ASAYİŞ - 22 Kasım 2017 Çarşamba 13:28

Ankara Garı önündeki bombalı terör saldırısı davası

A
A
A
Ankara Garı önündeki bombalı terör saldırısı davası

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen bombalı terör saldırısıyla ilgili 36 kişinin yargılandığı davada tanık ifadeleri dinlenildi.

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen bombalı terör saldırısıyla ilgili 36 kişinin yargılandığı davada tanık ifadeleri dinlenildi.


Ankara Garı önünde DEAŞ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen ve 102 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısıyla ilgili açılan davanın görülmesine devam edildi. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davaya, tutuklu sanıklar, taraf avukatları ve müştekiler katıldı. CHP’li bazı milletvekilleri de davayı takip etti. Bugünkü duruşma, müştekilerin beyanlarının alınmasıyla başladı. Sanıklardan şikayetçi olduklarını belirten müştekiler, davaya katılma talebinde bulundu. Daha sonra tanık ifadelerinin alınmasına geçildi. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünde görevli Başpolis Memuru Tahir Sarıışık, sanıklardan hiçbirini tanımadığını, TEM şubede hiç çalışmadığını söyledi. Sanıklardan Suphi Alpfidan’ı hiç görmediğini belirten Sarıışık, 45 gün önce isminin davada geçtiğini öğrendiğini, internetten araştırma yaptığında isminin Suhpi Alpfidan tarafından sarfedildiğini gördüğünü ifade etti. Sarıışık, Alpfidan ile ilgili hiçbir bilgisinin, çalışmasının, görüşmesinin olmadığını dile getirerek, "Benim için Suphi Alpfidan ismi hiçbir şey ifade etmiyor. Bu davaya gelmem tesadüfen öğrenmemle ilgilidir. Tarafıma hiçbir kolluk kuvvetinden bildiri gelmedi. Davanın sağlıklı yürümesi için kendi irademle buraya geldim" diye konuştu.


Mahkeme Başkanı Selfet Giray, sanık Alpfidan’a Sarıışık’ı tanıyıp tanımadığını sordu. Alpfidan, "Benim bahsettiğim kişi bu değil, ilk defa burada görüyorum" dedi.


Sarıışık’ın ardından ifadesi dinlenilen tanık Bestami Beyazıd Duman, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünde müdür yardımcılığı görevini yürüttüğünü ifade ederek, 2017 Nisan ayına kadar bu görevde kaldığını, daha sonra ise bir soruşturma kapsamında açığa alındığını, 18 Temmuz 2017’de ise emekli olduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı Giray, Alpfidan’ın mahkeme huzurunda yaptığı savunmasında, Gaziantep’te emlak işiyle uğraştığını, DEAŞ’lı olduğunu öğrendiği bazı kişileri polise bildirdiğini ve bu kapsamda operasyonlar yapıldığını söylediğini anımsatarak, "Suphi Alpfidan ile Gaziantep’te görüşme yaptınız mı, size DEAŞ ile ilgili bilgi verdi mi?" sorusunu yöneltti. Duman, Alpfidan ile hiç görüşmediğini, sanığı tanımadığını ve kendisinden bilgi almadığını öne sürdü. Duman, TEM’in istihbarat çalışması yapmasının yasak olduğunu, TEM’in operasyonel birim olduğunu kaydetti.


Söz hakkı verilen Alpfidan, "Bu şahsı gördüm. Kendisini TEM müdürü olarak biliyordum. Kendisinin arkadaşı karakolda görev yapıyor. Onunla diyaloğa geçtim ve durumu anlattım. O da bana ’TEM şube müdürü arkadaşım, selamımı söyle ilgilenir’ dedi. Yanına gittiğimde istihbarattan birini aradı, telefonu verdi çıktım. Bestami Beyazıd Duman ile görüşmemi söyleyen arkadaşın ismini hatırlamıyorum. O arkadaşın ismini söylerse ben de hatırlarım. Sizinle aynı cemaatten de olabilir. Cemaatleri belli, kendisi benden iyi biliyor. Neden beni tanımadığını söylüyor, neden gerçeği ortaya çıkarmıyorlar?" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.