GENEL - 22 Kasım 2017 Çarşamba 10:06

Sosyal Güvenlik Uzmanı Nacar: “İşverenin eksik bildirimini Alo 170’e mutlaka ihbar edin"

A
A
A
Sosyal Güvenlik Uzmanı Nacar: “İşverenin eksik bildirimini Alo 170’e mutlaka ihbar edin"

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, priminin eksik yatırılmasının emekli maaşını etkilediğini belirterek, işverenin eksik bildiriminin Alo 170’e mutlaka ihbar edilmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, priminin eksik yatırılmasının emekli maaşını etkilediğini belirterek, işverenin eksik bildiriminin Alo 170’e mutlaka ihbar edilmesi gerektiğini söyledi.


Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, emekli maaşını yükseltmenin yollarını anlattı. İlk olarak haksızlığa karşı tedbir alınması gerektiğini belirten Nacar, "Örneğin Antalya’da bir otelde çalışan aşçı, 10 bin 530 lira maaş alıyor fakat işvereni primini asgari ücret üzerinden yatırıyor. Bu hem SGK’yı zarara uğratıyor hem de aşçının alabileceği 7,5 kat fazla emekli maaşının önüne geçiyor" dedi.


İşverenin eksik bildiriminin Alo 170’e mutlaka ihbar edilmesi gerektiğinin altını çizen Nacar, birden fazla iş yerinde sigortalı olarak çalışmanın da emekli maaşını yükselteceğini belirterek, "Bir ayda üç iş yerinde çalışırsanız 90 gün priminiz yatar ancak SGK 30 günü kabul eder. Geri kalan 60 günün parasını vermek istediğinde bunu prim kazancına ekletirseniz daha yüksek emekli maaşı alırsınız" dedi.


Sigorta primini dışarıdan ödemenin de emekli maaşını yükselten bir diğer yol olduğunu belirten Nacar, isteğe bağlı ödemelerin 4/B üzerinden yapıldığını hatırlatarak, "Patronunuzla konuşup ’primimi yükseltin ben cebimden ödeyeceğim’ diyebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.