GENEL - 12 Haziran 2018 Salı 09:32

Başkan Duruay, belediye personeli ile iftar sofrasında buluştu

A
A
A
Başkan Duruay, belediye personeli ile iftar sofrasında buluştu

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, belediye personeliyle iftar sofrasında buluştu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, belediye personeliyle iftar sofrasında buluştu.


Pembe Köşk Tesisleri’nde gerçekleşen iftar programına, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri ve belediye personelleri katıldı. İftar öncesi masaları tek tek dolaşan Başkan Duruay, belediye personeli ile tek tek selamlaştı ve ramazanlarını tebrik etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlanan iftar programında konuşma yapan Başkan Duruay, "Tutmuş olduğumuz oruçları, yapmış olduğumuz ibadetleri Mevla’m dergahında kabul ve makbul eylesin. Bizleri sevdiklerimizle beraber nice Ramazanlara eriştirsin" dedi.


Başkan Duruay, Gölbaşı Belediyesinde görevde 5. yılı bitirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:


"Hep beraber Gölbaşı’na büyük hizmetler yaptık. Yaptığımız her hizmette hepinizin emeği var. Allah razı olsun. Gölbaşı’na hizmet etmek, Gölbaşı Belediyesinin her kademesinde görev yapan kardeşlerimiz için artık bir vazife değil, vazifeden de öte bir namus şeref meselesi olmuştur. 15 Temmuz’da Gölbaşı halkımızın göstermiş olduğu o duyarlılık, vefakar, cefakar, canını dişine takıp çoluğunu çocuğunu, malını mülkünü hiç düşünmeden hayatını hiçe sayarak, sokağa çıkan Gölbaşılı hemşehrilerimize artık hizmet etmek görevden ötedir" diye konuştu.



"Mesai arkadaşlarımızla son 15 yılın en büyük yatırımını yaptık”


Konuşmasında ayrıca ’Konya Yolu Alta Alınması’ projesi ve Gölbaşılıların yıllardır beklediği Mogan Gölü’nün temizlenmesi projesinin son Gölbaşı’na yapılan son 15 yılın en büyük devlet yatırımları olduğuna dikkat çeken Duruay, "Gölbaşı’nda en büyük eksiklerden bir tanesi olan devlet hastanemizin yapımına da ruhsatı verdik. 2018 yılında Gölbaşı’na yakışır bir vaziyette, 250 yataklı hastanemize hep beraber kavuşacağız. Ayrıca hep söylediğim şey, Türkiye’nin başkenti Ankara, baş ilçesi de Gölbaşı’dır. Türkiye Gölbaşı’ndan idare ediliyor ama Gölbaşımızda MOBESE yoktu. Hatırlarsanız her ay bununla ilgili gazetelerde haberler olurdu. Şu anda Gölbaşı’ndaki MOBESE Ankara’da hiçbir ilçede olmayacak şekilde faaliyete geçti" ifadelerini kullandı.


Başkan Duruay’ın personelle buluştuğu iftar programı tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterileri ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul En çok kiralama teknoloji ürünlerinde yapılıyor Dünyada ve Türkiye’de elektronik atık sorunu hızla artarken bu soruna çözüm olan ürün kiralama oranları da aynı hızla artıyor. Kiralanan ürünlerin çoğunun teknoloji alanında yapıldığını belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, “En çok kiralanan ve kullanılan ürünler arasında telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri yer alıyor” dedi. Türkiye’de son yıllarda en çok telefon ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri kiralanıyor. Dünyada en hızlı büyüyen atık grubu arasında yer alan elektronik atıkların azaltılmasının yolu ise yine ürünlerin kullanım sürelerinin uzatılmasından geçiyor. Elektronik cihazları paylaşım ekonomisi modeliyle kullanıcılara sunarak atık çöplüğünün önüne geçmeyi hedefleyen YTÜ Yıldız Teknopark firmalarından Kiralabunu şirketinin Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, “En çok kiralanan ürünler arasında telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri yer alıyor. Mevsimsel olarak da yaz döneminde koşu bandı, scooter, oyun konsolu gibi ürünler öne çıkıyor” diyerek konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kullanıcıların büyük çoğunluğu teknoloji meraklıları Kısa süreli ihtiyaçların kullanıcıların ürün kiralamalarında önemli bir etken olduğunu belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, kullanıcıların önemli bir kısmının son teknolojiyi takip etmek isteyen bireylerden oluştuğunu ifade etti. Bazı tüketicilerin ürünü satın almadan önce deneyimlemek için kiralama yaptığını belirten Kapıcı şöyle devam etti; “Kiralama süreleri genellikle 1 aydan başlayarak 18 aya kadar değişebiliyor. Kısa süreli ihtiyaçlar da kiralamak için önemli bir motivasyon kaynağı. Örneğin, yaz döneminde koşu bandı ya da bir seyahate çıkarken aksiyon kamerası gibi özel eşyaları kiralamak satın almaya kıyasla çok daha mantıklı. Kiralabunu ile geniş ürün seçeneği ve hizmet içeriği ile çok kısa sürede binlerce aboneye ulaşarak bu alanda bir pazar oluşturduk ve liderliğimizi sürdürmekteyiz.” 5 bin adet ürün e-atık olmaktan kurtarıldı Elektronik atıkları azaltmanın tek yolu ürünlerin kullanım ömrünü uzatmak olduğunu söyleyen Kapıcı son olarak “Operasyonlarımızın başladığı 2020 yılından bu yana yaklaşık 40 bin kullanıcı elektronik cihazlarını kiraladı. Bu sayede 5 bin adete yakın ürün e-atık olmaktan kurtarıldı. 15 tona yakın da atığın önüne geçmiş olduk. Dünyamız artık sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarına ihtiyaç duyuyor. Tüketici topluluğunun önemli bir kısmını oluşturan Z jenerasyonu bu konuya büyük önem veriyor. Elektronik atık dünyada en hızlı büyüyen atık grubu. Bu anlamda ihtiyaç duyduğumuz ürünleri kullanırken sürdürülebilir yöntemleri önceliklemek durumundayız” şeklinde konuştu.