemizde elektrik kesinti sayısı ve sürelerini yok denecek kadar asgari seviyeye indirdik. Bölgemizdeki ihtiyaçlar doğrultusunda eksik görülen noktalara en iyi ve en kaliteli hizmeti hızlı bir şekilde götürme gayreti içerisindeyiz. Amacımız, sizlere kesintisiz enerji hizmeti sağlamak. Ayrıca sizler bizim için çok değerlisiniz. Halkımızdan gelen taleplerin bize ulaşmasında önemli rol üstleniyorsunuz. Özverinizden ve ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. Köprüköy muhtarları, Aras EDAŞ’ın çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, taleplerinin hızlı karşılandığını belirtti. Yapılan hizmetlerden dolayı Genel Müdür Fikret Akbaş’a ve Erzurum İl Koordinatörü Hüseyin Öcal’a teşekkür ederek, plaket takdim etti.
Kütahya Epilepsi hastası çocuğa Almanya’dan tekerlekli sandalye Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan epilepsi hastası 9 yaşındaki Yemliha İsmail Çağmel’e Almanya’nın Hamburg şehrindeki yardımseverler tarafından tekerlekli sandalye temin edildi. Almanya’nın Hamburg şehrinde uzun yıllar engelli derneğinde yöneticilik ve başkanlık yapan, gazeteciliğin yanı sıra sağlık kuruluşunda iş yeri temsilcisi ve Türk kökenli milletvekilinin basın danışmanlığını yapan Ali Akdemir, Tavşanlı’da yaşayan 9 yaşındaki Serapalpalsi Epilepsi hastası İsmail Çağmel’e tekerlekli sandalye getirdi. Aynı zamanda Beşiktaşlı olan Çağmel’e atkı, forma ve çeşitli hediyeler de verildi. Ali Akdemir, Almanya’da bulunan Tavşanlılı Osman Soycan’a, katkı sunan Orhan Dilek ve sanatçı Pınar Ergin’e, bir çocuğun mutlu gülüşüne katkı sağlamalarından dolayı teşekkür etti. Akdemir, "Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde 9 yaşındaki Serebral palsili Epilepsi tanısı konulan engelli çocuğumuzun hayatını kolaylaştırmak amacıyla özel engelli sandalyesini gidip bizzat kendisine teslim ettim. Bir emanet daha yerine, sahibine ulaştı. İyiliğe vesile olup, çocuğumuzun yüzünde gülümsemeye neden olan yardımsever, paylaşımcı dost yüreklere teşekkür ediyorum. İyiki sizin gibi yüreği güzel insanlar var hala bu toplumda. Hayatı paylaşmak için engel yok" dedi. Akdemir, yapılacak küçük bir desteğin bir engellinin tekerlekli sandalyesinin vidası, eğitime bir katkı veya sağlık hizmetinde iğne olabileceğini belirtti. Bu mutlu gülüşlere katkı sağlayan duyarlı herkese teşekkür etti. Belediye çevre temizlik biriminde çalışan baba Yusuf Çağmel ise engelli bir çocuğa sahip olduğunu ve kendisinin de engelli adayı olduğunu söyledi. Birçok ilde engelliler için taksi olduğunu ve Tavşanlı’da da bir engelli taksi olmasını istediğini belirtti. Çağmel, engellilerin hastaneye gitmek için taksi tutmak zorunda kaldığını ve bunun da masraflı olduğunu vurguladı. Anne Zahide Çağmel ise "Çocuğum epilepsi hastası ve yüzde 90 engelli durumu var. Böyle bir araca ihtiyacımız vardı. Hepsine çok teşekkür ederim. Engelliler yalnız değildir, hayat birbirine omuz verince güzel oluyor. Sağolsunlar Almanya’dan buraya getirdiler ve emaneti teslim ettiler." Almanya’dan gelen tekerlekli sandalyenin engelli çocuğa büyük bir mutluluk yaşattığı ve bu güzel olayın tüm topluma örnek olması gerektiği belirtildi.