GENEL - 28 Aralık 2011 Çarşamba 12:45

ASO BAŞKANI ÖZDEMİR: "2012 YILINDA DA YÜZDE 4`ÜN ÜZERİNDE BÜYÜYECEĞİMİZİ TAHMİN EDİYORUM"

A
A
A
ASO BAŞKANI ÖZDEMİR: "2012 YILINDA DA YÜZDE 4`ÜN ÜZERİNDE BÜYÜYECEĞİMİZİ TAHMİN EDİYORUM"

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdemir, "2012 yılında da yüzde 4’ün üzerinde büyüyeceğimizi tahmin ediyorum" dedi.
ASO aralık ayı olağan Meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, son günlerde gündemi meşgul eden Fransa’daki sözde soykırım inkar yasasının, ikili ilişkileri derinden sarsacağını söyledi. Özdebir, 1915 yılında yaşanan olayların araştırılmasını tarihçilere bırakmak gerektiğini vurguladı. 1915 olaylarının 100. yılında Türkiye’nin tüm dünyada lobi çalışmalarını arttırması gerekeceğini belirten Özdebir, Fransa Meclisi’nde kabul edilen yasa tasarısı hakkında, "Bize kara
çalmaya çalışıyorlar ama onlar bizden daha karalar" şeklinde konuştu.
Özdebir, Türk ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde beklentilerin üzerinde bir hızla yüzde 8,2 büyüdüğünü ifade etti. Bu büyümenin özel tüketim ve yatırım harcamalarındaki artışın yanı sıra, ihracattaki artıştan kaynaklandığını kaydeden Özdebir, "Böylece yılın ilk dokuz ayındaki büyüme yüzde 9,6 olmuştur" şeklinde konuştu.
Özdebir, 2011 yılındaki yüksek büyümenin en memnuniyet verici sonuçlarından birinin işsizlik oranındaki düşüş olduğunu belirtti. Özdebir, 2012 yılında küresel ekonomideki gelişmelere bağlı olarak ekonomik büyümenin devam edeceğini ve yüzde 2 ile yüzde 4 arasında bir büyüme sağlanabileceğini belirtti. Özdebir, "Ben yüzde 4’ün üzerinde büyüyeceğimizi tahmin ediyorum" dedi.
Özdebir, 2012 yılında Türkiye’nin ekonomik tedbirlerle büyüme rakamlarını geliştirebileceğini söyledi. Özellikle AB’deki ekonomik tedbirlerin, Türkiye’nin ihracatını olumsuz yönde etkileyebileceğini söyleyen Özdebir, küresel ekonomideki olumsuz gelişmelerin, sermaye hareketlerinde sert dönüşlere de yol açabileceğini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’ın 59 köyüne gece görüş ve yapay zeka destekli kamera sistemleri kuruldu Erzincan Valiliği himayelerinde başlatılan “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında Erzincan İl Özel İdaresi tarafından 59 köye gece görüş ve yapay zeka destekli kamera sistemleri kuruldu. Erzincan Valiliği Sosyal Medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda; “ Sizin gözünüz ulağınız olmaya karalıyız. Gece, gündüz, uzak, yakın, yaz, kış demeden. Biz her şeyden önce sizin huzurunuz ve güvenliğiniz için varız. Proje kapsamında Erzincan il merkezine bağlı 59 köyün tamamında gece görüş ve yapay zeka destekli plato okuma yazılımını içeren kamera sistemi kuruldu. İlçelerde de kurulum devam ediyor. Teknolojinin tüm imkânları sizin için görevde. Can Erzincan’da asayiş Berkemal” denildi. Erzincan Merkez Hancı Çiftliği köyü Muhtarı Resul Çetin yaptığı konuşmasında; “Köyümüze Valimiz Hamza Aydoğdu’nun talimatları ile proje kapsamında yıllardır beklediğimiz gece görüş ve yapay zekâ destekli plato okuma yazılımını içeren kamera sistemi kuruldu. Valimize çok teşekkür ederiz. Malumunuz köylerimizde ki en büyük sıkıntı hayvan hırsızlıklarına karşı büyük bir önlem alınmış oldu. Bundan dolayı köylülerimiz çok memnun ve kendilerini daha iyi güvende hissediyorlar.” dedi. Saztepe köyü Muhtarı Talat Doğan ise kameraların takılmasından dolayı memnuniyetlerini belirterek, “Köyümüze giren çıkanı görüyoruz, hırsızlık olayı olduğu zaman onu belirleyebiliyor ve buluyoruz. Yola çıkan hayvanın kime ait olduğunu görüyoruz, çok güzel bir sistem. Allah devletimizden razı olsun” diye konuştu. Uluköy köyü Muhtarı Kenan Okumuş da köye kurulan kamera sistemlerinden dolayı teşekkür ederek, “Köyümüzde ki hayvan hırsızlıklarına karşı alınabilecek tedbirler açısından beklediğimiz bir projeydi. Projeyi tamamladıkları ve köyümüze getirdikleri için Valimiz Hamza Aydoğdu’ya Vali Yardımcımız ve İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat’a birlik müdürümüze köyüm ve şahsım adına teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.