POLİTİKA - 19 Mart 2018 Pazartesi 23:32

Dışişleri Bakanlığından ABD’ye Afrin yanıtı

A
A
A
Dışişleri Bakanlığından ABD’ye Afrin yanıtı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün Afrin’deki durum hakkında bugün yaptığı açıklama, ABD makamlarının Zeytin Dalı Harekatı’nın gerekçesini, amacını ve mahiyetini hala idrak edemediklerini veya maalesef anlamak istemediklerini göstermektedir” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün Afrin’deki durum hakkında bugün yaptığı açıklama, ABD makamlarının Zeytin Dalı Harekatı’nın gerekçesini, amacını ve mahiyetini hala idrak edemediklerini veya maalesef anlamak istemediklerini göstermektedir” dedi.


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün Afrin’deki duruma ilişkin açıklaması hakkındaki bir soruyu cevapladı. ABD’li sözcünün yaptığı açıklamanın, ABD makamlarının Zeytin Dalı Harekatı’nın gerekçesini, amacını ve mahiyetini idrak edemediklerini veya anlamak istemediklerini gösterdiğini aktaran Aksoy, “ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün Afrin’deki durum hakkında bugün yaptığı açıklama, ABD makamlarının Zeytin Dalı Harekatı’nın gerekçesini, amacını ve mahiyetini hala idrak edemediklerini veya maalesef anlamak istemediklerini göstermektedir. Zeytin Dalı Harekatı, bir terörle mücadele harekatıdır. Harekat, kesinlikle sivil halkı hedef almamakta, bilakis sivil halkı bir terör örgütünün baskı ve tahakkümünden kurtarmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, sivillerin zarar görmemesi için gerekli tüm önlemler alınmış, sivil halka insani yardım erişimi sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.


Afrin’de teröristlere karşı yürütülen harekatın DEAŞ ile mücadeleye zarar vereceği iddiasının her türlü temelden yoksun olduğunu aktaran Aksoy, Suriye’de terörizmle mücadeleye asıl zarar veren yaklaşımın, terörist bir gruba karşı bir başka terör örgütünün kullanılması ve bu terörist grubun kendi bölücü gündemini ilerleterek sahada oldubittiler ve demografik değişiklikler yapmasına göz yumulması olduğunu belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi, İlham Veren Kamu Yönetimi proje ödülünü aldı Kastamonu Üniversitesi, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Ankara Şubesi tarafından düzenlenen 24. Kamu Kalite Sempozyumu’nda “İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülleri’nde” önemli bir başarı elde etti. Kastamonu Üniversitesi, 2024 yılı “İlham Veren Kamu Yönetimi Ödülleri’nde "üniversite” kategorisinde sunduğu Kastamonu Teknokent bünyesindeki Girişim Vadisi Kuluçka Merkezince gerek çıktıları ve gerekse katılımcı yapısı ile 3 yıldır başarılı bir şekilde yürütülen ve ihtisas koordinatörlüğü tarafından desteklenen “İhtisas Odaklı Girişimcilik Yoluyla Teknolojik Altyapının ve Ar-Ge Çıktılarının Farklı Toplum Katmanlarında Sürdürülebilir Kalkınmaya Dönüştürülmesi Modeli” projesiyle yarıştı. Gerçekleştirilen ödül töreninde Kastamonu Üniversitesi, sunduğu yenilikçi ve sürdürülebilir projeyle jüri üyelerinden büyük beğeni topladı. Kastamonu Üniversitesi, “İlham Veren Kamu Yönetimi” proje ödülüne layık görüldü. Ödül töreninde KALDER yönetimi ve bağımsız jüri üyelerince de Kastamonu Üniversitesi ve proje çalışmaları büyük ilgi çekti ve övgüler aldı. Törende, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Kasım Yenigün de hazır bulundu. Ödül töreninde konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesinin bir aile olduğunu, başarının herkesin ortak başarısı olduğunu, marifet iltifata tabidir hükmünce bu ödülün kendilerini hem memnun ettiğini hem de motivasyonlarını artırdığını söyledi. Rektör Topal, Kastamonu şartlarında yürütülen bu kapsamlı projenin ulusal düzeyde bağımsız bir kuruluş tarafından ve çok sayıda başarılı proje başvurusu arasından ödüle layık görülmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, ihtisas üniversiteleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nin ne denli başarılı bir ekibe ve vizyona sahip olduğunun da bir göstergesi olduğunu vurguladı. Etkinlik, ödül takdiminin ardından son buldu.