POLİTİKA - 18 Aralık 2017 Pazartesi 22:22

Dışişleri Bakanlığı BM Güvenlik Konseyi’nin Kudüs kararını kınadı

A
A
A
Dışişleri Bakanlığı BM Güvenlik Konseyi’nin Kudüs kararını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Kudüs konusunda BM Güvenlik Konseyine sunulan karar tasarısının 14 olumlu oya karşı tek bir aleyhte oyla veto edilmesini esefle karşıladığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, Kudüs konusunda BM Güvenlik Konseyine sunulan karar tasarısının 14 olumlu oya karşı tek bir aleyhte oyla veto edilmesini esefle karşıladığını açıkladı.


Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Kudüs konusunda BM Güvenlik Konseyine sunulan karar tasarısının 14 olumlu oya karşı tek bir aleyhte oyla veto edilmesini esefle karşılıyoruz. Uluslararası hukuk ve meşruiyet gözetilerek hazırlanan, tüm ülkelere Kudüs konusunda ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarına uyma çağrısında bulunan söz konusu tasarının ABD tarafından veto edilmesi, bu ülkenin tarafsızlığını yitirdiğini bir kez daha ortaya koymuştur” denildi.


Açıklamada, “ABD’nin oylamada yalnız kalmış olması, Kudüs’le ilgili kararının hukuk dışılığının en somut göstergesidir. BM Güvenlik Konseyinin bölgesel barış ve istikrar üzerinde yansımaları olacak böyle bir konuda tüm uluslararası toplumun iradesine aykırı olarak işlevsiz bırakılması kabul edilemez. Türkiye olarak Filistin Devleti’nin ve halkının her zaman yanında olmaya, başta BM Genel Kurulu olmak üzere tüm uluslararası platformlarda Filistin’in haklı mücadelesini ve bu yöndeki çabalarını desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep HKÜ’lü Akademisyenlerin, Sınıraşan Kitlesel Göçle Radikalleşmesi ilişkisine yönelik projesi başladı Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenker Korhan Demir’in proje yürütücülüğünü yaptığı, “Sınıraşan Kitlesel Göç Kaynaklı Radikalleşme: Risk ve Nedenlerinin Belirlenmesi ile Uyum Politikalarının Güçlendirilmesi” konulu 1001 projesi başladı. Açılış programı Cine Amfi’de, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Dekanı Prof. Dr. Hanifi Aslan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Vali Yardımcıları Murat Akyüz ve Hüseyin Kaptan, öğretim elemanları ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Proje ekibinde İİSBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenker Korhan Demir’in yanı sıra HKÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramin Aliyev, Başkent Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zuhal Yeniçeri, Başkent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Onur Bilginer ve HKÜ İİSBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aliyev’in bulunduğu proje; Sınıraşan kitlesel göçle ilgili göç eden ve göçü kabul eden toplumda radikalleşme riskinin var olup olmadığını araştırarak radikalleşme düzeyleri üzerinde etkili olan risk faktörleri ile nedenlerini tespit etmek ve bu risklerin yönetimi ile toplumsal uyumu güçlendirmeye ilişkin politika ve program önerileri geliştirmeyi planlıyor.