SPOR - 13 Aralık 2017 Çarşamba 16:25

Ümit Özat: “Ben böyle uygun gördüm”

A
A
A
Ümit Özat: “Ben böyle uygun gördüm”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Kars 36 Spor maçı sonrası, Orhan Şam oyundayken kaptanlık pazubandını Zeki Yavru’ya vermesinden dolayı tribünden gelen tepkilere cevap verdi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Kars 36 Spor maçı sonrası, Orhan Şam oyundayken kaptanlık pazubandını Zeki Yavru’ya vermesinden dolayı tribünden gelen tepkilere cevap verdi. Özat, "Zeki bu takımın lider oyuncularından. Bunu ben böyle uygun gördüm" dedi.


Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur 2. maçında Gençlerbirliği sahasında Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi Kars 36 Spor’u konuk etti. Gençlerbirliği sahadan 2-1 galip ayrılırken maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özat, “İlk yarı çok kayda değer pozisyonların olmadığı bir ilk yarı oldu. Devre arasında oyuncularıma uyarıda bulundum. Hiçbir rakibimizi küçümseme hakkımızın olmadığını, rakip kim olursa olsun saygı duymak gerektiğini söyledim. İkinci yarıda yaptığımız değişikliklerle, özellikle ilk 20 dakika içinde çocuklar iyi bir baskı kurdular. Ama 2-0’dan sonra çok farklı şekilde artırma şansımız vardı. Bu da tamamen laubaliliğin getirmiş olduğu nedenlerdi. Karsspor’a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.



“Zeki bu takımın lider oyuncularından”


Uğur Çiftçi’yi oyundan alırken, kaptanlık pazubandını Zeki Yavru’ya takması ile ilgili konuşan Özat, “Takmış olduğum bant gerekli açıklamayı gösteriyor. Zeki devamlı oynayan bir oyuncu, Orhan bu kulübe hizmet eden bir oyuncumuz. Ben orada Zeki’ye olan güvenimi bir kez daha göstermek istedim. Çünkü Zeki bu takımın lider oyuncularından. Bunu ben böyle uygun gördüm” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)