ASAYİŞ - 20 Mart 2018 Salı 17:43

FETÖ’den aranan eski emniyet müdürü Ankara’da yakalandı

A
A
A
FETÖ’den aranan eski emniyet müdürü Ankara’da yakalandı

Hakkında yakalama kararı bulunan eski Erzurum Emniyet Müdürü Halil Turgut Yıldız, FETÖ’nün “gaybubet” evinde yakalandı.

Hakkında yakalama kararı bulunan eski Erzurum Emniyet Müdürü Halil Turgut Yıldız, FETÖ’nün “gaybubet” evinde yakalandı.


Başkent’te, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski Erzurum Emniyet Müdürü Halil Turgut Yıldız’ın Ankara’da olduğu istihbaratı üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışma neticesinde Halil Turgut Yıldız’ın Çankaya ilçesinde bir evde bulunduğunu belirleyen polis ekipleri eve operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyon sonucu Yıldız, FETÖ’nün “gaybubet” evinde yakalanarak gözaltına alındı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Enerjisa Enerji’den Adana Karataş’ta sürdürülebilir balıkçılığa destek Elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, balıkçılığın ana geçim kaynağı olduğu Adana Karataş’ta gerçekleştirdiği ‘Sürdürülebilir Balıkçılığa Destek’ projesi ile bölge halkına yeni bir gelir alanı ve ek istihdam sağlamayı amaçlıyor. Türkiye’nin enerji dönüşümüne ‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla öncülük ederek enerji verimliliği ve kurumsal sosyal sorumluluklar konusunda farkındalık oluşturan Enerjisa Enerji, Karataş Belediyesi ve Karataş Su Ürünleri Kooperatifi iş birliği ile gerçekleştirdiği ‘Sürdürülebilir Balıkçılığa Destek’ projesi ile döngüsel ekonominin uçtan uca düşünülmüş bir örneğini hayata geçiriyor. Projede Karataş Belediyesi ve Karataş Su Ürünleri Kooperatifi iş birliği ile deniz ve limandan toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırılacak, balık ağları ileri dönüşüm ile farklı ürünlerde girdi olarak kullanılacak. Üretim aşamasında kadınların istihdam edileceği bu ürünler ile birlikte hem döngüsel ekonomi ile sürdürülebilir ve çevre dostu bir ekonomi oluşturacak hem de enerjide tasarruf sağlayan Güneş enerjisi santrali kurulumu, kapasite geliştiren eğitim programları ve atık yönetimi çözümleri ile uçtan uca bir çözüm ortaya konulacak. “Etki odaklı sürdürülebilirlik anlayışımızın bir sonucu’’ Karataş’ta sürdürülebilir bir balıkçılık ekosistemi oluşturma hedefiyle yola çıktıklarının altını çizen Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşcıoğlu, “Şirket olarak toplumsal fayda oluşturacak çalışmalarımızı sürdürülebilirlik etki odağı ile geliştiriyor ve hayata geçiriyoruz. Paydaşlarımız ile birlikte projeyi geliştirirken odağımız bölge insanı ve yerel kalkınmaydı. Bu proje ile birlikte doğaya terk edilmiş plastiklerin ileri dönüşümü sayesinde sadece çevre dostu bir fayda elde etmiyor, yeni ve döngüsel bir ekonomi de oluşturuyoruz. Kadınlar için kapasite geliştiren ve gelir getirici bir faaliyet olması sebebiyle iş ve aile hayatında kadının görünürlüğünü artırmak konusunda da mutluluk duyuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu projeyi etki odaklı sürdürülebilirlik anlayışımızın bir sonucu olarak görüyoruz ve yaklaşık 25 bin kişinin yaşadığı Karataş’ta ana geçim kaynağı olan balıkçılığın sürdürülebilir olması için önemli bir kilometre taşıdır. Adana Karataş’ta başlayan bu yolculuk, bölgedeki balıkçılığı ve genel olarak çevre bilincini güçlendirerek daha yaşanabilir bir dünya için önemli adımlar atmamıza olanak tanıyor. Herkes için daha iyi bir gelecek sağlamak adına konfor alanımızdan çıkıp var gücümüzle çalışmaya, sürdürülebilirlik etki alanlarımızı genişletmeye, gezegenimiz ve toplum için fayda sağlayan projeler için elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz” dedi.
Mersin Karamancılar Konağı Mersin kültürünü yaşatacak Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları hızla devam eden ve yüzde 60’ı tamamlanan ‘Mersin Mutfak Kültürü Evi ve Karamancılar Konağı’ndaki çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. Restorasyon süreci tamamlandıktan sonra Mersin kültürünü yaşatacak ve işlevlendirilen bölümleri ile halkın kullanımına açılacak olan eserin, kent açısından büyük öneme sahip olduğu belirtildi. Restorasyon çalışmalarına, esere sonradan eklenen kısımları kaldırarak başlayan ve sonrasında da yapıdaki gerekli güçlendirme işlemlerini yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi, işlevini yitiren yapı elemanlarını da yenileyerek çalışmalara devam ettiği kaydedildi. Yapıdaki bölümler restorasyon projesine uygun olarak Kuvayi Milliye Müzesi, Gastronomi Müzesi, mutfak çalışma atölyeleri, restoran ve İdari Ofisler olarak işlevlendirileceği ifade edildi. Yüzde 60’ı tamamlanan restorasyon çalışmalarına, esere sonradan eklenen kısımları kaldırarak başladıklarını ve sonrasında gerekli güçlendirme işlemlerini yaparak, işlevini yitiren yapı elemanlarını yenilediklerini belirten Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nda İnşaat Mühendisi olarak görev yapan Eren Canpolat, “Eserdeki bölümler restorasyon projesine uygun olarak Kuvayi Milliye Müzesi, İdari Ofisler, Gastronomi Müzesi, mutfak çalışma atölyeleri ve restoran olarak işlevlendirilecektir. Restorasyon süreci tamamlandıktan sonra, Mersin kültürünü yaşatacak ve işlevlendirilen bölümleri ile halkın kullanımına açılacak olan yapının, şehrimiz için büyük bir öneme sahip olacağını düşünüyoruz” dedi. "Karamancılar Konağı’nda Kuvayi Milliye ruhu da yaşatılacak" Restorasyon tamamlandığında 2 bloktan oluşan Karamancılar Konağı’nın zemin katında, Mersin Mutfak Kültürü’nün tarihten günümüze ziyaretçilere tanıtılması hedefleniyor. Ayrıca yapıda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kentin ileri gelenleri tarafından, Kuvayi Milliye hareketinin başlatılması yönündeki kararların alındığı toplantının da canlandırılması yapılacak. Yapının üst katında ise, yöresel yemeklerin sunulacağı bir restoran ile aşçılık eğitimlerinin verileceği mutfak atölyeleri yer alacak. 1800’lü yılların sonunda yapılan ve şehrin kuruluş zamanına denk gelen yapılardan biri olan Karamancılar Konağı, ilk zamanlar depo, işyeri ve konut amaçlı kullanılırken, sonraki yıllarda iş merkezi amaçlı olarak kullanılmış. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmalarına başlanmadan önce atıl halde olan yapı, uzun süre doğa şartları ve afetlere de maruz kaldığı aktarıldı.
Antalya Gazipaşa’da 1 ayda 169 araç ve 44 motosiklet trafikten men edildi Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde 1 Nisan ile 1 Mayıs tarihleri arasında 168 asayiş olayının yaşandığı Gazipaşa’da, 33 narkotik operasyonu yapıldı. 1 aylık dönemde ilçede 47 trafik kazası meydana gelirken, 169 araç ile 44 motosiklet trafikten men edildi. Gazipaşa’da, 1 Nisan- 1 Mayıs 2024 tarihleri arasında polis ve jandarma bölgesinde meydana gelen asayiş olaylarının istatistiki verileri paylaşıldı. Kurumlardan elde edilen bilgiye göre, Gazipaşa’da jandarma bölgesinde 47, emniyet bölgesinde 121 olmak üzere toplamda 168 asayiş olayı yaşandı. 33 narkotik operasyonu yapıldı İlçede huzur ve güven ortamının devamına yönelik çalışmalarına devam eden jandarma ve polis ekipleri, sorumluluk bölgelerinde yaptığı uyuşturucu operasyonlarında uyuşturucu tacirlerine göz açtırmadı. 1 Nisan- 1 Mayıs 2024 tarihleri arasında jandarma bölgesinde 4, emniyet bölgesinde 29 olmak üzere toplamda 33 narkotik operasyonu yapıldı. Polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 47 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 4 şahıs ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan narkotik operasyonlarında 16 gram esrar maddesi, 9 gram metanfetamin, 12 gram skunk maddesi ele geçirilirken, 1 adet ruhsatsız tüfeğe el konuldu. 1 ayda 47 trafik kazası meydana geldi Gazipaşa’da 1 Nisan- 1 Mayıs 2024 tarihleri arasını kapsayan 1 aylık dönemde toplamda 47 trafik kazası meydana geldi. Kazaların 7’si jandarma bölgesinde, 40’ı ise emniyetin sorumluluk alanında yaşandı. Bu dönemde meydana gelen kazaların 30’u yaralanmalı, 17’si de maddi hasarlı olarak kayıtlara geçti. Denetimler sıklıkla devam ediyor Aynı dönemde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde ise, jandarma bölgesinde 3 bin 533 araç, emniyet bölgesinde 9 bin 115 araç olmak üzere toplamda 12 bin 648 araç kontrol edildi. Bir aylık sürede gerçekleşen denetimlerde 169 araç trafikten men edildi. Motosiklet sürücülerine yönelik denetimlerini sıklaştıran kolluk kuvvetleri, jandarma bölgesinde bin 2, emniyet bölgesinde 708 olmak üzere toplamda bin 710 motosikleti kontrol etti. Yapılan kontrollerde 366 motosiklet sürücüsüne cezai işlem uygulanarak, 44 adet motosiklet trafikten men edildi. 748 aranan şahıs yakalandı 1 Nisan- 1 Mayıs 2024 tarihleri arasında şahıslar üzerinde de denetim yapan ekipler, jandarma bölgesinde 44 bin 297, emniyet bölgesinde 7 bin 195 olmak üzere toplamda 51 bin 492 şahısın bilgilerini sorguladı. Farklı suç ve ihlallerden arama kaydı bulunan 748 şahıs yakalanarak, adli makamlara sevk edildi.